Yardım Çalınmış telefona Kilit Koyma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sefayil

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sefayil
Cihazım
Redmi 6
Konular
12
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui Endonezya 12.5.1
Telefon Modeli
Mi 11 lite
Bootloader Kilidi
Açık
Değerli kardeşlerim merhaba, telefonum birisi tarafından çalındıkta telefonu kapayamasın diye ekran şifresi nasil koyulur miui işletim sisteminde acil lazım, yani yan düğmeyi bastığında kapat vururken ekran şifresi istesin. Samsung modellerinde oluyordu. Bizde nasıl yapılır???

Sefayil

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sefayil
Cihazım
Redmi 6
Konular
12
Öncelikle cihazı çalınma durumlarından korumak güvenceye almak istiyosanız bootloader kilidi açık olan cihaza istediğiniz kadar önlem alın boşa olur custom recovery ile kilit ekranı şifresi kaldırılır özel dosyalara erişim sağlanır.

Sizin sorunuza cevap vereyim ayarlarda ekran ayarları yada kilit ekranı ayarlarına bakın orda güç yönetimi güç erişimi gibi bi ayar var onu bulup kapatıp deneyin kilit ekranında güç tuşunu devredışı bırakır fakat bunlar çok küçük önlemler bence isteyen telefoncuya götürür kilit ekranı şifresini unuttum der yetkili hesap ile her türlü cihazı açar.
Hocam telefon çalındığında zaten yeni yazılım işlemi yapılacağından benim bank kartlarım hesaplarım zarar görmeden silinecektir diyilmi, fotoğraf videolarımda ele gecirilemeden silinecektir. Yoksa ekran kilidinin şifresi nasıl kırıla bilirki, hem kırılsa bile uygulama kilidi var, benim için önemli olan çalınsa bile maddi (bank uygulama) ve manevi (foto video) hasarın büyümemesi. Yani ele gecirilmemesi

Oyla:

itech

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
iPhone13ProMax
Meslek
BilgisayarTekniker
Konular
2
Hocam telefon çalındığında zaten yeni yazılım işlemi yapılacağından benim bank kartlarım hesaplarım zarar görmeden silinecektir diyilmi, fotoğraf videolarımda ele gecirilemeden silinecektir. Yoksa ekran kilidinin şifresi nasıl kırıla bilirki, hem kırılsa bile uygulama kilidi var, benim için önemli olan çalınsa bile maddi (bank uygulama) ve manevi (foto video) hasar gormemektir
belki size yanlış gibi gelecek ama bırakın hesabınızdan para çeksin çalan kişi anında yakalanır aslında yanlış görülen en doğru olandır o kadar aptalca hareket edeceğini hiç sanmıyorum siz yine önleminizi alıp bankalara bildirin mobil bankacılık işlemlerini geçici olarak askıya alsınlar ve de şifrelerinizi değiştirin heyecen yapmayın mantıklı düşünün zaten sonuca ulaşacaksınız tahminim şu yönde cihaz çoktan sıfırlanmış olup tüm içeriği geri dönüşü olmayacak şekilde silinmiştir .

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Estağfurullah hocam, ben sadece amatör hırsızların eline geçerse diye söylüyordum anladım.
Peki hocam hırsızlık olayını bir tarafa koyalım, arkadaşım eşek şakası için telefonumu kapatıyor, arıyorum bulamıyorum, bu tip bir olay için en azından kapatamamasını nasıl sağlarım??
Yeni gelen Güvenlik (Security) uygulaması güncellemesinde cihazı kapatırken de ekran kilidi özelliği eklendi. Her cihazda çalışır mı bilemem, cihazdan cihaza değişebilir.

