Rehber Çin versiyon telefonlara Root

ozankardes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
1
çin versiyon derken cihaz olarak mı çin versiyondan bahsediliyor, yoksa çin romundan mı?

zakheva

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zakheva
Cihazım
Redmi note pro
Konular
4
çin versiyon derken cihaz olarak mı çin versiyondan bahsediliyor, yoksa çin romundan mı?
Ben de çözemedim tam.Root yetkisi kullanım yetkisidir.Telefondaki rom'a verilmiyor mu ?.Rom modeline göre yapılması gerekmez mi ?

ozankardes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
1
Daha kolay bir yöntem paylaşıyorum.
Thanks LR Team

Aşağıdaki recovery'i indirin. LR Team'in yaptığı China brand bir unoffical TWRP sürümüdür.
TWRP'yi zipten çıkarıp içindeki komut dosyası ile fastboot moda alıp yükleyin. (hep 2'yi seçin)

Sonra TWRP'te açıldığında
Advanced girip ardından File Manager - de system_root/system/ dosyasında recovery_fromboot.p klasörünü bulup siliyoruz.

Sonra tek yapmanız gereken Advanced menüsünden install root'a tıklamak.

Android 10 ve global miui 12'de dedim. Bende olmadı diyen olursa da şimdiden söyleyeyim bilmiyorum bende çalışıyor :)

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103

Çin versiyon telefonlara denildiğine göre cihazı kendisinden bahsediliyor. Rom kastedilseydi çin romları denirdi. Ayrıca forumda çoğu kişinin kullandığı xiaomi.eu romlar çin romu falat özel bir işlem gerekmiyor. Demek ki çin için üretilen telefonlarda özel bir sistem uygulamak gerekiyor. Gerçi ilk defa duydum bunu sadece Mediatek işlemcilere özgü birşey olabilir. Diğer cihazlarda böyle bir istisna yok çünkü.

ozankardes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
1
Thanks LR Team

Aşağıdaki recovery'i indirin. LR Team'in yaptığı China brand bir unoffical TWRP sürümüdür.
TWRP'yi zipten çıkarıp içindeki komut dosyası ile fastboot moda alıp yükleyin. (hep 2'yi seçin)

Advanced girip ardından File Manager - de system_root/system/ dosyasında recovery_fromboot.p klasörünü bulup siliyoruz.

Android 10 ve global miui 12'de dedim. Bende olmadı diyen olursa da şimdiden söyleyeyim bilmiyorum bende çalışıyor :)

Ek olarak bu konudaki işlemlerden birini yaparken telefon bootloop' girerse, fastboot modda açın cihazı. Fastboot flash boot ....img (... yerine hangi sürümde iseniz o sürümün fastboot romundaki boot.img dosyasını) komutu ile telefona flashlarayarak tekrar rom yüklemeden cihazı açabilirsiniz.

qondor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahsum
Cihazım
Note 8 pro
Konular
2
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Hocam arkadaki redmi yazısı dikey olarak yazıyor Modelde gördüğünüz üzere sonu E ile bitiyor
Thanks LR Team

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sizin cihazda aynı şekilde Çin versiyon ise bugün deneyecem

ozankardes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
1

Hocam arkadaki redmi yazısı dikey olarak yazıyor Modelde gördüğünüz üzere sonu E ile bitiyor

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sizin cihazda aynı şekilde Çin versiyon ise bugün deneyecem
Evet aynısı. Özel mesajını okudum ama cevap veremiyorum ordan. TWRP yüklerken, cihazı fastboot moda al driver'lar yüklü olsun bilgisayarda. recovery-twrp一键刷入工具.bat dosyasını çalıştır. 2 enter sonra yine 2 enter.

qondor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahsum
Cihazım
Note 8 pro
Konular
2
şu hatayı alıyorum hocam

zakheva

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zakheva
Cihazım
Redmi note pro
Konular
4
sonra magisk nasıl kurdun hocam
Ek olarak bu konudaki işlemlerden birini yaparken telefon bootloop' girerse, fastboot modda açın cihazı. Fastboot flash boot ....img (... yerine hangi sürümde iseniz o sürümün fastboot romundaki boot.img dosyasını) komutu ile telefona flashlarayarak tekrar rom yüklemeden cihazı açabilirsiniz.

Üst Alt