Bootloader kilidi ilk geldiğinde resmi açıklama "bir başkasının eline geçen cihazların güvenliğinin sağlanması" amacıyla böyle bir önlem alındığı yönündeydi. Daha sonra ikinci bir açıklama yapılmadı dolayısıyla bu açıklamayı hala geçerli kabul etmemiz gerekiyor.
Bootloader kilidi açılmamış ve mi hesabı girilerek cihazı bul aktif edilmiş ve şifre ile korunan cihazlarda cihaz içerisindeki kişisel verilere cihaz sahibinin onayı olmadan erişilemiyor. Ancak başlangıçta 3 gün olarak belirlenen bu güvenlik süresinin bu kadar uzatılmasının mantıklı bir açıklamasını ben de bulamıyorum
BootLoader kilidinin açılmasının şirkete daha fazla sorun çıkardığından, başlangıçta az olan sürenin uzatılması tedbir ve sorunu azaltmaya yönelik olduğunu düşünüyorum.
Bu konunun muhataba şirketin açıklaması olmadığından düşüncelerim yorumdan öteye geçmez.
Bilim adamları bir köye misafir gitmiş, köylü oda ayarlamış ve onları baş başa bırakmış.
ORtada bir soba yanıyormuş ve sobanın altında da yüksekçe bir kütük varmış.
Bilim adamları bu kütük buraya neden konulmuş diye düşünmüşler, tartışmışlar ama geçerli bir neden bulamamışlar.
Anlaşamayınca Ardından evin sahibini çağırmış ve nedenini sormuşlar.
O da "Soba borusu yetersiz olduğu için" demiş.