Haber Çinden xiaomi getirme devri kapanıyor mu ?

Arkadaşlar xiaomi, türkiye pazarına yakında resmi olarak girecek sanırım, söylenenlere göre ciddi bir çalışma içerisindelermiş.

Buraya kadar herşey normal, şimdi asıl olay şu, xiaomi artık uluslararası rom yükleyip google play servisleri kurulmayacakmış :(

Çinden telefon alıp başka ülkede kullanırsan da güncellemeler çok geç gelecekmiş, xiaomi politikasını değiştirmiş :(

Detaylı anlatım mobilite de var , 35.10 da başlıyor konu.

Eğer bu anlatılanlar doğruysa ucuza telefon alma devri kapanıyor arkadaşlar.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konu da ?

system

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
Mİ 8
Meslek
Oto müzik
Konular
43
O zaman geri alıyorum hocam. Erdi hocam da Mesut hocam da teyit almadan, güvenilir kaynaklara dayandırmadan bu tarz bir şey söylemezler. Video linkini rica edebilir miyim?

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

35. dakika hocam

nihaterim

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
nihat
Cihazım
RN3-6pro-5Splus
Konular
3
Mutlaka bir yolu bulunur xiami yazılım konusunda süperdir .

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Global rom mevzusu bence değişen bişey olmaz çünkü ; zaten şuanda xioami china romuna daha fazla güncelleme veriyor her zaman global'den bir adım ilerde. aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum hiç birşey değişmez. Zaten china romunda bildiğim kadarıyla google servisleri yok yanılıyorsam lütfen düzeltin emin değilim ..

Fiyat konusuna gelirsek bence ; huawei gibi pahalanacak ucuza satması gibi bir durum oluşturamaz en basiti hadi donanımsal parçalar için aldığı meblağdan ziyade bu işin yazılımı için arayüz kamera için sürekli gelişim içindeler haliyle maliyette artacak bunun önüne xioami firması geçemez yakın zamanda dolar kurununda etkisiyle 750 $ cihazlarını görürüz xioami'nin 1 sene içinde bu benim düşüncem. Çok basit bir örnek vereyim OnePlus firması ilk çıkardığı cihaz 299$ şimdi OP5T 500-550 $ seviyesinde ...

Bir dipnot daha vereyim yakında resmi olarak OPPO ülkemize girebilir. Dünya kupasının da reklamı olmuşlar büyük oynuyor benden demesi.

Bir bilgi daha; Çin hükümeti Huawei ve ZTE üzerinde bir projeleri var. Bu iki firmanın arkasında Çin hükümeti desteği var. Diğer markalar çin'de bu iki firma kadar vasıflı değil bunu da belirteyim.

inflames

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ediz
Cihazım
Mi Note3
Meslek
Profesyonel Ses-Işık Sistemleri
Konular
6
Global rom mevzusu bence değişen bişey olmaz çünkü ; zaten şuanda xioami china romuna daha fazla güncelleme veriyor her zaman global'den bir adım ilerde. aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum hiç birşey değişmez. Zaten china romunda bildiğim kadarıyla google servisleri yok yanılıyorsam lütfen düzeltin emin değilim ..

Fiyat konusuna gelirsek bence ; huawei gibi pahalanacak ucuza satması gibi bir durum oluşturamaz en basiti hadi donanımsal parçalar için aldığı meblağdan ziyade bu işin yazılımı için arayüz kamera için sürekli gelişim içindeler haliyle maliyette artacak bunun önüne xioami firması geçemez yakın zamanda dolar kurununda etkisiyle 750 $ cihazlarını görürüz xioami'nin 1 sene içinde bu benim düşüncem. Çok basit bir örnek vereyim OnePlus firması ilk çıkardığı cihaz 299$ şimdi OP5T 500-550 $ seviyesinde ...

Bir dipnot daha vereyim yakında resmi olarak OPPO ülkemize girebilir. Dünya kupasının da reklamı olmuşlar büyük oynuyor benden demesi.

Bir bilgi daha; Çin hükümeti Huawei ve ZTE üzerinde bir projeleri var. Bu iki firmanın arkasında Çin hükümeti desteği var. Diğer markalar çin'de bu iki firma kadar vasıflı değil bunu da belirteyim.

Huawei ve Zte'nin arkasında Çin Hükümeti varmı yok mu bilemiyorum ama Oppo ve Mi gibi firmalardan güçlü olmalarının 1.ci sebebi, Dünyanın En büyük telekominakasyon alt yapı üreticileri konumunda olmalarıdır. Yani Telefon bu 2 firmanın da şımarık çocuğudur . Şöyle de söyleyebiliriz, Son kullanıcı, asıl işleri olan konuda bir title/etikettir.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
28
olma ihtimali yüksek ama giriş ve orta seviye fiyatına üst düzey donanım vermeye çalıştığı fp ürünler yine olacaktır yoksa halen kendi ekran panelini işlemcisini üretemeyen bir firma bazı önemli donanımları düzgün yapamazsa piyasada tutunması zor olacaktır misal meizu 1-2 yıl önce gayet güzeldi şimdi android ama ios politikası izliyor bootloader açmıyor kendi içine kapanık o nedenle talep düştü böyle giderse de komple silinmesi işten dahi değil"xiaomi kendi işlemcisini üretebiliyor ama bir yere kadar sd845 kirin 970 gibi degil birde geliştiricilere sorun cıkarıyorsa mtk işlemciler gibi hiçbir anlamı kalmaz"

Üst Alt