Yardım Bootloader kilidi kapatma

Paljevic

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fırat
Cihazım
Xiaomi mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Xiaomi EU Rom Beta 9.8.29/9.9.3/9.9.6
Telefon Modeli
Xiaomi Mi 6
Bootloader Kilidi
Açık
KVK garantisi ile aldığım Xiaomi Mi 6 telefonumda şarj soketi sorunu olduğu için garantiye göndermeyi düşünüyorum. Telefonumda Xiaomi EU Rom Beta yüklü yani bootloader kilidi açık. KVK garantisini kullanabilmem için bootloader kilidini kapatmam gerekiyor.
bu linkten IMEI ile sorgulama yaptığımda telefonumun Global olmadığı Çin için üretildiği yazıyor.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Burada telefonun çin için üretildiği yazmasına rağmen telefonumu satın aldığımda Bootloader kilidi kapalı ve Global Rom yüklüydü. Ekteki resimde görebilrsiniz.

Telefonunun bootloader kilidini kapatmak ve telefonuma uygun olan romu flaşlamam için (çin ise çin , global ise global rom) yardımcı olabilir misiniz? Bu işlemler sonunda telefonun brick olma ihtimali olduğu için kesin bilgi edinmem gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.

Hakan5637

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hakan
Cihazım
Redmi note8 pro
Konular
2
iyi akşamlar bootloader kilidi kapatmak için başka bir yöntem yada burada rom yükleyerek kapatıp sorunsuz kullanan var mı yardımcı olurmusunuz

Oyla:

Hakan5637

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hakan
Cihazım
Redmi note8 pro
Konular
2
cihazım türkiye garantili global rom yüklü ama ben bootloader kilidini açıp Hindistan romuna geçeceğim daha sonra garanti için gerekli olması durumunda bu bootloader kilidi kapata biliyormuyuz onu öğrenmeye çalışıyorum telefonum redmi note 8 pro sorgulamada aşağıdaki resimde ki gibi

Oyla:

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
cihazım türkiye garantili global rom yüklü ama ben bootloader kilidini açıp Hindistan romuna geçeceğim daha sonra garanti için gerekli olması durumunda bu bootloader kilidi kapata biliyormuyuz onu öğrenmeye çalışıyorum telefonum redmi note 8 pro sorgulamada aşağıdaki resimde ki gibi
Hayır global romsa global romde olup bl yş kapatabilirsiniz Hindistan romda kapatırsanız brick olur

Oyla:

Hakan5637

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hakan
Cihazım
Redmi note8 pro
Konular
2
Hayır global romsa global romde olup bl yş kapatabilirsiniz Hindistan romda kapatırsanız brick olur

işte bu kısımda bir şeyi anlayamıyorum hindistan romuna geçsem kullandıktan sonra garanti için geri global roma geçip kapatabilir miyim onu öğrenmek istiyorum bu şekilde oluyorsa tekrar nasıl kapatırım tekrar bootloader kilidini kapatamıyorsam hindistan romuna geçiş yapmayacağım

Oyla:

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
işte bu kısımda bir şeyi anlayamıyorum hindistan romuna geçsem kullandıktan sonra garanti için geri global roma geçip kapatabilir miyim onu öğrenmek istiyorum bu şekilde oluyorsa tekrar nasıl kapatırım tekrar bootloader kilidini kapatamıyorsam hindistan romuna geçiş yapmayacağım
Mi Flash ile global A geçip kapatabilirsiniz.

Oyla:

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için son bir sorum olacak bu bootloade kitini kapatmayı mi flash ile nasıl yapıldığını anlatan bir yazı varmı
Mi Flash ils rom atarken clean all and lock seçeneğini seçiyorsunuz.

Oyla:

Z1atan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fatih
Cihazım
Mi note 10 lite
Konular
6
Rica ederim. Kilide dikkat :)

Hocam merhaba umarım bu yazdıklarımı görürsünüz. Ben garantisiz global mi9t alacağım ve haliyle telefona bootloader kilidi açılıp root vs. yapılacak. Ben bu işlemeleri yaptıktan sonra root kaldırıp bootloader kilidini kapatmayı düşünüyorum güvenlik açısından. Sizce bu yapılabilinir mi ? Eğer yapılamazsa telefenun rootlu ve kilidinin açık olması güvenlik açığı oluşturmazmı ?

Oyla:
Üst Alt