Sabah güneş ışığı geldiği için ekranı göremiyorum tam
Ben normalde sürekli ekran parlaklığı düşük kullanırım. En fazla %25 olarak kullanıyorum. Hem gözlerimi yormaması için, hem pili daha etkin kullanmak için hem de toplu taşımada sağda solda insanların telefonumda ne yaptığımı görmemesi için
Şimdi sana şöyle bir açıklama yapsam daha doğru olur diye düşünüyorum. Temmuz sonunda ilk Xiaomi ürünümü (Redmi Note 7) aldım. Fiyat/ Performans ürünü olduğu için ve özellikleri piyasada ki 4/5 bin tl lik telefonlarla neredeyse kafa kafaya olduğu için. Fakat daha önce araştırma yapmamıştım. Güncellemeleri, telefonları vs. sorun var mı diye. Taa ki ağustos sonunda gelen 10.3.10 güncellemesi ile birlikte şarj sıkıntım başlayana kadar. Bu zamandan sonra ciddi olarak araştırmalar yapmaya başladım. Anladım ki Xiaomi yazılım ekibi, Miui güncellemeri konusunda çok yetersiz. Şuandaki 10.3.10 sürümümde şarjımı %100 yapıyorum telefonun ekranı açıyorum 1 dk içinde %99 şarja düşüyor
. Bu sürümde olan bir çok kişi de bu durumdan şikayetçi. Burda ki en kesin çözüm
Miui11 ve sonraki gelecek Miui güncellemelerini yapmamak olacaktır. Tabii, düzelticek güncelleme yayınlarsalar o ayrı.
Bizim milletimiz biraz güncelleme meraklısı olduğu için her şeye saldırıyor
Ben, benim gibi xiaomi telefon kullanan arkadaşlarıma söyledim yapmayın diye. Fakat hepsi yaptı ve pişman. "Yeni güncelleme yayınlarlar ve şarj sorununu çözerler" diyen arkadaşlar da var. Fakat bu sorun çözülecek olsaydı 10.3.10 sürümünde çözülürdü. 3-4 aydır çözülemeyen sorun miui11 ile çözülmesini beklemek çok güç. Bir çözüm olabilirmi bilmiyorum ama, garantiye gönderip, şarj sorununu söyleyerek; ürün değişim talebi yapabilirsin, telefonu satıp tekrardan aynı telefondan (ya da farklı) alabilirsin. Miui güncellemeleri dışında gayet iyi telefon ama
Tabii bu arada güncellemeleri kapatmayı ve yapmamayı unutma
. Yani uzun lafın kısası
MIUI güncellemerini yapmayın