Soru Bootloader garanti

taylongali

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
i phone 5s
Konular
13
Arkadaşlar xiaomi Türkiye garantili olarak aldım telefonu twrp ile magisk yükleyip Root atmak istiyorum telefon garanti dışı kalır mı?

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
İmkansız demeyelim hocam ama gerçekten her hangi bir teknikerin bununla uğraşacağına ihtimal vermiyorum.

Evet knox, drm key vb. sistemler bulunmuyor fakat bildiğiniz üzere bottoloader kilidi açılırken geliştirici seçeneklerinden cihaz ve hesap eşleştiriliyoruz. Bu noktada eşleştirme sonucunda hesabınız ile bağlanan cihazınız Xiaomi tarafındna kayıt altına alınıyor. Unlock aracı ile kilit açıldığında da cihazın bootloader kilidinin açıldığı tespit ediliyor ve açık cihazlar Xiaomi tarafından kayıt altında tutuluyor ancak söylediğim gibi her hangi bir teknikerin girip de kontrol edeceğine ihtimal vermiyorum açıkçası. Sizin deneyiminiz de bu durumu doğruluyor. Bir hoparlör değişimi için her hangi bir tekniker girip kontrol etmekle zaman harcamayacaktır. Aynı sürede zaten değişimi yapıyor, hiç kimse tekrar tekrar uğraşmak istemez.

Özetle sonuç olarak 3 saniyede antistatik eldiven giymeye bile üşenen, bu nedenle ceza alan adamlar bunlar, kim girip her gelen cihazın hesabını falan kontrol edecek sonra onarıma başlayacak ;)

Düzeltme : Şimdi tekrar okuyunca fark ettim, hiç bir cihaz kontrol edilmez gibi anlaşılabilir bunlar. Yazdıklarım sadece bootloader kilidi tekrar kapatılan cihazlar için geçerli. Açılışta kilit açıldı yazıyorsa ya da fastboot üzerinden true görünüyorsa direk garanti dışı bırakılacaktır.
"İmkansiz" kelimesini sadece Turkiyede bulunan X firmalari olan İthalatci garantiler icin demistim zaten hocam. :)
Elbette Resmi bir servis bu durumu kontrol edecektir.
Aciklamaniz icin tesekkurler konuya buyuk bir açiklik gelmis oldu. Umarim Aklina takilacak olan arkadaslara da cevap olmus olur.

Oyla:

zran

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Zoran
Cihazım
MIUI+Android
Konular
0
Bilmeyenler için oldukça yararlı bir bilgi bu... Teşekkürler hocam

Gesendet von meinem MI MAX 3 mit Tapatalk
Skorpi hocam Xiaomi telefonların hepsi tek işlemcili çift hatmı kullanıyorlar. Mesela birisi beni konuşma esnasında diğer hattımdan aradığında ulaşılamıyor diyor arayanı bil olmadığı içinde haberim olmuyor aradığından. Bunun bir yolu çözümü yokmu?

Oyla:

Recai74

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Recai
Cihazım
Lg g3
Konular
34
Aldıgım gün bootleder kilidi basvurdum actım twrp kurdum özgürlük istediğim ROMU kuruyorum tek sıkıntı aosp lineage tarzı romlar kurunca acılısta şifre istiyor komle twrp üzerinden format yapmayınca acılmıyor hersey siliniyor yedegi bile geri yukleyemiyorsun yani hersey sil bastan Mi5s plus kullanmıştım onda böyle sorun yoktu begenmedigim zaman yedegi geri yukleyebiliyordum işallah cozulür bu sorun

Oyla:

hasanbasdereli

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hasan
Cihazım
Note 6 Pro
Konular
9
Aldıgım gün bootleder kilidi basvurdum actım twrp kurdum özgürlük istediğim ROMU kuruyorum tek sıkıntı aosp lineage tarzı romlar kurunca acılısta şifre istiyor komle twrp üzerinden format yapmayınca acılmıyor hersey siliniyor yedegi bile geri yukleyemiyorsun yani hersey sil bastan Mi5s plus kullanmıştım onda böyle sorun yoktu begenmedigim zaman yedegi geri yukleyebiliyordum işallah cozulür bu sorun

Bahsettiğiniz romları kurduktan sonra linkteki dosyayı flaşladıktan sonra cihazı yeniden başlatırsanız şifrelemeden kurtulursunuz..

