Evet zamanında deepwebtr.net sitesinde moderatör, kendi kurduğumuz darktr.net sitesinde admindim, deep web katmanlardan oluşan şifreli bir ağdır, genelde bizim ulaşabildiğimiz seviye (tabii ki araştırmayla) 2.seviyedir, yani .onion uzantılı siteler, uyuşturucu, silah, FBI belgeleri, katiller, çocuk istirmascıları, kısacası her türlü pisliğin bulunduğu ilk katmandır, tabi gizlenmeyi bilen birisi daha derinlere de inebilir. Bir çok geçmişim oldu bu konuda, girip gezmek bir sorun teşkil etmiyor, ama alışveriş yapmak, katil kiralamak, farklı herhangi bir işlemde polis devreye giriyor. Bu zamana kadar bildiğim, gezdiğim sitelerin hiç birinde yazılımla ilgili bir şeye rastlamadım, daha doğrusu bu konu üzerinde bir araştırmam olmadı, sadece merak ettiğim şeylere yöneldim, dediğim bilgileri araştırabilir ve 2.seviye'de merakınızı giderebilirsiniz bu konudaki, dediğim gibi gezmek değil, o sitelerde işlem yapmak suç, zaten .onion uzantılı sitelere de tor üzerinden giriliyor, IP adresiniz bir çok şifre ile kodlanıyor, bağlantı üzerinde farklı köprülemeler yapılıyor, %100 olmasa da %90 oranında yaptığınız şeyler tor ağı üzerinde şifreleniyor, güvenlik kullanıcı için en üst seviyede.
Dip not: Verdiğim örnek 3. Seviye 2.Tor seviyesidir.