Yardım bl kilidi açık kalacak şekilde stock rom nasıl kurulur?

rahatkafasii

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Konular
45
merhaba arkadaşlar mi 6 telefonuma kurduğum costum romlardan şarj konusunda memnun kalmadım. 9.2.2.0 global stabil sürümde 8.30 saat ekran süresi alıyordum 200'den fazla uygulama yüklü olduğu halde, sorum şu telefona stock rom kurmak istiyorum bl kilidi açık kalmalı ve üzerine root atmak istiyorum, yardımcı olabilecek var mı? magisk ve supersu arasında kararsızım, magisk ile xposed kurabilirmiyim? şimdiden teşekkür ederim.

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Miflash ile stock rom kurabilirsiniz.( İndirdiğiniz rom un fastboot olması gerekli yani twrp ile yüklediğiniz gibi zip seklinde değil ) Yalnız miflash programında sağ alt kısımda 2 ya da 3 adet seçenek var yanyana. En baştaki clean all seçeneğini seçip kurarsaniz bl kilidi açık kalır ve sonrasında twrp yükleyip root atabilirsiniz. Eksiklerim var ise diğer arkadaşlar tamamlayabilir :)

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

rahatkafasii

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Konular
45
Miflash ile stock rom kurabilirsiniz.( İndirdiğiniz rom un fastboot olması gerekli yani twrp ile yüklediğiniz gibi zip seklinde değil ) Yalnız miflash programında sağ alt kısımda 2 ya da 3 adet seçenek var yanyana. En baştaki clean all seçeneğini seçip kurarsaniz bl kilidi açık kalır ve sonrasında twrp yükleyip root atabilirsiniz. Eksiklerim var ise diğer arkadaşlar tamamlayabilir :)

"clean all" "save user data" ve "clean all and lock" seçenekleri var, clean all seçip kuracağım anladım, peki ya bu indirdiğim .zip uzantılı romu fastboot şeklinde nasıl ayarlayabilirim?

Oyla:

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Hangi rom kurmak istiyorsanız onu fastboot olarak arayın Google'da. Misal miui 9.2.2 ise , "miui 9.2.2 fastboot rom mi6 " olarak arayın ve indirin. En yeni sürüm zaten mi6 fastboot rom diye aratırsanız miui sitesinde cikacaktir. Dosya zip olarak inecektir fakat siz onu klasöre cikarttiginizda içeriğin olduğu klasörü miflash da göstermeniz gerekiyor. YouTube'dan bakarsanız dediğim dosya şeklini daha net görebilirsiniz hocam. Somut olarak görmüş olursunuz en azından.

Oyla:

rahatkafasii

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Konular
45
Hangi rom kurmak istiyorsanız onu fastboot olarak arayın Google'da. Misal miui 9.2.2 ise , "miui 9.2.2 fastboot rom mi6 " olarak arayın ve indirin. En yeni sürüm zaten mi6 fastboot rom diye aratırsanız miui sitesinde cikacaktir. Dosya zip olarak inecektir fakat siz onu klasöre cikarttiginizda içeriğin olduğu klasörü miflash da göstermeniz gerekiyor. YouTube'dan bakarsanız dediğim dosya şeklini daha net görebilirsiniz hocam. Somut olarak görmüş olursunuz en azından.

çok teşekkür ederim yardımın için, geriye sadece magisk ve supersu arasındaki farklar kalıyor, birde magisk yüklüyken xposed kuruluyor mu bu sorularımı yanıtlarsa konuya dahil olan arkadaşlar çok güzel olacak, tekrar şimdiden teşekkür ederim

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Xposed hiç kurmadım hocam sadece Gms doze kurmak için magisk yüklüyorum. Play hizmetleri minimal düzeyde çalıştırıyor diyorlar. Rica ederim iyi günler :)

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Arkadaşlar merhaba Bi sorum olacaktı şuan ben global 9.2.2 kullanıyorum root atmak için BL Kilidini açacağım telefondaki veriler silinir mi fotoğraf uygulama vs vs? Cevabınız önemli ona göre yedek almakla uğraşmak istemiyorum

Oyla:

rahatkafasii

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Konular
45
Arkadaşlar merhaba Bi sorum olacaktı şuan ben global 9.2.2 kullanıyorum root atmak için BL Kilidini açacağım telefondaki veriler silinir mi fotoğraf uygulama vs vs? Cevabınız önemli ona göre yedek almakla uğraşmak istemiyorum

ilk önce beta sürüme geçmeniz gerekiyor ben kilidi açtığım zaman her şey silinmişti, yedek alıp öyle yapın

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
ilk önce beta sürüme geçmeniz gerekiyor ben kilidi açtığım zaman her şey silinmişti, yedek alıp öyle yapın
anladım o zaman yedek alayım ben peki neden beta sürümüne geçmeliyim ? Global romda root atamıyormuyum veya BL açamıyormuyuz ?

Oyla:

rahatkafasii

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Konular
45
anladım o zaman yedek alayım ben peki neden beta sürümüne geçmeliyim ? Global romda root atamıyormuyum veya BL açamıyormuyuz ?

kilit açmak için mi unlock uygulamasını indiriyorsunuz pcye, %99da hata veriyor yani kısaca olmuyor. beta sürüme geçip öyle yapın ayrıca 72 saat bekleme süresi vermişti ben kilit açarken

Oyla:
Üst Alt