Yardım Cihazımda ghost screen var

Emirhan.alkn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emirhan
Cihazım
Xiaomi redmi no
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
11
Telefon Modeli
Xiaomi redmi note 8
Bootloader Kilidi
Kapalı
Telefonu teknik servise yollamıştım ekranı değişsin diye değişip geldi ve beyaz ekranlarda durunca ghost screen oluşuyor ama sadece beyaz yerlerde oluşuyor ve nerdeyse ekranın tamamında servisten gelen telefon 2 gün sonra nasıl böyle olabilir belki de ilk geldiği zaman vardı ben şimdi farkettim ne yapmamı önerirsiniz online eğtim olduğu için cihazı servise yollayamıyorum telefon benden fazla geziyor sağ olsunlar xiaomi redmi note 8 almayın aldırmayın pişmanlıktır ve bu ghost screen ile telefonu 1 yıl kadar kullanabilirmiyim ekranı komple kapanır mı engellemek için hangi yöntemleri yapabilirm...

Asdq

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Heyo
Cihazım
Mi8
Konular
33
Dediğiniz şey amoled yanması hocam ve geçmez. LCD lerde ghost screen oluyor ve sürekli siliniyor biliyorum.
Bizzat yaşadım, amoled de izler kalırsa yanma,s7edge de cok olur ghost screen, yanlışın var,,,
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayatım boyunca yanlızca samsungda ghost screen yaşayan gördüm, mesela annemde note 4 var çok belirgin bir şekilde instagram var. (lcd-amoled ve İnternet üzerinde gördüklerimi saymıyorum)
Amoled yanması o

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Bizzat yaşadım, amoled de izler kalırsa yanma,s7edge de cok olur ghost screen, yanlışın var,,,

Amoled yanması o
Hocam s7 edge arkadasimda var ve izler geçmiyor amoled yanması budur :) Belki ikisi de aynı şeydir bilmiyorum.

Googledan çaldım:
Kalıcı bir görüntü veya lekeli bir renk görürseniz, ekran yanması (burn-in) var demektir. İşte AMOLED ekran yanmasını önlemek için yapabilecekleriniz: Düşük ekran parlaklığı ve düşük ekran zaman aşımı süresi. Immersive tam ekran modunu kullanın.

En basit şekilde tanımlarsak ekranda girdiğiniz uygulamaların veya var olan simgelerin kalmasına Ghost Screen denir. Örneğin Facebook uygulamasına girip biraz doalştıktan sonra uygulamayı kapatıp ana ekrana dönünce Facebook logosu hala ekranda belli belirsiz görünmeye devam eder.

Oyla:
Üst Alt