Yardım Çalınmış telefona Kilit Koyma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sefayil

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sefayil
Cihazım
Redmi 6
Konular
12
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui Endonezya 12.5.1
Telefon Modeli
Mi 11 lite
Bootloader Kilidi
Açık
Değerli kardeşlerim merhaba, telefonum birisi tarafından çalındıkta telefonu kapayamasın diye ekran şifresi nasil koyulur miui işletim sisteminde acil lazım, yani yan düğmeyi bastığında kapat vururken ekran şifresi istesin. Samsung modellerinde oluyordu. Bizde nasıl yapılır???

itech

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
iPhone13ProMax
Meslek
BilgisayarTekniker
Konular
2
peki madem güvenlik açığı yaratmaya devam edilsin madem istediğiniz budur hemen yanlış anlamaya ne kadar müsait bir toplumuz doğru haklısınız bana göre yanlış olan size göre doğru olabilir buna diyebilecek bir sözüm yok .

iyi forumlar .

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
peki madem güvenlik açığı yaratmaya devam edilsin madem istediğiniz budur hemen yanlış anlamaya ne kadar müsait bir toplumuz doğru haklısınız bana göre yanlış olan size göre doğru olabilir buna diyebilecek bir sözüm yok .

iyi forumlar .
itech, buradaki yazılan şeyler zaten android kullanan çoğu kişi tarafından bilinen şeyler, bilmeyen dostlarımız da sorup öğrenmeye çalışıyor. Konu içinde güvenlik açığı yaratmaya en ufak bir meyil olmuş olsaydı yada hissetmiş olsaydık ben yada kıymetli hocalarımız müdahale ederdik. Lütfen kişisel algılamayın, paylaşımınız için teşekkürler, iyi forumlar dilerim.

Oyla:

Sefayil

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sefayil
Cihazım
Redmi 6
Konular
12
bakın son kez anlatıyorum konuyu boş yere uzatıp insanların kafasını bulandırmayın boş yere bulunmaz dediysem bulunmaz cihazın üzerindeki cihazımı bul özelliği goole acount ile ilişkilidir frp silindiğinde gitti kaldı ki mi cloud onuda devre dışı bıraktı en son kaldı imei onu da değiştirdi hani nerde cihaz kaybolup uçup gitti cihaz iphone olsaydı durum değişirdi imei yazabilen bir yazılım henüz ortaya çıkmadı evet kilidi açılabilir ama imei numarası sabit kalır çalınma durumu savcılığa gider araştırma başlar şebekeler üzerinden varsa kullanmaya çalışan bir kötü niyetli vatandaş o dakika aktif hat sahibi üzerinden kendisini ele vermiş olur cihaz bir yıl sonra savcılıktan gelen bir arama ile sahibine teslim edilir üzerinde icloud yoksa hırsız açtıysa birde onu sıfırlamak için fatura olmak şartıyla apple bölge bayisine baş vurulur süre beklenir cihaz sıfırlanır fatura yoksa ücretli onarım ile illegal olarak sıfırlanır bir sürü zaman kaybıdır süre zarfında çoktan yeni telefon alınır android cihaz için durum ne cihaz çoktan elden ele geçti çünkü açık kaynak kodlu bir cihazdır ve geliştiricisi çoktur yöntemi çoktur siz siz olun telefonlarınızı ortalık yerde bırakmayın sağda solda unutmayın giden gider arkasından soğuk su için çok küçük bir ihtimal hiç oynamadan kullanmaya çalışıp yakalanmak milyonda bir ihtimal beklemeye değmez bu koyu kapatın cidden hırsızlara yol gösteriyoruz artık son olsun konu diye açık açık yazdım yani .
Sağolun hocam, mağduriyetimi anlamanızı rica ediyorum. Teşekkürler geniş bilgi için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

itech, buradaki yazılan şeyler zaten android kullanan çoğu kişi tarafından bilinen şeyler, bilmeyen dostlarımız da sorup öğrenmeye çalışıyor. Konu içinde güvenlik açığı yaratmaya en ufak bir meyil olmuş olsaydı yada hissetmiş olsaydık ben yada kıymetli hocalarımız müdahale ederdik. Lütfen kişisel algılamayın, paylaşımınız için teşekkürler, iyi forumlar dilerim.
Teşekkürler hocam mağduriyetime anlayış göstermişsiniz. Sağolun, diğer arkadaşımada teşekkürler "itech", sadece olayı fazla "fbi" konusu sanmış kendisi.

