Bir Apple fanı nasıl Androide geçti ?

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Apple'ın o telefonunu farklı bir kasa ve marka ile satışa sunsalar kaç kişi alır acaba? Biz parayı çöpe atmayı ve gösterişi seven bir milletiz. Telefon ile statü olacağını zannediyorlar maalesef !!
+1000
Kim ne diyor diye yaşayan bir milletiz ne yazık ki.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Biraz uzunca bir cevap olacak. Kaç kişi sonuna kadar sabrederek okur bilemiyorum.

Berke kardeşim, Apple'a olan eleştirinin esas sebebi giderek artan fiyatlar ise suçu yanlış yere atıyorsun.

Telefon fiyatları artmıyor; paramız değer kaybediyor, yani fakirleşiyoruz. Ayrıca yeni vergiler de cabası.

Xiaomi 23 Nisan 2014'te Türkiye'nin de içinde bulunduğu 10 ülkeye gireceğini ilan etmişti. Olmadı. O tarihte dolar kuru 2.14TL idi, şu anda ise 3.51TL.

31 Ekim 2013'te çıkan iPhone 5s'in başlangıç fiyatı 2149TL idi. O sırada dolar kuru ise 1.99TL... Amerika fiyatı vergisiz 649$ idi.

14 Ekim 2016'da çıkan iPhone 7'nin başlangıç fiyatı 3199TL idi. Dolar kuru o gün itibariyle 3.09TL. Amerika fiyatı vergisiz 649$ idi.

2149TL'yi o günkü 1.99TL'lik kurdan hesaplarsak 1080$ ediyor. Piyasaya çıktığı günkü 3.09'luk kurdan hesapladığımızda 1080$, 3336TL ediyor. Yani 3199TL'lik fiyat dolar üzerinden 3 sene önceki fiyatı ile aynı, hatta aşağıya doğru biraz yuvarlamışlar.

iPhone 7'nin çıkış itibariyle karşılığı ise 1067$.

Doların yükselişini göz önünde bulundurursak yakın bir zamanda 400TL veya üzeri bir zam da görebilir.

Bunu bir tarafa bırakalım, vergisine bakalım. %18 KDV. 1067$ için bu 163$ (504 TL) ediyor.

Yani KDV hariç 904$ (2793 TL) .

Sonra %25 ÖTV + %7 TRT bandrolü olmak üzere %32'lik bir vergi daha var. Bu da 219$ (677 TL) ediyor. ÖTV ve TRT bandrolü önce ve ayrı ayrı alınırken, bu iki verginin KDV'si alınıyor. Evet, yanlış anlamadınız, verginin vergisini alıyor devlet. TRT bandrolü de eskiden sadece FM radyosu olan telefonlarda var iken, Haziran 2016'dan itibaren internet bağlantısı olan her telefondan alınıyor. Yani devlet bu arada bir vergi daha geçirdi.)

Yani vergisiz iPhone 7'nin Türkiye'deki "çıkış tarihi itibariyle" döviz kuruna göre fiyatı 685$ (2116 TL). 381$ (1181 TL)da vergisi var. (Küsüratları yuvarladığım için toplam rakam tam tutmuyor.)

Amerika'da 1 yıllık garanti varken burada 2 yıllık garanti olduğunu da unutmayalım.

Ancak, bu hesaplama güncel dolar kuru olan 3.51'den değil, piyasaya çıktığı tarihteki 3.09'dan hesaplama.

Bugünkü kurla baktığımızda şu anki 3249TL'lik başlangıç fiyatına göre;

Satış fiyatı 926$.

Vergisiz fiyatı 594$ (2085 TL), vergisi ise 332$ (1164 TL).

Bu bir Apple savunması değildir. Şu anda 32GB Mi5, 1100TL civarına alınabiliyor. Çin fiyatı 1599 yuan (230$) .

2014 yaz başında o zamanki amiral gemisi Mi3 idi, Mi4 henüz çıkmamıştı. Başlangıç fiyatı çıkış tarihinde 1999 yuan olan Mi3 önce o günkü kurlara göre 1699 yuana (270$), sonra Haziran ortasında 1499 yuana (240$) düşmüştü. Biz de yıl sonuna kadar Xiaomi Türkiye'ye girmiş olur mu olmaz mı, hangi modeliyle gelir, fiyatı ne olur tartışması yapıyorduk.

