Soru Custom ROM yükleme öncesi bazı sorular

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
Merhaba,

Bu konuyu xiaomi.eu sayfasında açacaktım ama ondan önce bu forumu keşfettim.

Custom ROM'lar sayfasında Skorpi ustanın yazdığı custom ROM'lar arasındaki fark konusunu okudum fakat aklımda hala sormam gereken sorular. Sırasıyla yazacağım lütfen uzman arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Mi Note 10 Lite cihazımın garantisinin bitmesini bekliyorum, sonrasında custom ROM yüklemek istiyorum. Uzun yıllar LineageOS kullandım ve çok memnundum ama Xiaomi'ye geçince işler değişti bambaşka bir ROM'la karşılaştım. Şu anda 12.1.3 Stable stock ROM kullanıyorum ve yaşadığım sorun şöyle:

*Google Play Servisleri'ni kullanmadığım için bundled uygulamaları manuel olarak indirip SAI uygulaması ile yüklüyorum ama bu seferde sürekli MIUI optimizasyonunu kapatmak zorundayım aksi takdirde bundled veya split APK'leri onu kapatmadan yükleyemiyorum. Bu bilinen bir sorun.

Bunun gibi daha birçok yapamadıklarımızı yapabileceğimiz custom ROM seçeneği hangisidir acaba? Veya şöyle diyeyim custom ROM'lar arasında maksimum düzeyde düzenleme yapabilmeye izin veren ve en stabil çalışan hangi ROM vardır? Aslında AOSP ROM'da yüklemek istiyorum ama hangi AOSP ROM'ların benim telefona göre ROM portladığına daha bakmadım açıkçası. Forum.xda'da var ama onlar official değil o yüzden yüklemek istemiyorum.

Bir de custom ROM yüklerken en stabil yol hangisidir? Hangi durumlarda IMEI silinir veya silinmez?

Konu hakkında tecrübesi veya bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum.

Teşekkürler.

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
48
Merhaba,

Bu konuyu xiaomi.eu sayfasında açacaktım ama ondan önce bu forumu keşfettim.

Custom ROM'lar sayfasında Skorpi ustanın yazdığı custom ROM'lar arasındaki fark konusunu okudum fakat aklımda hala sormam gereken sorular. Sırasıyla yazacağım lütfen uzman arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Mi Note 10 Lite cihazımın garantisinin bitmesini bekliyorum, sonrasında custom ROM yüklemek istiyorum. Uzun yıllar LineageOS kullandım ve çok memnundum ama Xiaomi'ye geçince işler değişti bambaşka bir ROM'la karşılaştım. Şu anda 12.1.3 Stable stock ROM kullanıyorum ve yaşadığım sorun şöyle:

*Google Play Servisleri'ni kullanmadığım için bundled uygulamaları manuel olarak indirip SAI uygulaması ile yüklüyorum ama bu seferde sürekli MIUI optimizasyonunu kapatmak zorundayım aksi takdirde bundled veya split APK'leri onu kapatmadan yükleyemiyorum. Bu bilinen bir sorun.

Bunun gibi daha birçok yapamadıklarımızı yapabileceğimiz custom ROM seçeneği hangisidir acaba? Veya şöyle diyeyim custom ROM'lar arasında maksimum düzeyde düzenleme yapabilmeye izin veren ve en stabil çalışan hangi ROM vardır? Aslında AOSP ROM'da yüklemek istiyorum ama hangi AOSP ROM'ların benim telefona göre ROM portladığına daha bakmadım açıkçası. Forum.xda'da var ama onlar official değil o yüzden yüklemek istemiyorum.

Bir de custom ROM yüklerken en stabil yol hangisidir? Hangi durumlarda IMEI silinir veya silinmez?

Konu hakkında tecrübesi veya bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum.u

Teşekkürler.
Cihaz Türkiye cihazı anladığım kadarıyla IMEI silinmez repair işlemi olmadığı için hocam stabil rom konusunda ise stabil sorunsuz olanları rom postlarinin yorumlarından öğrenebilirsiniz

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
Cihaz Türkiye cihazı anladığım kadarıyla IMEI silinmez repair işlemi olmadığı için hocam stabil rom konusunda ise stabil sorunsuz olanları rom postlarinin yorumlarından öğrenebilirsiniz
Evet cihaz Türkiye cihazı. Anladığım kadarıyla eğer cihaz Türkiyse ise herhangi bir custom ROM veya başka bir ROM atıldığında IMEI silinmez doğru mu anladım acaba? Diğer bir sorum ise sorunsuz stabil ROM'ların linkini paylaşma imkanınız var mıdır? Teşekkürler.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
pense34, Telefon ana bölüm burası,inceleyebilirsiniz...

Teşekkürler link için. Birşey sormak istiyorum. Gördüğüm kadarıyla EU ROM'u herkes tavsiye ediyor. Konuda belirttiğim split veya bundled APK'leri yüklerken MIUI optimizasyonunu kapatma sorunu EU ROM'larda var mıdır yoksa bu sorun giderilmiş midir? Diğer bir sorum ise EU ROM sorunsuz çalışan en stabil ROM mudur?

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
pense34, Bu cihazı kullanmadığım için sorularınıza cevap veremiyorum, linkte verdiğim ana bölümden ilgili rom konusunu bulup o konuya sormanız daha uygun olur en azında o romda olan varsa sorularınıza daha hızlı cevap verebilirler...

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
pense34, Bu cihazı kullanmadığım için sorularınıza cevap veremiyorum, linkte verdiğim ana bölümden ilgili rom konusunu bulup o konuya sormanız daha uygun olur en azında o romda olan varsa sorularınıza daha hızlı cevap verebilirler...
Teşekkürler yardımların için. En iyisi Skorpi ustayı beklemek.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
pense34, Sizin cihazı kullanmadığı için boşuna beklersiniz,çözüm yolunu bir üst mesajda verdim ama tabi ki tercih sizin,kolay gelsin...

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
pense34, Sizin cihazı kullanmadığı için boşuna beklersiniz,çözüm yolunu bir üst mesajda verdim ama tabi ki tercih sizin,kolay gelsin...
Paylaştığınız yere konuyu açtım fakat bu sefer de iki (2) yerde aynı konu olduğu için kural dışıymış. Mi Note 10 Lite bölümündeki sildirmek için rapor yazdım malum orası cihaza spesifik bir yer oraya bakan kişi az olur diye burasını bıraktım.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
pense34, Yazılanı yanlış okudunuz/anladınız,tekrar okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt