Sohbet Corona geldi ne düşünüyorsunuz?

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
Arkadaşlar yorumların hepsini okudum da sosyal medyanın, bilmeyip fikri olanların, ülkesine milletine ön yargılı olanların, kulaktan kulağa yayılan bilgilerin ne kadar yanlış ve itibar edilmemesi gerektiğine bir kere daha şahit oldum.

Öncelikle sizlerden ricam konu ciddidir ve bilmediğiniz sağdan soldan duyduğunuz asılsız lafları bu tarz ortamlara taşımamanız.

Yok geleli çok olmuş, yok saklıyorlarmış, yok maskeymiş ...

Özel bir hastanede çalışıyorum;

Özel hastane olması başına buyruk olacağı anlamına gelmez, sağlık bakanlığına bağlıdır tüm özel hastaneler dolayısıyla konuyu farklı yönlere çekmeye çalışanlara bilgi olsun.

Covid-19 çıktığı ilk anlardan itibaren tüm hastanelerin enfeksiyon komiteleri konuyu takibine aldı. İlerleyen zamanda hastalığın bulaşıcılığı, nasıl bulaştığı, seyri tüm dünyada istatistiksel olarak paylaşılmaya başlandı. Aynı yeni bir rom çıkmadan sızıntısının piyasaya çıkması gibi. Çok detaya girmeyeceğim fakat bilmeniz gerekenler;

- covid-19 virüsü de diğer virüsler gibi bulaşır. Maskenin koruyuculuğu %5 tir. Maskeyi hastaların takması gerekir. Fırsatçıların yüzünden maske bulunamamaktadır ve hastalık daha çok yayılma eğilimi gösterir. Maske ancak ve ancak covid-19 lu hastaya müdahale edilirken takılmalıdır. Normal zamanda maske takmak, solunum sebebiyle maske etrafında nem oluşturur ve hastalığa daha çok davetiye çıkartır.
- Virüsün en çok bulaştığı bölgeler, Göz, Ağız, Burun ve Kulaklardır. Buralara da havadan girmez elinizden girer. Ellerinizi sık sık sabunlu su ile en az 20 saniye boyunca el yıkama ve hijyen kurallarına göre yıkayın.
- Sık kullandığınız eşyalarınızı sürekli dezenfekte etmeye çalışın. ( Elektronik eşyaları dezenfektanlı mendil ile silerek, kıyafetlerinizi normal bir şekilde çamaşır makinasında yıkayarak)
- Covid-19 lardan ölüm sebebi en çok 60 yaş üstü hastalar ve yan hastalığı olanlardır. ( Böbrek yetmezliği, Kalp-Akciğer hastalıkları olanlar gibi) dolayısıyla bağışıklık sisteminizi güçlendirin ve 60 yaş üstü yakınlarınıza gerekmedikçe dışarı çıkmamaları konusunda telkinde bulunun
- Yeterli derecede uyuyun ve bağışıklık sisteminizi güçlendirici yiyecekler tüketin.
- El sıkışma, sarılma gibi ritüellerinizden bir müddet uzak durun.

Yıllar önceki Domuz gribinde de, diğer grip türlerinde de aynı panik havası yaratıldı. Panik yapmayın, Unutmayın ölüm oranı %2 gençlerde %0,2 . Yani normal bir grip bile bu oranlarda ölüme sebebiyet veriyor.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Özellikle 65 yaş üzeri bünye güçlendirici meyve sebze önemli. (her yaş için önemli) Diğer ölüm oranlarına bakınca çok abartılıyor. Özellikle önerim Greyfurt Nar ve portakal suyu kokteyl. Tuvalet başta olmak üzere hijyene önem verilmeli. Eller mutlaka sabunla yıkanmalı. Ek olarak kolonya ve dezenfektan varsa kullanılmalı. Minik kolonyalardan çantanızda bulundurun. Temizlik için kullanılan marketlerde satılan kokulu ıslak mendiller bişeye yaramıyor onu söliiim. Hiç bir mikrop kırıcı özellikleri yok. Sadece kokulular. En güzeli kolonya, peçeteye dökün ve silin istediğiniz şeyi. Klavye mouse temizliğinizide kolonya ve peçete ile yapın. Telefonları da aynı şekilde temizleyin.

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
sese61 Sağlık bakanlığı iyi sakladı/gizledi clap~~
Ben sizin gibi düşünmüyorum. Dünyanın önde gelen saglik kuruluşları bile bize övgü dolu sözler söyledi bu konuda. Ama tercih sizin. Benim güvenim tam sn.bakana :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sese61 Sağlık bakanlığı iyi sakladı/gizledi clap~~
Ben sizin gibi düşünmüyorum. Dünyanın önde gelen saglik kuruluşları bile bize övgü dolu sözler söyledi bu konuda. Ama tercih sizin. Benim güvenim tam sn.bakana :)

akdrhmz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mİ 9 SE
Konular
28
arkadaşlar ölüm oranı çok düşük, yaşlıları ve kronik hastalıkları olanları daha çok etkiliyor gençlerde ve bağışıklık sistemi güçlü olanlarda belki hasta olduğunu bile farketmeden atlatacak insanlar olacaktır. Sadece 2 aylık dönemde sıtmadan ölen insan sayısı 189.000 aynı dönemde covid-19 dan ölen sayısı 4.285

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Fırsatçılara gün doğdu. Dün en dandik maske paketi 25 tl iken bugün 250 tl olmuş. Yazık ki ne yazık ülkenin haline. Virüsten önce Allah bu fırsatçıların belasını versin.
Tedbirli olmak lazım. mümkün olduğunca kalabalıktan uzak durmak lazım. Tabi bu İstanbul'da mümkün değil.
Sabah işe giderken iki vasıta değiştiriyorum. Otobüs ve metrobüs İstanbulda yaşayanlar çok iyi bilir bu iki toplu taşıma aracının sabahları nasıl dolu olduğunu.
Allah korusun İstanbul'da bu bela bi yayılmaya başlarsa binlerce ölüme sebeb olur.
Alo 175 ihbar hattı var hocam şikayet edin

Redmi K20 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bojack

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
70
sağlık bakanlığının dışında ki bilgilere kulak vermeyin

Kikass

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arif
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
11
Bir tatsızlık yaşanmadan bu profesöre destek verilmesi lazım. Sonra tekelleşmiş firmalardan alırız ilaçları.
Destek verilmemesinden yana degilim ancak bir aşı yapılması o kadar basit değil uzun bir süreç ve ayrıca aşının üretimi sonucunda tekellesme olacağını düşünmüyorum.Cunku ulusal düzeyde ölümcül bir hastalık bildiğimiz gibi.Firsat yaratmaya çalışanlar elbet olur ancak inanıp inanmamak bizlere kalmış .

Üst Alt