Rom CherishOs v3.9 ve 3.9.5 - Android 12 AOSP

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Rom'un üzerinde bir buçuk saat sonra çalıştıktan sonra bu hale getirdim. Sanırım en uzun sure kullanacağım rom olacak çünkü tasarım olarak benim için her şey tamam. Performansı da bir o kadar iyi. Ekran kaydı alırken bile en ufak kasma yaşamadım. MIUI Kamera çok güzel çalışıyor.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Kullandığım modüller:
-LPosed
-AOSPMods
-Themer Project (Google Play'de 19TL, Modlu apksini bulmaya çalışırken Türk bir geliştirici tarafından yapıldığını keşfettim ve satın aldım. Muazzam çalışıyor,fiyatını sonuna kadar hak ediyor.)
-Lawnchair (Rom'un kendi launcheri değil Google Play'de ki Lawnchair'i kullandım)

Lposed AOSP Mod kullanabilmek için gerekli,
AOSPMods ile Kilit ekranında şifreyi girdiğiniz anda ekran kilidinin açılmasını sağladım. Ekstra bazı ufak tefek değişiklikler yaptım. Bu iki modüle su konumdan ulasabilirsiniz, Themer Project olmadan da bu konu sayesinde kontrol merkezinizi özelleştirebilirsiniz. Rehber - Aosp Romlar İçin Özelleştirme Methodları - Android 12

Themer Project ile Kontrol Merkezini ve Bildirim stilini ozellestirdim.

Son Uygulamalar kısmını saydamlastirmak için romun kendi launcher'i üzerinden Hafif saydam ayarını açtım.

Kontrol Merkezini saydamlastirmak için CharishOs ayarlarında Hızlı Ayarlar bölümünde ki saydamlık ayarıyla oynadım.

Daha fazla uğraşsam çok daha epik şeyler yapardım ancak yoruldum.

Arkadaşlar ben bu romdan razıyım galiba 😄😄

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Pil performansı olarak şöyle bir rapor çıkartıyorum:

Pil sağlığım %77 civarlarında, pil kapasitenin yaklaşık olarak 3200mHa'lik kısmını kullanabiliyorum. Bu durumlarda aldığım pil performansı şu şekilde;

-Ekran parlaklığı orta seviyede, Wifi full açık, 1 Saat 8dk oyun oynadım (Orta derecede grafikleri olan, Mobile Legends) , Geri kalan sürede Chrome, YouTube, Instagram gibi uygulamalar kullandım, Sistem arayüzünde üst mesajımda gosterdigim kişiselleştirmeler ile uğraştım ve sonuç olarak %100 Şarj ile toplamda 6,3 Saat ekran süresi aldım.

Benim cihazıma göre bu performans oldukça iyi, Diğer romlarda oyun ile 5, Oyunsuz 7 saat ekran süresi alıyordum bu romda oyun ile karışık kullanımda 6,3 saat aldım. AOSP romlarin ortalama performansı bu benim telefonum için. Hem rom bu kadar güzel, hem de pil performansınin diğer romlardan geri kalır bir yanı yok.

Bu rom olmuş ya

emreglgl

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
ÖGRENCİ
Konular
28
Cherishi ilk çıktığında da kullanmıştım v2 sürümlerini felan çok sevmiştim yine ama o zaman da bi lag var gibiydi arayüzde hala da var gibi size de öyle geliyor mu

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Cherishi ilk çıktığında da kullanmıştım v2 sürümlerini felan çok sevmiştim yine ama o zaman da bi lag var gibiydi arayüzde hala da var gibi size de öyle geliyor mu

Lag vs. yaşamıyorum hocam. Android 12 olan butun aospleri denedim neredeyse ve şuna favori romun bu. Lag olsaydı hissetmeme gibi bir durumum olmaz hocam, çünkü ciddi anlamda çok fazla rom denedim ve bu şuan favori AOSP romum. Rom'a bir ton modül kurdum ama hala cayır cayır çalışıyor. Bir tek Clear lineage modülünu kurdugumda ayarlar uygulaması geç tepki veriyordu o da zaten o modulle ilgili bir şey, ayarlar uygulamasının arka planını duvar kağıdının bulanık görüntüsü yapıyor. Tüm AOSP romlarda aynı gecikme oluyordu.

Kısacası bu benim mükemmel romum hocam hala en ufak bir sorun yaşamadım.

Archetiven

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali Tarık
Cihazım
Mi 9T
Konular
12
Lag vs. yaşamıyorum hocam. Android 12 olan butun aospleri denedim neredeyse ve şuna favori romun bu. Lag olsaydı hissetmeme gibi bir durumum olmaz hocam, çünkü ciddi anlamda çok fazla rom denedim ve bu şuan favori AOSP romum. Rom'a bir ton modül kurdum ama hala cayır cayır çalışıyor. Bir tek Clear lineage modülünu kurdugumda ayarlar uygulaması geç tepki veriyordu o da zaten o modulle ilgili bir şey, ayarlar uygulamasının arka planını duvar kağıdının bulanık görüntüsü yapıyor. Tüm AOSP romlarda aynı gecikme oluyordu.

Kısacası bu benim mükemmel romum hocam hala en ufak bir sorun yaşamadım.
kardeşim bu magisk den hiç hoşlanmıyorum romda yüklü olarak mı geliyor yoksa isteğe bağlı mı ?

emreglgl

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
ÖGRENCİ
Konular
28
kardeşim bu magisk den hiç hoşlanmıyorum romda yüklü olarak mı geliyor yoksa isteğe bağlı mı ?
İsteğe bağlı hocam Root yetkisi için kullanılıyor birde modül vb araçlar kurmak için

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Volte-vowifi simge olayına takıldım, mobil verideyken volte gözüksün wifiyi açtığımda vowifi simgesi gözüksün istiyorum hepsi aynı anda gözüküyor ya da başka şekilde, asla olması gerektiği gibi gözükmüyor.

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Volte-vowifi simge olayına takıldım, mobil verideyken volte gözüksün wifiyi açtığımda vowifi simgesi gözüksün istiyorum hepsi aynı anda gözüküyor ya da başka şekilde, asla olması gerektiği gibi gözükmüyor.
Ayarlar > Cherish Ayarları > Durum Çubuğu > Vowifi Simgesi > Volte Simgesi Yerine Vowifi seçin. Mobil ağ ile görüşme yapıldığında Volte, Kablosuz ag ile yapıldığında Vowifi Simgesi gözükecek.

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Ayarlar > Cherish Ayarları > Durum Çubuğu > Vowifi Simgesi > Volte Simgesi Yerine Vowifi seçin. Mobil ağ ile görüşme yapıldığında Volte, Kablosuz ag ile yapıldığında Vowifi Simgesi gözükecek.
Halen aynı hocam, wifi bağlı değil ama vowifi gösteriyor

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Üst Alt