Bu anım var onu anlatayım bari
Vatani görevimi tamamladıktan sonra Siirt'te memleketime kısa süreliğine gidiyim dedim 15 gün kadar memlekette kaldım 11.gunde samimi bir dostum aradı 5 adet klima takılacak dedi yardım eder misin eleman hasta dedi,tamam dedim maksat çorba kaynasin.5 adet klimayı yükledik doğru hakkariye başladık gitmeye
Neyse köye vardık şahıs karşıladı merkezden uzaklaşıp bir köye gittik klimaları indirene kadar canımız çıktı,klimalar bildiğimiz salon tipi klimalar Daikin marka klimaları indirdik. dışardan eve baktım ulan dedim biz bunları çıkarırsak herhalde bel fıtığından ölürüz dedim
Şahıs ta gülerek evde 5 adet klima var zaten bunlar ahıra takılacak cümlesini kurduktan sonra beyin kısa devre yaptı "ulan dedim insan hiç hayvanları ısıtmak için salon tipi klima alırmı Allah akıl fikir versin dedim kendi kendime, ahıra girdik ahır demeye bin şahit
Adam bildiğimiz şark köşesi gibi birşey kurmuş
Halılar,ufolar,LCD TV,ler hayvanlara baktım büyük başından küçük başına kadar hepsi halilarin üzerinde yatıyorlar adam kıyamamis hayvanlarin toprakta yatmasına
Neyse klimaları kurduk herşey tamam sıra elektrik kısmına geldi "Abi dedim ahırda herşey var bi priz yok dedim Enerjiyi nasıl alacaz"
Yeğen şimdi gelir dedi adamın elektriği kaçak kullandığı aklımın ucundan geçmemişti koskoca aşiret ağası dedim yaparmi hiç öyle şey
Çıktık dışarı oturduk yeğenini bekliyoruz
Bi sigara yaktım,sen dedi hangi marka sigara içiyorsun Winston içiyorum dedim sigaran varmı dedi evet dedim hemen uzattım buyur sende al dedim yok ben kullanmıyorum dedi
Adam telefona sarıldı 1 dakikalık konuşmadan sonra 2 genç geldi ellerinde 10 karton parliament ile buyur dedi bunlar benim ikramım dedi 10 karton parliament hediye etti gözler fal taşı gibi açıldı hemen teşekkür ederim dedim
O an anladım adamın kaçakçı olduğunu
Biraz sohbetten sonra yeğeni geldi sırtında bir kablo selam verdi hemen direğe tırmanmaya başladı ulan dedim arkadaşa bunlar elektriği kaçak mi kullanıyorlar ne sandın dedi bu klimalarin yaktığına paramı dayanır dedi
Adamların bu şekil olduklarını bilseydim gelmezdim dedim yapacak birşey yok dedi
Abi dedim yaptığın ayıp dedim başkalarının hakkına giriyorsun Haram dedim
"Kaçak elektrik kullanım hakkımız engellenemez dedi "
Şok oldum
Klimaların elektriğini yeğeni çekti klimalar başladı çalışmaya klimaların çalışma şeklini anlattık işimiz bitti üstüne birde cömertlik yapıp 500 TL bahşiş bıraktı
kaçakçı ama delikanlı kacakciymis dedim 10 karton parliament üstüne 500 TL bahşiş bıraktı
Bindik araca başladık memlekete dönmeye
Geldiğimiz yolu unuttuk yolda çobana rastladık köşede oturuyordu selam verdik yolu tarif etti
Başladık gitmeye Hakkari çıkışında polis kontrolune yakalandık hemen aracı sağa çektim merhaba gençler yolculuk nereye diye sordu,abi klima montajı vardı onu yaptık dedim
Biraz sohbetten sonra anladı herhalde onlardan olmadığımızı aracı kontrol etme tenezzulunde dahi bulunmadı karşıdaki polis kimlik sorgusu yaparken bi sigara yakayim dedim sigaram bitmiş açtım bagajı açtım kartonu aldım bi sigara polis herhalde kartonu açtığımi gördü hemen yaklaşıp bunlar ne diye sordu
Sigara dedim görmüyor musun
"Ulan sen benle dalgami geçiyorsun dedi bende seni mülayim biri sanmıştım bildiğimiz kaçakçılık yapıyor Sun dedi adam sigaralara el koydu üstün birde kaçakçı damgası yedik yetmedi
2 yıl boyunca boyunca savcılığa gidip geldim
Memlekete vardık telefon çaldı yabancı numara arayan kacakciydi "Alo kimsiniz ,Alooooooooo merhaba yakışıklı ben Mirza ağa hangi Mirza ağa dedim öğlen klima bağlandığınız kişi dedi
Senin dedim Allah bin belanı versin senin yüzünden başımıza gelmeyen kalmadı
Senin yüzünden kaçakçı damgası yedik dedim
Telefonu kapattım
İzmir'e döndüm döndükten 2 gün sonra arkadaş telefon açtı nerdesin diye sordu İzmir'deyim dedim iyiki döndün adamlar harıl harıl seni arıyorlar kimler diye sordum kaçakçı ve adamları neden dedim adamlara küfür etmişsin
doğrudur dedim 5 yıldır memlekete gitmiyorum, numaramı değiştirdim, üstüne birde adres değişikliği yaptım.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Bahsettiğim Ağa tıpkı buna benziyordu
Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi