Çözüldü Cihaza Russia rom yükleyip Bootloader kilidini kapatabilir miyim?

FurkanSoyar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
1
Hocanın bahsettiği "Global romlar" Rus,Avrupa, Global,Endonezya,Hindistan vs. dir. Yani global cihaza çin harici diğer romları yükleyip kapatabilirsiniz. Yada BL kilitlemek zorunda değilsiniz. Root vs. yapmadığınız sürece yada telefonun şifrelemesini bozmadığınız sürece Banka uygulamalarında yada Netflix gibi platformlarda sorun yaşamazsınız.

Açıkçası yeni bir cihaz aldığımda ilk bir iki hafta üretim hatalarına karşı test yapar sonrasında ilk iş kilidini açarım. Yarın bir gün resmi güncellemede bile telefonun çökmeyeceğinin bir garantisi yok. Böylece acil durum çekici gibi bir şey BL kilidi.
Yani istediğim global yerel romu atıp kapatabilirim, tamam

Peki ben bu işlemi yaptım, BL kilidini kapattım ve sonrasında sistem çöktü. Bu durumda yetkili hesap ve Edl mode gibi şeylere muhtaç bırakır mı? Bırakırsa zaten kilitsiz kullanırım ama benim düşündüğüm şey bu telefonda ilerleyen zamanda bir fabrika hatası çıkarsa garanti işi nasıl olacak?

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Yani istediğim global yerel romu atıp kapatabilirim, tamam

Peki ben bu işlemi yaptım, BL kilidini kapattım ve sonrasında sistem çöktü. Bu durumda yetkili hesap ve Edl mode gibi şeylere muhtaç bırakır mı? Bırakırsa zaten kilitsiz kullanırım ama benim düşündüğüm şey bu telefonda ilerleyen zamanda bir fabrika hatası çıkarsa garanti işi nasıl olacak?

Çökme şekline göre değişebilir. Normalde ikinci kilit açma işleminde bekleme süresi, sim kart zorunluluğu yok diye biliyorum.(Hiç denemediğim bir şey) Ancak çoğunlukla yetkili hesaba muhtaç bıraktığını forumlardan görüyoruz.

Normalde kilidi açmak garantiyi bozar. Yani sonradan tekrar kilitleseniz bile bu servis tarafından görülebilmektedir. Ancak daha önce bazı kişilerin tekrar kilitleyip cihazı gönderdiğini ve servisin dikkat etmediğini gördük.

FurkanSoyar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
1
Çökme şekline göre değişebilir. Normalde ikinci kilit açma işleminde bekleme süresi, sim kart zorunluluğu yok diye biliyorum.(Hiç denemediğim bir şey) Ancak çoğunlukla yetkili hesaba muhtaç bıraktığını forumlardan görüyoruz.

Normalde kilidi açmak garantiyi bozar. Yani sonradan tekrar kilitleseniz bile bu servis tarafından görülebilmektedir. Ancak daha önce bazı kişilerin tekrar kilitleyip cihazı gönderdiğini ve servisin dikkat etmediğini gördük.
Xiaomi servislerini bilmiyorum. Herşeye kullanıcı hatası diyip geçiştiriyorlarsa zaten kilit açık kalsın. Ama dediğiniz gibi tekrar kilitlenmeyi görebilyorlarsa ve reddedebilme ihtimalleri varsa(Bu şansla beni reddederler büyük bir ihtimal) tekrar kilitlememek en mantıklısı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde sizce hangi romu kullanmalıyım?

Minimum Google servisleri
Mi video vs. Bulunmayan
Xiaomi telefon ve mesajlaşma uygulamasının olduğu
Animasyonları stabil

Bunlara bakınca hangi rom mantıklı?

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Xiaomi servislerini bilmiyorum. Herşeye kullanıcı hatası diyip geçiştiriyorlarsa zaten kilit açık kalsın. Ama dediğiniz gibi tekrar kilitlenmeyi görebilyorlarsa ve reddedebilme ihtimalleri varsa(Bu şansla beni reddederler büyük bir ihtimal) tekrar kilitlememek en mantıklısı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde sizce hangi romu kullanmalıyım?

Minimum Google servisleri
Mi video vs. Bulunmayan
Xiaomi telefon ve mesajlaşma uygulamasının olduğu
Animasyonları stabil

Bunlara bakınca hangi rom mantıklı?

Bildiğim kadarıyla hepsin de google servisleri vsr.

Mi arama rus, endonezya ve tayvan romlarında var diye biliyorum.

FurkanSoyar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
1
Bildiğim kadarıyla hepsin de google servisleri vsr.

Mi arama rus, endonezya ve tayvan romlarında var diye biliyorum.
Bende animasyon olarak en iyisini Rus olarak duydum o yüzden sorunun başında öyle sormuştum

Konuda yardımcı olan herkese çok teşekkürler

Üst Alt