Haziran 2014'teki Mi3 fiyatı şu anki Mi5 fiyatından 100 yuan daha pahalı, ama 10$ daha ucuz.

O zaman Xiaomi Türkiye'ye girmiş olsa idi Mi3 ile, fiyatı muhtemelen 649-699TL olacaktı. Mi4 Ağustos'ta 1999 yuan (322$) çıktığında gelseydi onun için de muhtemel fiyatlar 849-899TL olabilirdi.

O zamanlar Mi3, hatta Mi4 için 1000TL gibi fiyatlar teleffuz edenlere tepki gösteriyorduk. Bunun önemini bir düşünün. Şu anda 1100TL civarına alınabilen Mi5'in fiyatını yanlış değerlendirmeyin.

Şu anda Mi5'i ithalatçılar al-satçı kanallarından temin ederek getiriyor. Bu da fiyatları biraz şişiriyor. Zira Çinli vatandaş bunu Xiaomi'den perakende fiyatına temin edip üstüne kar koyarak al-satçılara (reseller) satıyor. Bizim ithalatçılar da onlardan alıyor.

Diğer yandan ise şu anda satılanlar büyük ihtimal ile kur 3TL civarında iken ithal edilen stoklar. Tahmin ediyorum ki henüz dolar kuru Türkiye fiyatına yansımadı. Bir de tam Mi5'in fiyatının düşüşüne denk geldi. Önce 1500TL gibi girmişti hatırlarsak. O zaman 32GB Mi5 Çin'de ya 1799 yuana düşmüştü, ya da hala 1999 yuandı.

Al-satçı kanallarından temin eden ithalatçılar yerine Xiaomi kendi gelmiş olsa idi şu anda Mi5'in olası fiyatı güncel 3.51 kur ile 1049-1099TL olacaktı. Bunu o zamanki 649-699TL tahmini fiyattaki Mi3 ile kıyasladığımız zaman arada uçurum gibi bir fiyat farkı var. 2.5 sene önce 1 nesil eski Xiaomi amiral gemisi alabilecek olan bazı Türk tüketiciler alım gücü yönünden elendi malesef.

Oysa ki Xiaomi kendisi gelmiş olsa idi, dolar kuru artmamış olsa ve yeni vergi konulmamış olsa idi şu anda 649-699TL'ye 32GB Mi5 alınabiliyor olacaktı. Şu anda örneğin General Mobile GM 5'e mahkum olan insanlar babalar gibi Mi5 alabilecekti.

Xiaomi'nin Türkiye'ye girmiş olması durumunda şu anki kurla Mi5s'in giriş fiyatı 1349-1399TL olurdu.

Doların 4TL olduğu, Xiaomi'nin Türkiye'ye gelmediği bir ortamda Mi6'nın başlangıç fiyatı 2000TL'yi rahatlıkla geçecektir. 2000TL'nin altını ancak Mi7 çıkıp fiyatını kırdıklarında görebiliriz. Şu anda 1100TL'ye Mi5 alabilen kaç kişi 2000+ TL'ye Mi6 alabilecek?

Xiaomi bile artık insanların alım gücünü aşar hale geliyor ki burada Xiaomi'nin hiçbir kusuru yok. Çin'deki vatandaş için bir şey değişmemiş. Avrupa'da, Amerika'da al-satçılar vasıtasıyla bireysel ithalat yapan vatandaşlar için de hiçbir şey değişmiyor. Fakir Hindistan'ın vatandaşları için bile bir şey değişmiyor. Oysa ki Türk insanı için durum böyle değil.

Arkadaşlar Türkiye çok kötü yönetiliyor. Paramızın değeri düştüğü için de insanlar sürekli fakirleşiyor. 16 Aralık 2012'den bu güne son 4 yılda paramız dolara karşı 2 kat değer kaybetti. Yoksa telefon fiyatları artmıyor. Mi3, Mi4, Mi5, Mi5s hep 1999 yuandan çıktı. Amerika'ya bakalım iPhone 5s, 6, 6s, 7 hep 649$'dan çıktı.

