Haber Cep Telefonlarına ÖTV Zammı Geldi!

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
vergi kanun çıkar çıkmaz işleme girer fark da vergiden kaynaklı koyması lazım , ürüne zam gelse dediğiniz de belki haklı olabilirsini ,

Kanun çıkdıkdan sonra her faturada yansıtmalılar
Stokta bulunan cihaza yeni vergi kanunu yansıtmak yada yansıtmamak satıcının inisiyatifidir, Ankara'nın değil..Sonuçta vergisi verilmiş oluyor stokta bulunan cihazların. Yani Ankara ikinci kez almıyor vergiyi.

onununcuköy 'ün dediği söz konusu ise fatura kesiminde alınıyor ise bu vergi o zaman yapacak bir şey yok.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Stokta bulunan cihaza yeni vergi kanunu yansıtmak yada yansıtmamak satıcının inisiyatifidir, Ankara'nın değil..Sonuçta vergisi verilmiş oluyor stokta bulunan cihazların. Yani Ankara ikinci kez almıyor vergiyi.

onununcuköy 'ün dediği söz konusu ise fatura kesiminde alınıyor ise bu vergi o zaman yapacak bir şey yok.

Ötv kdv gibi vergiler satışda kesilir son alıcı öder , kanun çıktığı günden sonrasını da bağlar , memelkette her gün yeni şey çıktığından mevzuat öğreniyoruz ,

Devadam10

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Redmi Note 4X
Meslek
Güvenlik Görevlisi
Konular
20
Daha gümrükte veriliyor diye biliyorum ben Vergisini...
Stokta bulunan cihazın vergisi zaten verilmiş oluyor..
Ötv kdv gibi vergiler satışda kesilir son alıcı öder , kanun çıktığı günden sonrasını da bağlar , memelkette her gün yeni şey çıktığından mevzuat öğreniyoruz ,

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Ötv son kullanıcıdan alınır kdv gibi , gümrükde gümrük vergisi verilir ,

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Daha gümrükte veriliyor diye biliyorum ben Vergisini...
Stokta bulunan cihazın vergisi zaten verilmiş oluyor..

Yanlış biliyorsunuz. ÖTV cihazın son satış fiyatı üzerinden hesaplanır. Yani 800 liraya mal edilen bir cihaz 1000 TL'ye satılıyorsa 500 TL ÖTV alınır, 400 TL değil. Gümrükte gümrük beyannamesi ile sadece cihazın alış maliyeti belirtilir ve bu değer üzerinden gümrük vergisi ödenir. Bugün 1000 liraya satılan cihazın 500TL olarak alınan vergisi yarın cihaz 2000 TL olarak satıldığında 1000 TL olarak tahsil edilir. Eğer bu tutar fatura üzerinden değil de gümrük beyannamesi üzerinden hesaplanmaya çalışılırsa çok ciddi bir vergi kaybı olacaktır. Söylediğiniz şey yanlış olmanın da ötesinde hiç bir şekilde mantıklı değil... Ayrıca son satış fiyatına gümrük müdürlüğünün müdahale etmesi anlamına da gelir ki böyle bir durum serbest piyasalarda mümkün değildir.

Halil1905

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Halil
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
0
Mi 9 SE tahmini fiyatı ne kadar olur acaba ?

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
1 Ay sonra telefon alacğım ve deli gibi araştırma içindeyim telefon almama 1 ay kala fiyatların artması hiç iyi olmadı bende üşenmedim ankarada yani oturduğum yerde 3 satıcı diğer illerdende yaklaşık 10 satıcı aradım ve fiyat hakkında bilgi aldım
sahibindendeki fiyatlara bakarak aradığınızda satıcı size genelde fiyatın arttığını ve güncellemeye fırsatları olmadığını söylüyorlar yani sahibinden sitesindeki fiyatların çoğu güncel değil

aradığım konuştuğum bir diğer satıcıda bana şunu dedi

''Bugün esnaf neye uğradığını şaşırdı fiyatlara ne yapacaklarını şaşırdılar telefonlarımız hiç susmuyor müşterilerimiz sürekli arıyor''

ÖTV SONRASI DEĞİŞEN FİYAT FARKI (fiyatlar okuduğunuz zamana göre değişiklik gösterebilir ÖTV sonrası öğrendiğim fiyatların ortalamasını belirttim)

Mi8 128 GB : ÖTV artmadan önce yaklaşık 2900 - 3000 TL gibi bir fiyata satılıyordu artık 3500- 3800 e kadar yükselmiş durumda 3500 e bulursanız iyi bulmuşsunuz şu zamanda hep 1-2 yer hariç çoğu aradığım yer 3600 civarı fiyat söyledi

Mİ8 Explorer Edition : ÖTV artmadan önce aşağı yukarı 3400-3900 TL gibi bir fiyattan satılıyordu şuanda aradığım yerlerin verdiği fiyat en fazla 4800 TL diyen oldu yaklaşık 4400-4800 TL

Mİ8SE : Pek bir değişiklik var gibi görünmüyor 1800 arasında 100 tl civarında bir zam almış

Umarım çok geçmeden düzelir bu gidişte telefon almak hayli zorlaşacak gibi
Bu saatten sonra en iyisi güvenilir satıcı bulup garantisiz almak onları etkilemiyor dimi sonuçta fiş kesmiyorlar

Üst Alt