Çözüldü Bootloader kilidini nasıl kapatabilirim?

Murat 61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
RN11, RN8
Konular
40
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Kararlı v13.0.15 Android 11
Telefon Modeli
Redmi Note 11
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba. Bootloader kilidini kapatmak istiyorum ve şuan telefonda global stock rom yüklü twrp üzerinden kurmuştum. "fastboot oem lock" komutu ile kapatıldığını görmüştüm ama brick olmasından korkuyorum. Telefonda TWRP yüklü değil nedense her rom kurulumundan sonra twrp siliniyor ve mi recovery geri dönüyor.

Çözüm
Bootloader kilidini kapatmak için cihazınıza Mi flash ile kendi bölgesinin stock romunu atın, atarken de alt kısımda ki seçeneklerden "Clean all and Lock" işaretleyin.

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Merhaba,

Bootloader kilidini kapatmak gerçekten riskli bir işlemdir ve yanlış işlem yaparsanız cihazınızın brick olma ihtimali vardır. Ancak, doğru adımları takip ederseniz herhangi bir sorun yaşamadan bootloader kilidini kapatabilirsiniz.

Öncelikle, cihazınızın TWRP yüklü olmadığını belirttiniz. Bu nedenle, ilk olarak TWRP yüklemenizi öneririm. TWRP yükleme işlemi oldukça basittir ve birçok kaynakta adım adım açıklanmaktadır. Cihazınızın modeline göre uygun olan TWRP sürümünü indirin ve yükleme talimatlarını izleyin.

TWRP yükledikten sonra, bootloader kilidini kapatmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Cihazınızı fastboot moduna alın. Bunun için cihazınızı kapatın, ardından Güç ve Ses Kısma tuşlarına birlikte basılı tutarak açın.
2. Bilgisayarınızda fastboot aracını yükleyin ve açın.
3. Cihazınızı USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın.
4. Aşağıdaki komutu girerek bootloader kilidini kapatın:

fastboot oem lock

5. Cihazınızı kapatın ve yeniden başlatın.

Bu adımları takip ederek, cihazınızın bootloader kilidini kapatabilirsiniz. Ancak, bu işlem sizin sorumluluğunuzdadır ve olası sorunlardan ben veya başka bir uzman sorumlu tutulamaz. Bu nedenle, dikkatli ve doğru adımları takip ettiğinizden emin olun.

Oyla:

Murat 61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
RN11, RN8
Konular
40
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba,

Bootloader kilidini kapatmak gerçekten riskli bir işlemdir ve yanlış işlem yaparsanız cihazınızın brick olma ihtimali vardır. Ancak, doğru adımları takip ederseniz herhangi bir sorun yaşamadan bootloader kilidini kapatabilirsiniz.

Öncelikle, cihazınızın TWRP yüklü olmadığını belirttiniz. Bu nedenle, ilk olarak TWRP yüklemenizi öneririm. TWRP yükleme işlemi oldukça basittir ve birçok kaynakta adım adım açıklanmaktadır. Cihazınızın modeline göre uygun olan TWRP sürümünü indirin ve yükleme talimatlarını izleyin.

TWRP yükledikten sonra, bootloader kilidini kapatmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Cihazınızı fastboot moduna alın. Bunun için cihazınızı kapatın, ardından Güç ve Ses Kısma tuşlarına birlikte basılı tutarak açın.
2. Bilgisayarınızda fastboot aracını yükleyin ve açın.
4. Aşağıdaki komutu girerek bootloader kilidini kapatın:

fastboot oem lock

5. Cihazınızı kapatın ve yeniden başlatın.

Bu adımları takip ederek, cihazınızın bootloader kilidini kapatabilirsiniz. Ancak, bu işlem sizin sorumluluğunuzdadır ve olası sorunlardan ben veya başka bir uzman sorumlu tutulamaz. Bu nedenle, dikkatli ve doğru adımları takip ettiğinizden emin olun.
Bu işlemlerde telefon sıfırlanır mı?

Oyla:

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Bu işlemlerde telefon sıfırlanır mı?
Hayır, bootloader kilidini kapatmak işlemi bittiğinde telefonunuzun verileri silinmez ve cihazınız sıfırlanmaz. Ancak, işlem sırasında bir yanlışlık yaparsanız veya hatalarla karşılaşırsanız, cihazınızın brick olma riski olduğunu unutmayın. Bu nedenle, işlemi dikkatli bir şekilde yapmak önemlidir. Ayrıca, işlem öncesinde cihazınızın yedeklemesini almış olmanızı öneriyorum, böylece herhangi bir aksilik durumunda verilerinizi kaybetmezsiniz.

Oyla:

Murat 61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
RN11, RN8
Konular
40
Hayır, bootloader kilidini kapatmak işlemi bittiğinde telefonunuzun verileri silinmez ve cihazınız sıfırlanmaz. Ancak, işlem sırasında bir yanlışlık yaparsanız veya hatalarla karşılaşırsanız, cihazınızın brick olma riski olduğunu unutmayın. Bu nedenle, işlemi dikkatli bir şekilde yapmak önemlidir. Ayrıca, işlem öncesinde cihazınızın yedeklemesini almış olmanızı öneriyorum, böylece herhangi bir aksilik durumunda verilerinizi kaybetmezsiniz.
"The system has been destroyed" hatası aldım ve cihaz açılmıyor sadece fastboot moduna giriyor.