Akılsız teknoloji editörleri de kafalarından telefon fiyatları için psikolojik sınır diye bir kavram uydurdu. Malesef onları takip eden kitleleri de bu tabire inandırdılar. Bütün psikolojik sınırları bir bir geçildi, artık yüzleri tutmaz oldu bu zırvayı tekrarlamaya. Bizim istememizle bu firmalar bize özel zararına satış yapamaz. Paramız değer kazansa bu fiyatlar düşerdi.

Paramızın değer kaybettiği yetmiyormuş gibi bir de utanmadan yeni vergiler koyuyorlar. Tabi utanmamaları normal, verginin vergisini alan hiç utanır mı?

Bu gidişle fiyatlar artmaya devam edecek. Apple, Samsung gibi markaların başlangıç fiyatları şu anda 3000TL civarlarında iken önce 4000TL'yi aşacak, sonra 5000TL'leri konuşmaya başlayacağız.

Xiaomi için de güncel amiral gemisi için başlangıç fiyatı olarak önce 2000TL'yi aşacağız, sonra 2500TL'lere doğru gidecek.

Şu anda Samsung, Apple alabilen birçok kişi Xiaomi amiral gemilerine yönelirken, şu anda Xiaomi amiral gemisi alabilenler de ancak Redmi alabilecek.

Malesef durum bu.

Son düzenleme:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Biraz uzunca bir cevap olacak. Kaç kişi sonuna kadar sabrederek okur bilemiyorum.

Berke kardeşim, Apple'a olan eleştirinin esas sebebi giderek artan fiyatlar ise suçu yanlış yere atıyorsun.

Telefon fiyatları artmıyor; paramız değer kaybediyor, yani fakirleşiyoruz. Ayrıca yeni vergiler de cabası.

Xiaomi 23 Nisan 2014'te Türkiye'nin de içinde bulunduğu 10 ülkeye gireceğini ilan etmişti. Olmadı. O tarihte dolar kuru 2.14TL idi, şu anda ise 3.51TL.

31 Ekim 2013'te çıkan iPhone 5s'in başlangıç fiyatı 2149TL idi. O sırada dolar kuru ise 1.99TL... Amerika fiyatı vergisiz 649$ idi.

14 Ekim 2016'da çıkan iPhone 7'nin başlangıç fiyatı 3199TL idi. Dolar kuru o gün itibariyle 3.09TL. Amerika fiyatı vergisiz 649$ idi.

2149TL'yi o günkü 1.99TL'lik kurdan hesaplarsak 1080$ ediyor. Piyasaya çıktığı günkü 3.09'luk kurdan hesapladığımızda 1080$, 3336TL ediyor. Yani 3199TL'lik fiyat dolar üzerinden 3 sene önceki fiyatı ile aynı, hatta aşağıya doğru biraz yuvarlamışlar.

iPhone 7'nin çıkış itibariyle karşılığı ise 1067$.

Doların yükselişini göz önünde bulundurursak yakın bir zamanda 400TL veya üzeri bir zam da görebilir.

Bunu bir tarafa bırakalım, vergisine bakalım. %18 KDV. 1067$ için bu 163$ (504 TL) ediyor.

Yani KDV hariç 904$ (2793 TL) .

Sonra %25 ÖTV + %7 TRT bandrolü olmak üzere %32'lik bir vergi daha var. Bu da 219$ (677 TL) ediyor. ÖTV ve TRT bandrolü önce ve ayrı ayrı alınırken, bu iki verginin KDV'si alınıyor. Evet, yanlış anlamadınız, verginin vergisini alıyor devlet. TRT bandrolü de eskiden sadece FM radyosu olan telefonlarda var iken, Haziran 2016'dan itibaren internet bağlantısı olan her telefondan alınıyor. Yani devlet bu arada bir vergi daha geçirdi.)

