ben kendi adıma KVK-Teleservice-Genpa üçündede çok sorunlar yaşadım.
kendi fikrim ülkemizde telefon satılana kadar her şey toz pembe sonrasında hiç bir şekilde bir denetim yok ve sorunlar hakem masasına gidiyor aylarca bekleniyor.
Yani nereden alırsak alalım ilgili serviste sorun olmaz kimse diyemez hele de İstanbul da yaşayanlar bunu çok iyi bilirler.
Cepport Delta garantili ürünlerini sunuyor ve ayrıca 1 yıl boyuncada oluşan tüm yazılımsal sorunlarda kendileri sorumluluğu üstleniyorlar.
Tüm servislerde olduğu gibi delta içinde çok iyi ve çok kötü yorumlar var ve elbette herkes gibi bende sorun yaşamak istemesem de tüm bu olasılıkları riske alıp bir telefon alınca bu servislerden birinin garantisi ile alacağım.
İthalatçı garantili telefonlarda en önemlisi bence Telefonun Türkiye de kullanıma uyumlu olması-Güncellemeleri alması ve GSM bantlarında sorun olmaması geri kalan aksaklıklar her elektronik üründe yaşanabilecek sorunlar olur ve garanti ile çözülür ama Diğer sorunların çözüm süreçleri bir hayli can sıkıcı olur