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Skorpi hocam Xiaomi telefonların hepsi tek işlemcili çift hatmı kullanıyorlar. Mesela birisi beni konuşma esnasında diğer hattımdan aradığında ulaşılamıyor diyor arayanı bil olmadığı içinde haberim olmuyor aradığından. Bunun bir yolu çözümü yokmu?

Her iki hattınızı ulaşılamadığında birbirine yönlendirip, arama bekletmeyi aktif edebilirsiniz.

Oyla:

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Yapin hocam siz komit vermezseniz sure bitince acilmaz kilit yani mesela 15 gun bitecek sonra pc den komut veriyon oyle aciliyor yoksa sure bitmis bir sekilde bekleyebilir.
Hocam bl kilidini açmak için başvuruda bulunduktan bir süre sonra kilidi acmanız lazım yoksa tekrardan başvuru yapmanız gerekiyor. Yani ben öyle biliyorum yanlışsam düzeltin lütfen

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Hocam bl kilidini açmak için başvuruda bulunduktan bir süre sonra kilidi acmanız lazım yoksa tekrardan başvuru yapmanız gerekiyor. Yani ben öyle biliyorum yanlışsam düzeltin lütfen
Telefonu sıfırlamadığınız yada mi hesabınızda oturumu kapatmadığınız sürece tekrar başvuru yapmanıza lüzum yok hocam. Mi6 cihazımda 72 saat vermişken 5 gün sonra açtım.

Oyla:

zran

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Zoran
Cihazım
MIUI+Android
Konular
0
Telefonu sıfırlamadığınız yada mi hesabınızda oturumu kapatmadığınız sürece tekrar başvuru yapmanıza lüzum yok hocam. Mi6 cihazımda 72 saat vermişken 5 gün sonra açtım.
Başvuru nereden ve nasıl yapabilirim arkadaşlar. Türkiye garantili 128gb red mi Note 7 için bl kilidini açmak istiyorum ve bunu yapmak kullanıcı olarak bir fark katacak mı telefonu kullanımımda yani kısaca yapmalı mıyım?

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Başvuru nereden ve nasıl yapabilirim arkadaşlar. Türkiye garantili 128gb red mi Note 7 için bl kilidini açmak istiyorum ve bunu yapmak kullanıcı olarak bir fark katacak mı telefonu kullanımımda yani kısaca yapmalı mıyım?
Bl kilidinin nasıl açılacağı ile alakalı forumda sayısız konu var. Arama butonunu kullanarak o konulara ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı olarak yapmalı mıyım yada fark katacak mı sualine ise ancak şöyle cevap verilebilirim. Bl kilidi kapalı ve rootsuz bir cihaz yağsız ve tuzsuz bir yemeğe benzer. Neticede karnınızı doyurur ama yemeğin lezzetini alamazsınız.

Oyla:

zran

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Zoran
Cihazım
MIUI+Android
Konular
0
Bl kilidinin nasıl açılacağı ile alakalı forumda sayısız konu var. Arama butonunu kullanarak o konulara ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı olarak yapmalı mıyım yada fark katacak mı sualine ise ancak şöyle cevap verilebilirim. Bl kilidi kapalı ve rootsuz bir cihaz yağsız ve tuzsuz bir yemeğe benzer. Neticede karnınızı doyurur ama yemeğin lezzetini alamazsınız.
Ben forumdaki konudan ziyade sizin fikrinizi öğrenmek istedim. Forumda Skorpi hocam dahil değer verdiğim takip ettiğim nadir insanlardansınız. Kullanıcı olarak kısmına gelince yorumunuzu iştah kabartıcı buldum deneyeceğim inşallah en kısa süre zarfında :)

Oyla:
Üst Alt