Yani vergisiz iPhone 7'nin Türkiye'deki "çıkış tarihi itibariyle" döviz kuruna göre fiyatı 685$ (2116 TL). 381$ (1181 TL)da vergisi var. (Küsüratları yuvarladığım için toplam rakam tam tutmuyor.)

Amerika'da 1 yıllık garanti varken burada 2 yıllık garanti olduğunu da unutmayalım.

Ancak, bu hesaplama güncel dolar kuru olan 3.51'den değil, piyasaya çıktığı tarihteki 3.09'dan hesaplama.

Bugünkü kurla baktığımızda şu anki 3249TL'lik başlangıç fiyatına göre;

Satış fiyatı 926$.

Vergisiz fiyatı 594$ (2085 TL), vergisi ise 332$ (1164 TL).

Bu bir Apple savunması değildir. Şu anda 32GB Mi5, 1100TL civarına alınabiliyor. Çin fiyatı 1599 yuan (230$) .

2014 yaz başında o zamanki amiral gemisi Mi3 idi, Mi4 henüz çıkmamıştı. Başlangıç fiyatı çıkış tarihinde 1999 yuan olan Mi3 önce o günkü kurlara göre 1699 yuana (270$), sonra Haziran ortasında 1499 yuana (240$) düşmüştü. Biz de yıl sonuna kadar Xiaomi Türkiye'ye girmiş olur mu olmaz mı, hangi modeliyle gelir, fiyatı ne olur tartışması yapıyorduk.

Haziran 2014'teki Mi3 fiyatı şu anki Mi5 fiyatından 100 yuan daha pahalı, ama 10$ daha ucuz.

O zaman Xiaomi Türkiye'ye girmiş olsa idi Mi3 ile, fiyatı muhtemelen 649-699TL olacaktı. Mi4 Ağustos'da 1999 yuan (322$) çıktığında gelseydi onun için de muhtemel fiyatlar 849-899TL olabilirdi.

O zamanlar Mi3, hatta Mi4 için 1000TL gibi fiyatlar teleffuz edenlere tepki gösteriyorduk. Bunun önemini bir düşünün. Şu anda 1100TL civarına alınabilen Mi5'in fiyatını yanlış değerlendirmeyin.

Şu anda Mi5'i ithalatçılar al-satçı kanallarından temin ederek getiriyor. Bu da fiyatları biraz şişiriyor. Zira Çinli vatandaş bunu Xiaomi'den perakende fiyatına temin edip üstüne kar koyarak al-satçılara (reseller) satıyor. Bizim ithalatçılar da onlardan alıyor.

Diğer yandan ise şu anda satılanlar büyük ihtimal ile kur 3TL civarında iken ithal edilen stoklar. Tahmin ediyorum ki henüz dolar kuru Türkiye fiyatına yansımadı. Bir de tam Mi5'in fiyatının düşüşüne denk geldi. Önce 1500TL gibi girmişti hatırlarsak. O zaman 32GB Mi5 Çin'de ya 1799 yuana düşmüştü, ya da hala 1999 yuandı.

Al-satçı kanallarından temin eden ithalatçılar yerine Xiaomi kendi gelmiş olsa idi şu anda Mi5'in olası fiyatı güncel 3.51 kur ile 1049-1099TL olacaktı. Bunu o zamanki 649-699TL tahmini fiyattaki Mi3 ile kıyasladığımız zaman arada uçurum gibi bir fiyat farkı var. 2.5 sene önce 1 nesil eski Xiaomi amiral gemisi alabilecek olan bazı Türk tüketiciler alım gücü yönünden elendi malesef.

Oysa ki Xiaomi kendisi gelmiş olsa idi, dolar kuru artmamış olsa ve yeni vergi konulmamış olsa idi şu anda 649-699TL'ye 32GB Mi5 alınabiliyor olacaktı. Şu anda örneğin General Mobile GM 5'e mahkum olan insanlar babalar gibi Mi5 alabilecekti.

Xiaomi'nin Türkiye'ye girmiş olması durumunda şu anki kurla Mi5s'in giriş fiyatı 1349-1399TL olurdu.

