Evet sayın hocam. Siz kıymetli dostumun telkin ve tavsiyeleri, sayın
Nejomi ve
Murad Ali hocalarımın sabırlı görüş ve önerileri sayesinde bendeniz de CrDroid sempatizanı olmuş vaziyetteyim. (
Benim gibi Miui aşığı bir kullanıcının düştüğü duruma bakın ) V12 sürümüyle birlikte gittikçe hantallaşan ve en yeni cihazlarda bile bariz hatalara sebep olan Miui arayüzünden sonra bu rom hakikaten ilaç gibi geldi. Son derece akıcı, hızlı ve stabil bir rom. Artıları çok... Miui da gördüğümüz Tam ekran hareketleri, üç parmakla ekran görüntüsü alma , arama kaydının olması gibi özellikler güzel. Tabi bütün bunlara son derece gelişmiş özelleştirmeleri de ekleyince tadından yenmiyor. Miui bazlı romlarda google kamera çalıştırabilmek için camera2 api dosyaları yüklemeye çalışırken bu romda varsayılan olarak gelmesi ise muhteşem.... Android 12 bazlı rom olduğu için Pie de çalıştıramadığım son sürüm gcamların aktif olması da cabası.
Romun tek eksisi ise home tuşunun cihaz kapalıyken uyandırmaması. Sanırım bu da romda parmak izi okuyucusunun olmamasından kaynaklı. Ne var ki home tuşu tamamen işlevsiz değil. Uygulama geçişleri ve ana ekrana dönüşlerde sıkıntısız çalışıyor. Yine de cihaz kapalıyken ekrana çift tıklamayla uyandırma özelliği mükemmel çalışıyor.
Bir sözüm de romu kurarken sıkıntı yaşadığını söyleyip gereksiz yorumda bulunan arkadaşlara....
Benim gibi teknolojiyle elli yaşından sonra tanışmış Android cahili bir adam bile bu romu sıkıntısız bir şekilde kurup kullanabiliyorsa hiç kimse ben yapamadım, şu hataları aldım demesin. Herkes yapar. Yapamayanın da zaten rom, root ile işi olmasın.
Mi6 kullanıcıları için ayrıoca konu açmaya ve gereksiz yer işgal etmeye lüzum yok. Kurmak isteyen arkadaşlara rom ve gaps linklerini altta paylaşacağım. Kurulum Format Data + 4 Wipe ile yapılmalı. Önce rom, sonra gaps paketi ve ardından magisk flaslanıp reboot edilmeli. Romu kurmadan önce full yedek almayı unutmayın. Tavsiyem geri yüklemeleri hatasız bir şekilde yapan Swift Backup kullanılmasıdır. Herkse kolay gelsin.
CrDroid rom
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Gaps paketi
Magisk 23.0