Soru Bootloader garanti

taylongali

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
i phone 5s
Konular
13
Arkadaşlar xiaomi Türkiye garantili olarak aldım telefonu twrp ile magisk yükleyip Root atmak istiyorum telefon garanti dışı kalır mı?

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Aynı şeyi sanki Sayın Zenex hocam da söylemişti diye hatırlıyorum

Gesendet von meinem MI MAX 3 mit Tapatalk
Benimki her ne kadar resmi kanaldan teyit edilen bir bilgi olsa da Zenex xiaomi konusunda otorite gördüğümüz bir hocamızdır. Bizleri bu konuda aydınlatırsa kafasında soru işareti olan bir çok arkadaşımıza da cevap olacaktır.

Oyla:

Ayyıldız

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mİ 8 LTE
Konular
18
Benimki her ne kadar resmi kanaldan teyit edilen bir bilgi olsa da Zenex xiaomi konusunda otorite gördüğümüz bir hocamızdır. Bizleri bu konuda aydınlatırsa kafasında soru işareti olan bir çok arkadaşımıza da cevap olacaktır.
Yukarida twmsilci ile konusmama baktiniz mi? Bu islemi yaptiginiz takdirde cihaziniz garanti disi kalir diyor. İstedifin kadar kapat nasil anlayacaklar bende bilmiyorum ama demekki yazilimsal bir belirti birakiyor.

Oyla:

taylongali

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
i phone 5s
Konular
13
Mesela telefon rootlu olsa bile 2nci alan rootsuz olarak kalıyor ve sadece 1 şifre ile 1 ve 2nci alan arasında geçiş basit ben buna çözüm olarak böyle kullanıyorum
Yok artık çok iyiymiş hocam sağolun valla

Oyla:

taylongali

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
i phone 5s
Konular
13
Ben ilk yazdığımda ok gibi oldunuz, sonra bazı arkadaşlar yazınca, vazgeçtiniz... Sayın Koçara hocam yazınca tekrar yapmaya karar verdiniz.. Valla açıkçası benim dediğime sonradan gelmiş olmanıza alınmadım değil

Ben vazgeçmedim hocam sadece 2 hafta erteledim bu sürede kilidi açıcam

Oyla:

taylongali

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
i phone 5s
Konular
13
Mesela telefon rootlu olsa bile 2nci alan rootsuz olarak kalıyor ve sadece 1 şifre ile 1 ve 2nci alan arasında geçiş basit ben buna çözüm olarak böyle kullanıyorum
Deneyeceğim teşekkür ederim bilgi için.

Oyla:

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
Bu kesin bir bilgi olmamalı hocam. Diğer servisler hakkında konuşamam ama kvk tarafında durum sizin dediğiniz gibi değil. Rootlanmış cihazı unroot ederek tekrar eski haline getirebilmek bir çok cihaz için geçerli olabilir. Lakin kvk tarafında sisteme müdahale bir şekilde tespit edilebiliyor. Bu bizzat tarafımdan üst düzey bir kvk çalışanına teyit ettirilen bir bilgidir.
Aynı şeyi sanki Sayın Zenex hocam da söylemişti diye hatırlıyorum

Sayin koçara ve skorpi hocam,
Konu uzerinde Pocophone F1 im varken detayli bir arastirma yapmistim;
Xiaomi EU resmi formunda yaptigim arastirmama gore, Xiaomi cihazlarda sony gibi DRM key veya Samsung gibi Knox sayaci bulunmamakta.
Bulunsa dahi Bunu Herhangi bir İthalatci garanti firmasi anlayamaz.
Cihazi unlock yapip gonderirseniz garanti disi kalacaktir.
Eger Miflashtooldan BOOTLOADER i kilitlerseniz Herhangi bir sorun olmadan Garantiye sokabilirsiniz.
Kendim de test ettigim uzere cihaza Fastboot modda Bootloader check yaptigimda Bootloader kapaliyken locked, Bootladeri actigimda Unlocked yazmakta.
Bootloaderi tekrar kilitleyip ( cihazi satarken), Fastboot modda Bootloader check yaptigimda Relocked yerine Tekrardan locked yazmakta yani Cihaz Yeniden kilitlenmis gibi gozukmek yerine Ayni sifir hali gibi locked gozukmekte.
Bu da Demektir ki;
Xiaominin resmi garanti servisi, Xiaomi Sunucularindan cihazin Unlock edildigini teyit etmedigi surece, herhangi bir İthalatci garanti firmasi cihazin unlock-relock edildigini anlamasi imkansiz.
Bu islem poco f1-Mi8-redmi 5 plus da tarafimca test edildi.
Ayrica resmi forumda da Bu konuya dair (Drm key-knox sayaci) Gerekli konular mevcut.
Cihazlarda bootloader sayaç guvenligi yoktur.

