Çözüldü Cihaza Russia rom yükleyip Bootloader kilidini kapatabilir miyim?

FurkanSoyar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
1
Merhabalar. Ben yeni bir android ve Xiaomi kullanıcısıyım ve bu cihaza herhangi bir rom yükleyipte Bootloader kilidini kapatabilir miyim? Veya kapanmazsa bile global sürüme geri dönerek kilidi kapatabilir miyim?

H.kadioglu30

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Peki ya ben Endonezya, Rusya gibi romları yazdıktan sonra kilidi kapatabilir miyim?
öncelikle cihazınız global mi onu tespit etmeniz gerekiyor. Model numarası nedir? ve arka kapakta CE simgesi var mı?

FurkanSoyar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
1
öncelikle cihazınız global mi onu tespit etmeniz gerekiyor. Model numarası nedir? ve arka kapakta CE simgesi var mı?
Evet global sürüm Türkiye'den aldım mi store'dan CE logosu vardı arkadaki etikette
Model 2311DRK48G

H.kadioglu30

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Evet global sürüm Türkiye'den aldım mi store'dan
O zaman kilidi siz açmışsınızdır muhtemelen. Açtığınız mi hesabı cihazdan çıkış yapılmadan duruyorsa global romda kilit kapatın. Sorun olursa fastboot moda alır beklemeden kilit açarsınız.

FurkanSoyar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
1
O zaman kilidi siz açmışsınızdır muhtemelen. Açtığınız mi hesabı cihazdan çıkış yapılmadan duruyorsa global romda kilit kapatın. Sorun olursa fastboot moda alır beklemeden kilit açarsınız.
Hayır açmadım ama şunu soruyorum:
Ben bu cihazın kilidini açtığımda ve içine global harici bir rom yüklediğimde içinde global olmayan rom varken tekrardan kilitleyebiliyor muyum?
Kilitleyemiyorsam bile kilit açık şekilde global harici rom kullanıp sonradan globale dönüp kilitleyebiliyor muyum?

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
104
Tamamdır. Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim
Hocanın bahsettiği "Global romlar" Rus,Avrupa, Global,Endonezya,Hindistan vs. dir. Yani global cihaza çin harici diğer romları yükleyip kapatabilirsiniz. Yada BL kilitlemek zorunda değilsiniz. Root vs. yapmadığınız sürece yada telefonun şifrelemesini bozmadığınız sürece Banka uygulamalarında yada Netflix gibi platformlarda sorun yaşamazsınız.

Açıkçası yeni bir cihaz aldığımda ilk bir iki hafta üretim hatalarına karşı test yapar sonrasında ilk iş kilidini açarım. Yarın bir gün resmi güncellemede bile telefonun çökmeyeceğinin bir garantisi yok. Böylece acil durum çekici gibi bir şey BL kilidi.

Üst Alt