Oyla:

Sefayil

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sefayil
Cihazım
Redmi 6
Konular
12
belki size yanlış gibi gelecek ama bırakın hesabınızdan para çeksin çalan kişi anında yakalanır aslında yanlış görülen en doğru olandır o kadar aptalca hareket edeceğini hiç sanmıyorum siz yine önleminizi alıp bankalara bildirin mobil bankacılık işlemlerini geçici olarak askıya alsınlar ve de şifrelerinizi değiştirin heyecen yapmayın mantıklı düşünün zaten sonuca ulaşacaksınız tahminim şu yönde cihaz çoktan sıfırlanmış olup tüm içeriği geri dönüşü olmayacak şekilde silinmiştir .
Teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yeni gelen Güvenlik (Security) uygulaması güncellemesinde cihazı kapatırken de ekran kilidi özelliği eklendi. Her cihazda çalışır mı bilemem, cihazdan cihaza değişebilir.
Hocam cihaz mi 11 lite, global 12.5.1,
Güvenlik uygulama sürümü 5.4.2-210730.1.3, baktım bulamadım o eklentiyi, yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
Oyla:

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
Sefayil, kanunen bir imeinin takibi ancak Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine mahkeme kararı ile yapılabilir. Yazışması, mahkemesi, operatörlerin cevap vermesi, ilgili imei numarasının kimin adina kayıtlı hat ile kullanıldığının tespiti, şahsın bulunduğu yere evrakın gönderilmesi aranması bulunması bla bla bla. En erken 4-5 ay sürer. O zamana kadar o imei ile kullanan kişi zaten hırsızların kurbanı olmuş bir garibandır telefonu ona satmışlardır.
Çalınmadan bu kadar çekiniyorsanız, Kaspersky veya Eset mobile satın alarak hırsızlık modunu etkinleştirmeniz gerekir. İnanılmaz takip vb özellikleri var.

Oyla:

Sefayil

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sefayil
Cihazım
Redmi 6
Konular
12
Sefayil, kanunen bir imeinin takibi ancak Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine mahkeme kararı ile yapılabilir. Yazışması, mahkemesi, operatörlerin cevap vermesi, ilgili imei numarasının kimin adina kayıtlı hat ile kullanıldığının tespiti, şahsın bulunduğu yere evrakın gönderilmesi aranması bulunması bla bla bla. En erken 4-5 ay sürer. O zamana kadar o imei ile kullanan kişi zaten hırsızların kurbanı olmuş bir garibandır telefonu ona satmışlardır.
Çalınmadan bu kadar çekiniyorsanız, Kaspersky veya Eset mobile satın alarak hırsızlık modunu etkinleştirmeniz gerekir. İnanılmaz takip vb özellikleri var.
Hocam cihazı bul özelliği hiç yardımcı olamaz mı?? Kendisinde olan

Oyla:

itech

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
iPhone13ProMax
Meslek
BilgisayarTekniker
Konular
2
bakın son kez anlatıyorum konuyu boş yere uzatıp insanların kafasını bulandırmayın boş yere bulunmaz dediysem bulunmaz cihazın üzerindeki cihazımı bul özelliği goole acount ile ilişkilidir frp silindiğinde gitti kaldı ki mi cloud onuda devre dışı bıraktı en son kaldı imei onu da değiştirdi hani nerde cihaz kaybolup uçup gitti cihaz iphone olsaydı durum değişirdi imei yazabilen bir yazılım henüz ortaya çıkmadı evet kilidi açılabilir ama imei numarası sabit kalır çalınma durumu savcılığa gider araştırma başlar şebekeler üzerinden varsa kullanmaya çalışan bir kötü niyetli vatandaş o dakika aktif hat sahibi üzerinden kendisini ele vermiş olur cihaz bir yıl sonra savcılıktan gelen bir arama ile sahibine teslim edilir üzerinde icloud yoksa hırsız açtıysa birde onu sıfırlamak için fatura olmak şartıyla apple bölge bayisine baş vurulur süre beklenir cihaz sıfırlanır fatura yoksa ücretli onarım ile illegal olarak sıfırlanır bir sürü zaman kaybıdır süre zarfında çoktan yeni telefon alınır android cihaz için durum ne cihaz çoktan elden ele geçti çünkü açık kaynak kodlu bir cihazdır ve geliştiricisi çoktur yöntemi çoktur siz siz olun telefonlarınızı ortalık yerde bırakmayın sağda solda unutmayın giden gider arkasından soğuk su için çok küçük bir ihtimal hiç oynamadan kullanmaya çalışıp yakalanmak milyonda bir ihtimal beklemeye değmez bu koyu kapatın cidden hırsızlara yol gösteriyoruz artık son olsun konu diye açık açık yazdım yani .