Umarim konuya aciklik gelmistir her turlu Soruya acigim :)

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Sayin koçara ve skorpi hocam,
Konu uzerinde Pocophone F1 im varken detayli bir arastirma yapmistim;
Xiaomi EU resmi formunda yaptigim arastirmama gore, Xiaomi cihazlarda sony gibi DRM key veya Samsung gibi Knox sayaci bulunmamakta.
Bulunsa dahi Bunu Herhangi bir İthalatci garanti firmasi anlayamaz.
Cihazi unlock yapip gonderirseniz garanti disi kalacaktir.
Eger Miflashtooldan BOOTLOADER i kilitlerseniz Herhangi bir sorun olmadan Garantiye sokabilirsiniz.
Kendim de test ettigim uzere cihaza Fastboot modda Bootloader check yaptigimda Bootloader kapaliyken locked, Bootladeri actigimda Unlocked yazmakta.
Bootloaderi tekrar kilitleyip ( cihazi satarken), Fastboot modda Bootloader check yaptigimda Relocked yerine Tekrardan locked yazmakta yani Cihaz Yeniden kilitlenmis gibi gozukmek yerine Ayni sifir hali gibi locked gozukmekte.
Bu da Demektir ki;
Xiaominin resmi garanti servisi, Xiaomi Sunucularindan cihazin Unlock edildigini teyit etmedigi surece, herhangi bir İthalatci garanti firmasi cihazin unlock-relock edildigini anlamasi imkansiz.
Bu islem poco f1-Mi8-redmi 5 plus da tarafimca test edildi.
Ayrica resmi forumda da Bu konuya dair (Drm key-knox sayaci) Gerekli konular mevcut.
Cihazlarda bootloader sayaç guvenligi yoktur.

Umarim konuya aciklik gelmistir her turlu Soruya acigim :)
Konuya bir açıklık getirmiş olduğunuz aşikar. Lakin bu durumu bilgi ile test etme şansımız yok. Ancak rootlanmış bir cihazı dediğiniz yöntemle tekrar eski haline getirip servise gönderince anlayabiliriz. Pek ümit etmemekle beraber umarım işe yarar. Başka ne diyebilirim?

Oyla:

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
Konuya bir açıklık getirmiş olduğunuz aşikar. Lakin bu durumu bilgi ile test etme şansımız yok. Ancak rootlanmış bir cihazı dediğiniz yöntemle tekrar eski haline getirip servise gönderince anlayabiliriz. Pek ümit etmemekle beraber umarım işe yarar. Başka ne diyebilirim?
Hocam sunu da ekleyeyim ;
Xiaomi Turkiye ilk Poco Satisini yaptiginda poco f1 almistik yukarida da belirttim.
Cihazi unlock edip cesitli kernel ve romlar kurmustum.
Ardindan cihazi Tekrardan miflashtool ile global rom atip BL yi kilitledim.

Sattigim sahis Alttaki haporlorden az ses geliyor(Tozlu is sebebi ile) sorunu ile garantiye yolladi ve Garantide Haporlor degisip geldi.
Dedigim gibi garantinin durumu anlamasi imkansiz..

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam sunu da ekleyeyim ;
Xiaomi Turkiye ilk Poco Satisini yaptiginda poco f1 almistik yukarida da belirttim.
Cihazi unlock edip cesitli kernel ve romlar kurmustum.
Ardindan cihazi Tekrardan miflashtool ile global rom atip BL yi kilitledim.

Sattigim sahis Alttaki haporlorden az ses geliyor(Tozlu is sebebi ile) sorunu ile garantiye yolladi ve Garantide Haporlor degisip geldi.
Dedigim gibi garantinin durumu anlamasi imkansiz..

İmkansız demeyelim hocam ama gerçekten her hangi bir teknikerin bununla uğraşacağına ihtimal vermiyorum.

Evet knox, drm key vb. sistemler bulunmuyor fakat bildiğiniz üzere bottoloader kilidi açılırken geliştirici seçeneklerinden cihaz ve hesap eşleştiriliyoruz. Bu noktada eşleştirme sonucunda hesabınız ile bağlanan cihazınız Xiaomi tarafındna kayıt altına alınıyor. Unlock aracı ile kilit açıldığında da cihazın bootloader kilidinin açıldığı tespit ediliyor ve açık cihazlar Xiaomi tarafından kayıt altında tutuluyor ancak söylediğim gibi her hangi bir teknikerin girip de kontrol edeceğine ihtimal vermiyorum açıkçası. Sizin deneyiminiz de bu durumu doğruluyor. Bir hoparlör değişimi için her hangi bir tekniker girip kontrol etmekle zaman harcamayacaktır. Aynı sürede zaten değişimi yapıyor, hiç kimse tekrar tekrar uğraşmak istemez.

Özetle sonuç olarak 3 saniyede antistatik eldiven giymeye bile üşenen, bu nedenle ceza alan adamlar bunlar, kim girip her gelen cihazın hesabını falan kontrol edecek sonra onarıma başlayacak ;)

Düzeltme : Şimdi tekrar okuyunca fark ettim, hiç bir cihaz kontrol edilmez gibi anlaşılabilir bunlar. Yazdıklarım sadece bootloader kilidi tekrar kapatılan cihazlar için geçerli. Açılışta kilit açıldı yazıyorsa ya da fastboot üzerinden true görünüyorsa direk garanti dışı bırakılacaktır.

Oyla:
Üst Alt