Son düzenleme:
Oyla:

betlisli

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
serkan kara
Cihazım
red mi 3s
Konular
24
İphone tlfnlar yazılımdan ötürü birbirleriyle etkileşim halindedir hep yani çalıntı bir tlfn bir başka iphonlu tlfnun yanindan geçerse kapalı bile olsa bunu hemen sistem tespit edip izleyebiliyor bune benzer yazılımı googlede yapmaya başlamış çalıntı olaylarına karşı

Oyla:

itech

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
iPhone13ProMax
Meslek
BilgisayarTekniker
Konular
2
itech, buradaki yazılan şeyler zaten android kullanan çoğu kişi tarafından bilinen şeyler, bilmeyen dostlarımız da sorup öğrenmeye çalışıyor. Konu içinde güvenlik açığı yaratmaya en ufak bir meyil olmuş olsaydı yada hissetmiş olsaydık ben yada kıymetli hocalarımız müdahale ederdik. Lütfen kişisel algılamayın, paylaşımınız için teşekkürler, iyi forumlar d

Sağolun hocam, mağduriyetimi anlamanızı rica ediyorum. Teşekkürler geniş bilgi için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkürler hocam mağduriyetime anlayış göstermişsiniz. Sağolun, diğer arkadaşımada teşekkürler "itech", sadece olayı fazla "fbi" konusu sanmış kendisi.
konuyu bir şey sanmadım güzel kardeşim sonucunu anlatmaya çalıştım 20 yıldır telefon alıp satıyorum tamir ediyorum abartılı bir durum yok günde hiç yoksa 3 cihaz geliyor el altı ne yapmalıyım tepkimi tabi ki koymak zorundayım yazık gerçekten üzülüyorum dolar çok yükseldi cihazlar çok pahalı insanların kazancı çok düşük vicdan bende biraz fazla sadece yoksa bana ne der geçerim konuyu birde bu açıdan bakın isterseniz .

tekrar geçmiş olsun her şey gönlünüzce olsun ..

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
konuyu bir şey sanmadım güzel kardeşim sonucunu anlatmaya çalıştım 20 yıldır telefon alıp satıyorum tamir ediyorum abartılı bir durum yok günde hiç yoksa 3 cihaz geliyor el altı ne yapmalıyım tepkimi tabi ki koymak zorundayım yazık gerçekten üzülüyorum dolar çok yükseldi cihazlar çok pahalı insanların kazancı çok düşük vicdan bende biraz fazla sadece yoksa bana ne der geçerim konuyu birde bu açıdan bakın isterseniz .

tekrar geçmiş olsun her şey gönlünüzce olsun ..
Haklısınız fakat biraz fazla tepki göstermişsiniz hocam :) Sizin üzerinize ben tekrar edeyim. Telefonu açamasın diye şifre koyulur; kapatamasın diye şifre koyulmaz. Androidde iosta hatta pcde bile güç tuşuna uzun süreli basılı tutulduğunda cihaz kapanmaya zorlanıyor buna engel olacak bir şey yok. Bootloader açık cihaz twrp ile sıfırlanabilir ekran şifresi olsa dahi. Mi accountlar yetkili hesap ile aşılabiliyor mu bilen varsa merak ediyorum böyle bir güvenlik açığı var mı xiaomide? Appleda icloud kaldırılamıyor mesela. IMEI numarası ile cihaz bulunabilir(değiştirmediyse) Hatta başımdan geçen olayı anlatayım amcamın telefonu arabadayken çalınmıştı. IMEI numarası ile çalıntı ihbarında bulunduk kısa sürede yakalandı. Çalan kişiyle arabulma istendi telefonun sıfır fiyatına sattık hırsıza. Kapatmak için şifre konsa bile güç tuşuna basılı tutmak cihazı kapatır. Güvenlik arayan Bootloader kilidini açmamalı.