Oyla:

itech

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
iPhone13ProMax
Meslek
BilgisayarTekniker
Konular
2
bu dediğiniz yazılımların koruyacağını düşünüyorsanız sizi ters köşe etmeye hazırım denemesi bedava her iddiasına girmeye de hazırım bu konuda umut olsaydı ben neden vatandaşımı sevindirmeyeyim yol göstermeyeyim boşa ümitlenmesin kimse diye konuyu kapatmaya çalışıyorum boş yere uzattıkça uzatıyorsunuz gerçekten kafası çalışmayan hırsızlara da yol göstermiş oluyoruz android cihazlar korumasızdır üzerindeki kilit yöntemi başarısız mi cloud güzel çalışıyor ama aşılabiliyor tek çözüm sabit değişmeyen imei durumuna geçilmesidir e o zaman da yurt dışı telefonu ucuza alıp kullanamayacaksınız iki ucu dışkılı değnek denilen durumda ama tek çözüm yolu budur bu olduktan sonra ancak çalan yedek parçaya satabilir anakart çöptür çünkü sabit imei de ok unutmadan son konum olayına da açıklık getireyim telefonu çaldık diyelim anında sim çıktı cihaz çalındığı noktada kapatıldı bir daha açılmadı işlem yapıldı açıldı ne oldu cihaza hani konumu devlete ait üzerinde gprs özelliği olan cihazları çalındı hala bulacaklar bulurlar beklesinler umut olmayan yere mum yakıp gölgesinde beklemenin anlamı yok cihazlarınızı gözünüzün önünden ayırmayınız en etkili yöntem ben cebimden anca çaldığında çıkartıyorum sokaktayken .

konu kilit lütfen .

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
bu dediğiniz yazılımların koruyacağını düşünüyorsanız sizi ters köşe etmeye hazırım denemesi bedava her iddiasına girmeye de hazırım bu konuda umut olsaydı ben neden vatandaşımı sevindirmeyeyim yol göstermeyeyim boşa ümitlenmesin kimse diye konuyu kapatmaya çalışıyorum boş yere uzattıkça uzatıyorsunuz gerçekten kafası çalışmayan hırsızlara da yol göstermiş oluyoruz android cihazlar korumasızdır üzerindeki kilit yöntemi başarısız mi cloud güzel çalışıyor ama aşılabiliyor tek çözüm sabit değişmeyen imei durumuna geçilmesidir e o zaman da yurt dışı telefonu ucuza alıp kullanamayacaksınız iki ucu dışkılı değnek denilen durumda ama tek çözüm yolu budur bu olduktan sonra ancak çalan yedek parçaya satabilir anakart çöptür çünkü sabit imei de ok unutmadan son konum olayına da açıklık getireyim telefonu çaldık diyelim anında sim çıktı cihaz çalındığı noktada kapatıldı bir daha açılmadı işlem yapıldı açıldı ne oldu cihaza hani konumu devlete ait üzerinde gprs özelliği olan cihazları çalındı hala bulacaklar bulurlar beklesinler umut olmayan yere mum yakıp gölgesinde beklemenin anlamı yok cihazlarınızı gözünüzün önünden ayırmayınız en etkili yöntem ben cebimden anca çaldığında çıkartıyorum sokaktayken .

konu kilit lütfen .
Merhaba itech, bir cümleye başlamışsınız ne noktası var ne virgülü. Uzun bir yazı yazmışsınız, fikirlerinizi dile getirmişsiniz, ancak konu başında ''son kez anlatıyorum'' diye başlamışsınız ki size özellikle sorulan bir konu ve soru değil bu. Bu konuda olurlar ve olmazlar konuşuluyor. Konu şimdilik açık. Sevgiler.

Oyla:

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
itech, kim neyi uzatıyor birader. Ben senden iki sayfa önce yazmışım, kim uzatmış oluyor iyimisin ? :)

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt