Soru CrDroid Romu kimler neden kullanıyor?

Nejomi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
S
Cihazım
Xiaomi
Konular
6
XDA Developers dışında başka bir foruma olumlu bakmıyorlar, kullanıcılarla irtşbat kurdukları grupda yazışmalar ingilizce, kendi araların da fikir alışverişi grupda bazen hintçe yazışmalar yapabiliyorlar.
Bir keresinde Telegramda Eng.Sanek_Creed' in sayfasına girmiştim, forumda hiç bilmediğim bir dilde, galiba Rusça idi, yazışıyorlardı. Sıkılmış, çıkmıştım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuan cihazı geri açtım tabi tüm veriler vs silindi format data yaptığım için cihaz açıkkende atamıyorum dosya cihaz hafızasına. Google'da arattım sorunu yaşayan birsürü kişi olmuş ama çözüm bulamadım. Çok garip küçük boyutlu dosyalar atılabiliyor ama yüksek boyutlu bir dosya atılamıyor
Sistemi, verilerinizi ve dosyalarınızı yedekleyip dahili depolama dahil her ne varsa temizleyiniz, sonra Rom' u ya yeniden kurunuz yada yedek aldığınız Romu geri yükleyiniz. Belki düzelebilir. Öneririm...

Son düzenleme:

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
NP 2a
Meslek
Restoratör
Konular
115
Evet böylece olur da Gmail hesabı engellenirse en azından sadece bu iki mağaza için açtığım Gmail hesabı engellenmiş olur. Eğer engellenmezse de bu mağazada oturum açtığımda yüklediğim tüm uygulamalar aynı Google Play Store'da olduğu gibi gözükür.

Hem hem de Peocawe hocamızın açtığı konudan yaptığım çıkarım şu: 1.Google hesabınızı bağlamadan uygulama indirmek isterseniz Aurora Store tam size göre oluyor. (Bazen bir rom kurup bir uygulamayı kontrol etmek istiyorsunuz. Play Store'da mecburen gmail hesabını play store'a bağlayıp uygulamayı indirmek zorunda kalıyorsunuz. Burada ise direkt uygulamayı indirebiliriz.)
2.Bazen Play Store, Netflix gibi uygulamalarda ''bu cihazda kullanılamaz.'' şeklinde bir yazı çıkarıp uygulamayı indirtmiyor. Fakat Aurora Store ile bununda önüne geçebilirsiniz.
3.Aurora Store'da kara liste diye bir seçenek var bu ne işe yarıyor anlamadım. Peocawe hocam sizin bir bilginiz var mı? Eğer herhangi bir uygulamayı seçip kara listeye eklediğimizde izleyicileri engelliyorsa o zaman şahane. Fakat engellemiyorsa Aurora Store'un havasının çoğu burada sönümleniyor demektir.
Çünkü bu durumda şu uygulama sizi şu izleyiciler ile takip ediyor diyor ama engellemek adına hiçbir hamle yapmıyor demektir.
Hocam bir suredir matepad 11'imde aktif olarak aurora store kullaniyorum. Benim bildigim kara liste olayi: kara listeye alınan uygulamalar guncelleme listesinden kalkiyor ve surekli guncelle uyarisiyla karsilasmanizi engelliyor. Ekstra bir olayi varsa ben bilmiyorum. Ancak ben oraya da kullandigim google hesabımla giris yaptim oyle kullaniyorum.

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Bu nasıl bir rom kendime göre gereksiz uygulamaları direkt sildim ve sistem temizliği yaptım akşamdan bu yana test ediyorum, rom %20 ram kullanıyor normal de oyun oynamam ama oyun yükleyip zorladım ram yükü %28 - %31 aralığında cihaz uçuyor resmen.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
NP 2a
Meslek
Restoratör
Konular
115
Daha once bahsedildi mi bilmiyorum ama akilli sarj ile 80e geldiginde otomatik sarji kesiyor ve ayarladiginiz degere tekrar gelene kadar sarj etmiyor. Bu sayede pil sagliginizi koruyabilirsiniz. :)

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

gkhntsdmr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
33
Bir keresinde Telegramda Eng.Sanek_Creed' in sayfasına girmiştim, forumda hiç bilmediğim bir dilde, galiba Rusça idi, yazışıyorlardı. Sıkılmış, çıkmıştım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistemi, verilerinizi ve dosyalarınızı yedekleyip dahili depolama dahil her ne varsa temizleyiniz, sonra Rom' u ya yeniden kurunuz yada yedek aldığınız Romu geri yükleyiniz. Belki düzelebilir. Öneririm...
Düzelttim hocam adb sideload ile kurdum fw rom gapps falan. twrp uyumsuz heralde android 12 ile cihaz şuan normal çalışmasına rağmen twrpde storage ve sdcard dizinlerim boş görünüyor

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Düzelttim hocam adb sideload ile kurdum fw rom gapps falan. twrp uyumsuz heralde android 12 ile cihaz şuan normal çalışmasına rağmen twrpde storage ve sdcard dizinlerim boş görünüyor
Cihazınızla uyumlu güncel OrangeFox Recovery deneyin A12 de twrpden daha iyi

Farox

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Farox
Cihazım
Ka-Fa 1500
Konular
4

Rom kurulunca orangefox kaybolup kendi recovery uygulaması geliyor tekrar kurmadan ?

Bir de bazı videolarda crdroid kurmadan önce miuirom kuruyorlar sebebi hikmetini bilen var mı?

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Rom kurulunca orangefox kaybolup kendi recovery uygulaması geliyor tekrar kurmadan ?

Bir de bazı videolarda crdroid kurmadan önce miuirom kuruyorlar sebebi hikmetini bilen var mı?
OrangeFox Recovery twrp üzerine kendi zip dosyası ile atılır.
Video'da gördüğünüz mıuırom değil firmware atıyorlardır.

gkhntsdmr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
33
Tamamdır hocam o şekilde denerim şuanlık twrp ye ihtyacım yok zaten. İhtiyacım olduğu zaman orangefox kurup öyle denerim

Üst Alt