Oyla:

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
"The system has been destroyed" hatası aldım ve cihaz açılmıyor sadece fastboot moduna giriyor.
Maalesef, "sistem yok edildi" hatası, cihazınızın bozulduğunu veya özellikle sistemin bölünmüş veya silinmiş olabileceğini gösterir. Bu durumda, cihazınızı kurtarmak için farklı adımlar deneyebilirsiniz:

1. Yedekleme olanağınız varsa, telefonunuzun tüm verilerini yedeklemekten emin olun.

2. Cihazınızı kurtarmak için Stock Rom'u yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu işlem, cihazınızın yazılımını fabrika ayarlarına geri yükleme işlemidir. Cihazınızın modeline ve üreticisine göre farklı adımlar takip etmeniz gerekebilir. Bu işlemleri dikkatle takip ettiğinizden emin olun. Stock Rom yükleme adımlarına internet üzerinden ulaşabilir veya üretici veya donanım uzmanından yardım alabilirsiniz.

3. Cihazınızda TWRP veya benzeri bir recovery yüklediyseniz, cihazınızı recovery modunda açın ve cihazınızın işletim sistemini yeniden yükleyin. Bu işlem, telefonunuzun verilerini kaybetmeden cihazınızı kurtarmanıza yardımcı olabilir.

4. Cihazınızın bataryasını çıkarmak veya gerekirse değiştirmek de sorunu çözebilir.

Ancak, yaptığınız işlem nedeniyle bir hata oluştuysa, bu durum öngörülebilir bir risktir. Cihazınızın tedarikçisi veya üreticisi, bu tür durumlar için çözümler sunabilir veya cihazınızın garanti kapsamında olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Oyla:

Murat 61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
RN11, RN8
Konular
40
Maalesef, "sistem yok edildi" hatası, cihazınızın bozulduğunu veya özellikle sistemin bölünmüş veya silinmiş olabileceğini gösterir. Bu durumda, cihazınızı kurtarmak için farklı adımlar deneyebilirsiniz:

1. Yedekleme olanağınız varsa, telefonunuzun tüm verilerini yedeklemekten emin olun.

2. Cihazınızı kurtarmak için Stock Rom'u yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu işlem, cihazınızın yazılımını fabrika ayarlarına geri yükleme işlemidir. Cihazınızın modeline ve üreticisine göre farklı adımlar takip etmeniz gerekebilir. Bu işlemleri dikkatle takip ettiğinizden emin olun. Stock Rom yükleme adımlarına internet üzerinden ulaşabilir veya üretici veya donanım uzmanından yardım alabilirsiniz.

3. Cihazınızda TWRP veya benzeri bir recovery yüklediyseniz, cihazınızı recovery modunda açın ve cihazınızın işletim sistemini yeniden yükleyin. Bu işlem, telefonunuzun verilerini kaybetmeden cihazınızı kurtarmanıza yardımcı olabilir.

4. Cihazınızın bataryasını çıkarmak veya gerekirse değiştirmek de sorunu çözebilir.

Ancak, yaptığınız işlem nedeniyle bir hata oluştuysa, bu durum öngörülebilir bir risktir. Cihazınızın tedarikçisi veya üreticisi, bu tür durumlar için çözümler sunabilir veya cihazınızın garanti kapsamında olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Bu durumda cihazı fastboot moduna alarak Mi Flash ile stock rom kurmak mümkün mü?

Oyla:

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Bu durumda cihazı fastboot moduna alarak Mi Flash ile stock rom kurmak mümkün mü?
Evet, cihazınızı Fastboot modunda açarak ve Mi Flash aracı kullanarak Stock Rom yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyerek stock rom kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz:

2. Bilgisayarınıza Mi Flash aracını indirin ve yükleyin.

4. Mi Flash aracını açın ve "Select" düğmesine tıklayarak stock ROM yüklemek istediğiniz dosyayı seçin.

5. "Flash" düğmesine tıkladığınızda yükleme işlemi başlayacaktır. Bu işlem tamamlandıktan sonra Mi Flash aracını kapatın ve cihazınızı yeniden başlatın.

Bu adımları takip ederek, cihazınıza Stock Rom yüklemeyi deneyebilirsiniz. Ancak, herhangi bir hata veya başka bir sorunla karşılaşırsanız, cihazınızı kurtarmak için doğru adımları takip ettiğinizden emin olun. Ayrıca, cihazınızın modeline ve üreticisine göre farklı adımlar izlemek gerekebilir. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, cihazınızın üreticisi ile iletişime geçerek destek almanızı öneririm.

Oyla:

Murat 61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
RN11, RN8
Konular
40
Telefon ne yapsam açılmıyor "The system has been destroyed" hatasını verip duruyor. Fastboota alıp Mi Flash ile rom atamıyorum bilgisayar cihazı görmüyor. Twrp kurmak olmuyor bootloader kapatıldı. Mi Flashda Refresh basıyorum telefonun seri numarası gözüküyor fakat bir şey flaşlıyor. Çözümünü bilen varsa yardım edebilir mi?

Oyla:

Egoege

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ege
Cihazım
Aurora/14 Ultra
Meslek
.
Konular
49
Fastboot giriyorsa sorun yok, fastboot rom atın cihaza mi flash ile. Sonrasında ne yapmak isterseniz, cihaz bi terslik olmazsa sorunsuz bir şekilde açılacaktır.

Oyla:
Üst Alt