Doların 4TL olduğu, Xiaomi'nin Türkiye'ye gelmediği bir ortamda Mi6'nın başlangıç fiyatı 2000TL'yi rahatlıkla geçecektir. 2000TL'nin altını ancak Mi7 çıkıp fiyatını kırdıklarında görebiliriz. Şu anda 1100TL'ye Mi5 alabilen kaç kişi 2000+ TL'ye Mi6 alabilecek?

Xiaomi bile artık insanların alım gücünü aşar hale geliyor ki burada Xiaomi'nin hiçbir kusuru yok. Çin'deki vatandaş için bir şey değişmemiş. Avrupa'da, Amerika'da al-satçılar vasıtasıyla bireysel ithalat yapan vatandaşlar için de hiçbir şey değişmiyor. Fakir Hindistan'ın vatandaşları için bile bir şey değişmiyor. Oysa ki Türk insanı için durum böyle değil.

Arkadaşlar Türkiye çok kötü yönetiliyor. Paramızın değeri düştüğü için de insanlar sürekli fakirleşiyor. 16 Aralık 2012'den bu güne son 4 yılda paramız dolara karşı 2 kat değer kaybetti. Yoksa telefon fiyatları artmıyor. Mi3, Mi4, Mi5, Mi5s hep 1999 yuandan çıktı. Amerika'ya bakalım iPhone 5s, 6, 6s, 7 hep 649$'dan çıktı.

Akılsız teknoloji editörleri de kafalarından telefon fiyatları için psikolojik sınır diye bir kavram uydurdu. Malesef onları takip eden kitleleri de bu tabire inandırdılar. Bütün psikolojik sınırları bir bir geçildi, artık yüzleri tutmaz oldu bu zırvayı tekrarlamaya. Bizim istememizle bu firmalar bize özel zararına satış yapamaz. Paramız değer kazansa bu fiyatlar düşerdi.

Paramızın değer kaybettiği yetmiyormuş gibi bir de utanmadan yeni vergiler koyuyorlar. Tabi utanmamaları normal, verginin vergisini alan hiç utanır mı?

Bu gidişle fiyatlar artmaya devam edecek. Apple, Samsung gibi markaların başlangıç fiyatları şu anda 3000TL civarlarında iken önce 4000TL'yi aşacak, sonra 5000TL'leri konuşmaya başlayacağız.

Xiaomi için de güncel amiral gemisi için başlangıç fiyatı olarak önce 2000TL'yi aşacağız, sonra 2500TL'lere doğru gidecek.

Şu anda Samsung, Apple alabilen birçok kişi Xiaomi amiral gemilerine yönelirken, şu anda Xiaomi amiral gemisi alabilenler de ancak Redmi alabilecek.

Malesef durum bu.

Okumaya üşenenler için öncelikle çok şey kaybettikleriri söyledikten sonra kısa bir özet yapayım... Telefonlar pahalı değil yıllardır aynı fiyatta ama biz artık daha fakiriz :D

Guaire hocam bu fiyat tartışmalarına girince çok uzuyor ancak ufak bir itirazım var... Yapılan hesaplamada US fiyatlarını baz alırken son kullanıcı fiyatları alınmış fakat Türkiye fiyatları alınırken vergi çıkartılmış. Oysa US fiyatı içerisinde vergiler de dahil edilerek hesaplanırsa daha doğru bir sonuca ulaşılabilir zannediyorum. Hesaplamaya, US vergilerini araştırmaya üşendim ama bu şekilde hesaplanırsa zannediyorum Apple ürünlerinin Türkiye'de Amerka'ya göre daha pahalı satıldığı sonucuna ulaşılacaktır.

Diğer yandan yaptığınız tüm tespitlere sonuna kadar katılıyorum. Telefonlar aslında yıllardır aynı fiyat ancak biz bu süre içerisinde fakirleştik ve bize pahalı geliyor...

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
cantara hocam, Amerika'da satışlar üzerinden alınan vergi eyaletten eyalete değişiyor. Çoğunluğu %7-10 arası. %4 kadar düşük olup, %13.5 kadar yüksek (!) olan istisnalar da var. Hiç vergisi olmayan 2 eyalet de var.

