- Adım
- Tayfun
- Cihazım
- LG G2
- Konular
- 23
Şimdi ülkenin durumunu konuşursak beni burda yazdıklarımdan ötürü gözaltına felan alırlar o yüzden yazmıyorum çünkü ağır kayarım.
Zaten bu yazdığınız yanlış daha ilk baştan fire verdiniz. 2014 Aralık fiyatları bu yazdığınız.
Bir mağaza zinciri tarafından ön siparişe sunulan 16 GB"lık iPhone 5S"in fiyatı 3.199 TL olarak açıklandı.
Artan fiyatlarla ilgisi yok yazımı tam olarak anlayamamışsınız.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Yahu bunlar zaten Türkiyeyi yıllardır düzüyor senin haberin yok galiba kardeş dolar mevzusu değil bu sadece yukarda iphone 5 ilk satış fiyatı US'deki ama TR'de 3199TL idi çıktığında
3199TL'lik iPhone 5s fiyatı gayrıresmi bir fiyat. Tabiri caizse karaborsa fiyatı. Paralel ithalat, henüz cihaz piyasada azken, Apple da henüz getirmemişken fırsattan istifade yapılan bir vurgun bu. Konudaki ilk mesajım için araştırırken ben de gördüm bu fiyatı.
Benim verdiğim 2149TL ise Apple'ın kendi fiyatı.
16GB 199$, 32GB 299$, 64GB 399$ olarak gözüken fiyatlar ise Amerikalı GSM operatörlerinin 2 yıllık taahhütlü kontrat karşılığı sunduğu fiyatlar. Zaten altında İngilizce "2 yıl kontrat" yazıyor. Bunu peşin ödeyip bir de 24 ay ayrıca ödeme yapıyorlardı.
Kontratsız fiyatları 16GB için 649$'dan başlayıp model başına 100$ artarak gidiyordu. Kontratsız fiyatlar yine öyle.
Üste kalan fiyatları da aylık ödemelerine yediriyorlar. Adam 199$'a telefon aldığını sanıyordu, ama işin aslı geriye kalan 450$'ı 24 aya bölünmüş olarak veriyordu.
Buna sübvansiyon (subsidizing) diyorlardı. Zaten bu sistem orada da kalktı. Daha doğrusu artık bu şekilde aldatıcı fiyatlar gösteremiyorlar.
Şimdi girip baktığımızda 32GB iPhone 7 üç ayrı GSM operatörü (AT&T, Sprint ve Verizon) için de 24 ay için 32.41$ taksit ile ya da 649$ peşin fiyatına.
Konu içindeki ilk mesajım biraz uzun, ama orada anlatmaya çalıştığım gibi fiyatlar bize göre artıyor, zira bizim 1000TL'miz örneğin tam 4 sene önce bugün 568$ ediyordu, bugün ise 287$ ediyor.