Arkadaşlar sırf sizlere yardımcı olabilmek için üye oldum.20 yıldır bu sektördeyim ve bir telefonu satın aldığımda basit kullanıcılar gibi değilde geniş kapsamlı incelerim.Kronik sorunları ilede çok fazla inceleme yaparım.Xioaminin bu sorununu bir uzman olarak size basit şekilde anlatacağım.Xioami nin neredeyse tüm telefonlarında bu sorun mevcut.Note 7, A2 , redmi 8 ler 9 lar.Şimdi buradaki yorumların hepsini okudum.Basitce çözmeye çalışmış arkadaşlar.Fakat size iki şey söyleyeceğim.Birincisi burada herkes 5 ghz modeme geçin sorun düzelir demiş ama kimse sonuçtan bahsetmemiş.Ben size söyleyeyim 5 ghz modem ve access pointlerde note 8 note 9 telefonlar ile deneme yaptığımda aynı sorun devam ediyor.Yine kopmalar yine yavaşlama görülüyor.Bunuda speed test ile bariz bir şekilde görebiliyorsunuz zaten.Yani bu bir çözüm değil.Bir ikinciside hadi diyelim 5 ghz modem eve aldık ve çözdük,ee arkadaşım şimdi evde tamamız diyelim iş yerinde 2,4 modem var,gittiğimiz misafirliklerde 2,4 modem var,gittiğimiz kafelerde restourantlarda 2,4 modem var.Bunu ne yapacağız.Her gittiğimiz yere modemmi alacağız.Neyse bu işin espirisi.Zaten 5 ghz inde çözüm olmadığını söylemiştim.Buradaki asıl sorun bağlanılan wifi ağına telefonun hangi teknoloji ile bağlandığı.Yani bu telefon wifi 5 desteklemesine rağmen 5 ghz ve 2.4 ghz ye bağlandığında ikisindede wifi 4 teknolojisi ile bağlandığı görülüyor.Bunuda wifi ağına bağlandıktan sonra telefon ayarlarından wifi kısmındaki bağlandığınız ağın üzerine basınca sağ tarafta wifi tipi wifi 4 olarak yazdığını görürsünüz.Yani burada 5 ghz olan modemlere wifi 5 ile bağlansa bu sorun kalmayacak.Ama o teknolojiyi kullanmıyor.Bu hatayı giderirlerse belki 5ghz modemler ile sorun çözülebilir.Ancak tabi bu da dediğim gibi bir çözüm değil.Her yerde 5 ghz yok.Şimdi şunuda söyleyeyim, bir sürü arkadaş burada yorum yapmış.Bluetooth ve wifi 2.4 bandını kullanır diye.Doğrudur 2.4 bandını kullanır.Ancak bu bluetooth denen aygıt her telefonda var.Örneğin samsunglar ile testlerimizde ne 2,4 de nede 5 ghz da böyle bir sorun yok.Denediğimiz telefonlar (A71,M51,M50,J7 pro,S9,S7). Demekki bir teknolojisi var ve bunu xioami yapamamış.Oppo reno 4 ile denediğimizdede bir sorun göremedik.İphone 7 plus ve 8 plus tada böyle bir sorun yok.Ama xioaminin neredeyse tüm serilerinde bu sorun mevcut.Xioami soruna kulaklarını kapamış bir vaziyette.Zaten herhangi bir müşteri hizmetleride türkiyede bulunmuyor.Genpa ya garanti için yollasan telefonu fabrika ayarlarına çevirip gönderiyorlar.Kısacası bir çözüm yok arkadaşlar.Bu telefonları elinizden çıkarın ve uzak durun.Bluetooth kullanmayayım ne olacakda diyemiyor insan.Kulaklık kullanmak istiyorsun veya evde bluetoouth hoparlöre ses aktarmak istiyorsun.Yani illaki kullanacaksın.Umarım biraz bilinçlendirebilmişimdir sizleri.