Oyla:

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
slm.ycl02, hergün ayrı bir şok yaşıyorum. call~~
Hırsızlık şikayete tabi suçlardan değildir. Bu itibarla uzlaşmaya konu olamaz.
Muhtemelen yakınınız telefonu bir yerde unuttu. Bir kişi buldu ve kullandı. Tespit edildi ve "kayıp eşya üzerinde tasarruf" suçundan işlem yapıldı. Onun içinde uzlaşmaya gitti.

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
slm.ycl02, hergün ayrı bir şok yaşıyorum. call~~
Hırsızlık şikayete tabi suçlardan değildir. Bu itibarla uzlaşmaya konu olamaz.
Muhtemelen yakınınız telefonu bir yerde unuttu. Bir kişi buldu ve kullandı. Tespit edildi ve "kayıp eşya üzerinde tasarruf" suçundan işlem yapıldı. Onun içinde uzlaşmaya gitti.
Halde arabanın içinde olan telefon çalınmıştı. Detayını hatırlayamıyorum 4 yıl önce idi bu olay. Fakat cihazın ücretini tahsil edip uzlaşmıştık buna eminim.

Oyla:

cagdasnas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Çağdaş
Cihazım
13T Pro
Konular
1
Merhaba bir arkadaşım askere Ankara'ya geldi. Samsung telefonu var kapatıp bana verdi. 28 gün askerlik yapacak sonra telefonu alıp gidecekti. Askerliği bitmeden bir gün önce beni aradı ve telefonu şarj etmemi istedi. Ben de cihazı şarja taktım yüzde kaç şarj olduğunu görmek için telefonu açtım. Telefonu yüzde yüz şarj olduğunu gördüğümde kapatmak istedim. Fakat telefon şifre istiyor hiçbir şekilde kapanmıyordu. Çocuk da sabahleyin uyanmak için alarm koymuş. Alarm çalıyor kapatıyorum alarm çalıyor kapatıyorum ama bir türlü telefonu kapatamıyorum. Kendisine yazdım o telefon hiçbir şekilde kapanmaz dedi. YouTube'dan videolar izledim, telefon hiçbir şekilde kurtarma moduna da girmiyor. 12t pro kullanıyorum. Ekran kilidi varken telefon kapanabiliyor. Kasper sky yükledim. Bir sürü özellik olmasına rağmen yine telefon kapanıyor bunu engellememişler. xiaomi'nin bir an önce bu konuya çözüm bulması gerekir.

Oyla:

ckarakaya

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Canan
Cihazım
İPhone SE
Konular
3
Merhaba bir arkadaşım askere Ankara'ya geldi. Samsung telefonu var kapatıp bana verdi. 28 gün askerlik yapacak sonra telefonu alıp gidecekti. Askerliği bitmeden bir gün önce beni aradı ve telefonu şarj etmemi istedi. Ben de cihazı şarja taktım yüzde kaç şarj olduğunu görmek için telefonu açtım. Telefonu yüzde yüz şarj olduğunu gördüğümde kapatmak istedim. Fakat telefon şifre istiyor hiçbir şekilde kapanmıyordu. Çocuk da sabahleyin uyanmak için alarm koymuş. Alarm çalıyor kapatıyorum alarm çalıyor kapatıyorum ama bir türlü telefonu kapatamıyorum. Kendisine yazdım o telefon hiçbir şekilde kapanmaz dedi. YouTube'dan videolar izledim, telefon hiçbir şekilde kurtarma moduna da girmiyor. 12t pro kullanıyorum. Ekran kilidi varken telefon kapanabiliyor. Kasper sky yükledim. Bir sürü özellik olmasına rağmen yine telefon kapanıyor bunu engellememişler. xiaomi'nin bir an önce bu konuya çözüm bulması gerekir.
Doğru söylüyorsun. İpone da jb li. Bioprotect tweak i ile bende kimsenin face ID olmadan kapatamamasını sağlıyoru. Şarjı bitene kadar.

Pixel cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt