Yardım Doğru şarj karmaşıklığı

ahmetolmez752

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Orta düzey
Cihazım
Red mi note 8
Meslek
Diyeydin
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 11.0.4.0
Telefon Modeli
Red Mi Note 8
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Birkaç forumda ve hatrı sayılır YouTube kanallarında doğru şarjın nasıl yapılacağına dair araştırma yaptım ama herkes kafasına göre birşeyler söylemiş. Bu ilk şarj ve ilerleyen dönemde batarya ömrünü artırmak için doğru şarj tekniği nedir, ne değildir? Yardımlarınızı bekliyorum.

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
1- Öncelikle doğru şarj aleti kullanımı çok önemli, uzun süre yan sanayi adi şarj cihazı kullanmak telefonun patlamasına bile yol açabiliyor.

2- %80 ile %20 arasında kullanmak pil için en sağlıklı olan kullanım alanı. Sürekli pili %1 lere kadar düşürmek pile zarar verebiliyor

3- 2-3 ayda bir olmak üzere pili tamamen bitirip, telefon kapalı iken %100 olana kadar şarj etmek. Pili kalibre açısından önemli

4- Telefon şarjdayken mümkünse telefonu kullanmamak en sağlıklısı, hele de şarjdayken ve yüksek ekran ışığında oyun oynamak hem pile hem de ekrana ciddi zararlar veriyor

Oyla:

ahmetolmez752

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Orta düzey
Cihazım
Red mi note 8
Meslek
Diyeydin
Konular
2
1- Öncelikle doğru şarj aleti kullanımı çok önemli, uzun süre yan sanayi adi şarj cihazı kullanmak telefonun patlamasına bile yol açabiliyor.

2- %80 ile %20 arasında kullanmak pil için en sağlıklı olan kullanım alanı. Sürekli pili %1 lere kadar düşürmek pile zarar verebiliyor

3- 2-3 ayda bir olmak üzere pili tamamen bitirip, telefon kapalı iken %100 olana kadar şarj etmek. Pili kalibre açısından önemli

4- Telefon şarjdayken mümkünse telefonu kullanmamak en sağlıklısı, hele de şarjdayken ve yüksek ekran ışığında oyun oynamak hem pile hem de ekrana ciddi zararlar veriyor
Desteğiniz için teşekkürler

Oyla:

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Aşağıdaki konuya göz atabilirsiniz hocam.

Oyla:

Monalte

T͜͡c٭ Sabri Can DOĞAN
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabri Can
Cihazım
Oneplus 8T
Konular
159