Benim bildiğim kilit acık cihazlara twrp kurulur yani açılmıştır arkadaşların dediği gibi emin olmak istiyorsan fastboot modda bilgisayara bagla
telefonu fastboot moduna alın sonra ;
# fastboot oem device-info
yazın .
cıkan mesajda ;
unlocked : true yazarsa bootloader kılıtlı degıldır.
unlocked : false yazarsa kılıtlıdır
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Twrp recovery kurmayı dene kuruluyorsa boatloader kilidi açıktır... Yada satıcı bot kilidini açıp sıfır diye satmış olabilirbenim cihazın (redmi note 3 pro sd650) bootloaderini açmaya uğraşırken sürekli %50 de kalıyordu. sonra bunu deneyeyim dedim ve device unlocked true yazdı. ama cihaz sıfır daha geçen gün geldi ve ben daha önce hiçbir işlem yapmadım. unlockda zaten hep %50de kalıyordu yani onuda yapamadıydım. nasıl oluyo bu iş kafam karıştı. sıfır şekilde unlock edilmiş cihaz gönderiyormu xaomi size denk geldimi böyle bir durum arkadaşlar? başka ne şekilde unlocked olup olmadığını teyit edebilirim?
Preloader tikini işaretleme sadeceMerhabalar, Flash tool programında download yapmadan önce, Scatter-loading file dan MT6795_Android_scatter.txt dosyasını seçerken altta beliren yeşil beyaz satırlarda bulunan preloader,ık,boot,recovery,recro..vb satırlarının yanındaki kutucuklar boş geliyor acaba bunların hangilerini işaretlememiz gerekiyor ?