Yabancıların yorumlarından anladığım kadarıyla internet sitelerinde gördüğümüz fiyatlar ise vergisiz fiyatları. Amerika'da yaşadığınız eyalete göre vergisi ekleniyor. Bir de anladığım kadarıyla eskiden internet satışlarında hiç vergi yokmuş. Şu anda ise yine eyaletten eyalete değişen vergiler var.

Örneğin Apple Store'un Amerika sitesindeki fiyatlar vergisiz iken, Türkiye ve Avrupa ülkelerinde vergiler dahil fiyatlar yazıyor.

Ek: Normalde vergisiz olarak iPhone fiyatları ülkemizde tabi ki Amerika fiyatlarına göre biraz daha yukarıda olurdu, ancak şu anda dolardaki değer artışına paralel bir zam yapamadıkları için biraz altına düşmüş durumda.

Getirdikleri stokların zamanlaması da etkili olabilir. Onların fiyatları da tekrar artacaktır.

Son düzenleme:

Berke

Mi5 32GB White - Mi4C 32GB Black - 4X 32GB Black
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Berke
Cihazım
11T Pro
Meslek
-
Konular
6
Şimdi ülkenin durumunu konuşursak beni burda yazdıklarımdan ötürü gözaltına felan alırlar o yüzden yazmıyorum çünkü ağır kayarım.

31 Ekim 2013'te çıkan iPhone 5s'in başlangıç fiyatı 2149TL idi.

Zaten bu yazdığınız yanlış daha ilk baştan fire verdiniz. 2014 Aralık fiyatları bu yazdığınız.

Bir mağaza zinciri tarafından ön siparişe sunulan 16 GB"lık iPhone 5S"in fiyatı 3.199 TL olarak açıklandı.

Artan fiyatlarla ilgisi yok yazımı tam olarak anlayamamışsınız.

insanları kalite ve kusursuzluk adı altında nasıl düzeriz mantığıni uyguladıklarıni anladım.

6S'den hiçbir farkı olmayan cihaz

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Yahu bunlar zaten Türkiyeyi yıllardır düzüyor senin haberin yok galiba kardeş dolar mevzusu değil bu sadece yukarda iphone 5 ilk satış fiyatı US'deki ama TR'de 3199TL idi çıktığında ;)

Son düzenleme:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
cantara hocam, Amerika'da satışlar üzerinden alınan vergi eyaletten eyalete değişiyor. Çoğunluğu %7-10 arası. %4 kadar düşük olup, %13.5 kadar yüksek (!) olan istisnalar da var. Hiç vergisi olmayan 2 eyalet de var.

Yabancıların yorumlarından anladığım kadarıyla internet sitelerinde gördüğümüz fiyatlar vergisiz ise fiyatları. Amerika'da yaşadığınız eyalete göre vergisi ekleniyor. Bir de anladığım kadarıyla eskiden internet satışlarında hiç vergi yokmuş. Şu anda ise yine eyaletten eyalete değişen vergiler var.

Örneğin Apple Store'un Amerika sitesindeki fiyatlar vergisiz iken, Türkiye ve Avrupa ülkelerinde vergiler dahil fiyatlar yazıyor.

Bu durumda itirazımı geri çekiyorum hocam. Kusuruma bakmayın bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak en kızdığım şeylerden biri ama kendim biraz önce yaptım... Bu durumda Apple ürünlerinin bizde bu kadar pahalı olmasının tek nedeni saçma vergilendirme politikalarımız. Bilgilendirici yazınız için çok teşekkürler.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Nasılmı buyrun okuyun o zaman...

Koyu bir Apple fanıyım ancak iPhone 7'nin o saçma fiyatını ve tanıtımda sanki telefonu kusursuzmuş gibi tanıtması

Neden Apple'a bu kadar giydirdim ?

