Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
RehberBilgisayar olmadan Fastboot üzerinden Rom kurmak
kera706, Ana hafıza değil ancak download klasörü içinde var dosya yanlış hatırlamıyorsam.. Bu durumda fastboot flash recovery /sdcard/download/twrp-dv3.3.1)_ginkgo.img Bu komut dimi ?
Twrp adı öyle olduğu için öyle yazdım ancak böyle bir sorun var.
Bilgisayar olmadan, başka bir telefonu kullanmakla twrp, boot, sistem v.s. kurulması
Yardım aldığımız telefonunuzda mutlaka root ve twrp olmalı.
1. Şunun için donör telefona twrp üzerinden wipe etmeden şu (Fastboot_for_Android) zip arşivi kuruyoruz.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Eğer telefonda twrp yoksa fastboot.zip -i arşivden çıkarıp rootlu dosya yöneticisi ile System / bin yolu üze kopyalayıp 0755 izini veriyoruz.
2. Terminal kuruyoruz ve çalıştırıyoruz. Şu kodu yazmakla root izin veriyoruz.
Kod
su
Sonra
Коd
fastboot
Şu pencere açıldıktan sonra geçirik o biri telefona.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Telefon ayarlarında usb bağlantıları aktif hale getiriyoruz ve telefonu FASTBOOT moduna geçmesini sağlıyoruz. Sonra telefonu OTG kablo ile donör telefona bağlıyoruz.
Şu kodla bağlantıyı kontrol ediyoruz.
Kod
fastboot devices
Telefon göründüğse kime ne lazım ise kura bilir. Dosyaları telefonun ana bellegine koyulması
iyi olur.
Mesala :
Eger boot.img kurmak lazımsa şu kodu yazıyoruz.
Kod:
fastboot flash boot /sdcard/boot.img
Rekoveri için
Kod:
fastboot flash recovery /sdcard/twrp.img
ve. s
Bu şekilde Mi 4 ile redmi note 8e pek çok kez işlem yaptım, sorun olmadı.. İki cihazda Snapdragon. Peki cihazlardan biri Snapdragon biri mediatek olursa yine geçerli mi bu yöntem, deneyen var mı? Herhangi bir soruna yol açar mı?
Bu şekilde Mi 4 ile redmi note 8e pek çok kez işlem yaptım, sorun olmadı.. İki cihazda Snapdragon. Peki cihazlardan biri Snapdragon biri mediatek olursa yine geçerli mi bu yöntem, deneyen var mı? Herhangi bir soruna yol açar mı?