Çünkü sayın apple sayesinde hem ülkemizde cihazların fiyatı artıyor hemde halen anlamadığım bir şekilde bu kadar çok satılıyor ulan adamın elinde 6S var yeni çıktı daha iyidir diye 7 alıyor bu nasıl bir israf ve birileri kızacak ama kusura bakmayın kardeşim bu ve bunun gibi insanlar yüzünden Apple her sene fiyat bandını artırıyor ve Samsung beyde dururmu oda affetmiyor basıyor yapmayın etmeyin

Yukarıdaki cümlelerde fiyat vurgusu, özellikle Apple'ın fiyatları sürekli ARTTIRDIĞI düşünceniz fazlasıyla hakim görünüyor. Apple'a neden bu kadar giydirdim, sorusuna verdiğiniz cevabın ilk kısmı Apple sayesinde ülkemizde fiyatların arttığı yönünde. Diğer kısmı ise Apple satın alanlara yönelik.

Ülkemizde fiyatların sürekli artmasının can sıkıcı bir durum olduğu konusunda katılıyorum.

Apple'ın durağan oluşu ortaya yeni bir şey koymuyor oluşu, sinekten bile yağ çıkarmaya çalışıyor oluşu, Apple kullanıcılarının en azından bir kısmının hava atma hevesi, hemen hemen tamamına yakınının gözü kapalı sevdası ve cehaletle karışık ukalalıklarının sinir bozucu olması konusu doğru.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Bu durumda itirazımı geri çekiyorum hocam. Kusuruma bakmayın bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak en kızdığım şeylerden biri ama kendim biraz önce yaptım... Bu durumda Apple ürünlerinin bizde bu kadar pahalı olmasının tek nedeni saçma vergilendirme politikalarımız. Bilgilendirici yazınız için çok teşekkürler.

Ben de eskiden vergiler dahil zannedip ona göre yorum yapıyordum hocam. Sonuçta sürekli yeni bir şeyler öğreniyoruz.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Evet doğru.

Bu cümleyi tekrar analiz et.

Berke kardeşim, özellikle bu forumda bu şekilde münakaşalara girmek istemiyorum.

Yaşım oldu 37. Diyalogda benim karşı tarafa gösterdiğim nezaketi beklemem çok değildir herhalde. Şunu yap, bunu et tarzı emir kipi cümleler kurmayalım.

İtirazını kısaca açıklayabilirsen konu üzerinden devam edebiliriz. Yukarıda zaten uzun uzadıya anlattım ne Apple ne de Samsung'un fiyat bandını arttırmadığını ve bu artışın nedenlerini. Xiaomi'nin de bundan etkilendiğini ve etkilenmeye devam edeceğini de...

Berke

Mi5 32GB White - Mi4C 32GB Black - 4X 32GB Black
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Berke
Cihazım
11T Pro
Meslek
-
Konular
6
Berke kardeşim, özellikle bu forumda bu şekilde münakaşalara girmek istemiyorum.

Yaşım oldu 37. Diyalogda benim karşı tarafa gösterdiğim nezaketi beklemem çok değildir herhalde. Şunu yap, bunu et tarzı emir kipi cümleler kurmayalım.

İtirazını kısaca açıklayabilirsen konu üzerinden devam edebiliriz. Yukarıda zaten uzun uzadıya anlattım ne Apple ne de Samsung'un fiyat bandını arttırmadığını ve bu artışın nedenlerini. Xiaomi'nin de bundan etkilendiğini ve etkilenmeye devam edeceğini de...

Aslında aynı düşünce yapısına sahibiz kusura bakmayın yaşınız benden hayli büyük ancak benim o yazdığım cümlede anlatmak istediğim sizinle benzer şunu demek istedim apple'ın yüksek fiyat politikası tüm markalara yansıyor nasılmı mesela samsung her sene birçok model çıkarıyor ve gerek tasarım olsun gerek donanım konusunda appledan daha iyi ürünler çıkartıyor ve bu adamlar apple bu fiyatlara satıyorsa biz neden satmayalım diyerek her sene fiyat konusunda apple'a yaklaşıyor ve buda diğer tüm firmaların Türkiyede bu ideolojide satış yapmasına neden oluyor demek istediğim bu ve yaşım 18 birçok konuda sizden daha az fikriyata sahibim bazı noktalarda yanlış anladıysanız kusura bakmayın sakin yaklaşımınız için teşekkürler.

Üst Alt