Yardım Batarya ve şarj hakkında

Fasobasgan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
2
Cihazı Daha dün aldım ve kullanmaya başladım geldiğinde kendi şarjı vardı daha bitiremedim internette her yerde batarya özelliklerine baktım pilin ismini öğrenemedim ilk şarj ne kadar ve nasıl olmalı?

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
Cihazı Daha dün aldım ve kullanmaya başladım geldiğinde kendi şarjı vardı daha bitiremedim internette her yerde batarya özelliklerine baktım pilin ismini öğrenemedim ilk şarj ne kadar ve nasıl olmalı?
Şarj %10'a düştüğünde şarja takabilirsiniz Google Play'den CPU-Z programını kurup pilin özelliklerine bakabilirsiniz.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Hocam İlk şarj diye birşey mazide kaldı. Pilin ismi derken; Pil Lityum Polimer (Li-PO). Lityum İyonun geliştirilmiş hali.

Lopus hocamın söylediği gibi, Pil %20-%10 arasındayken şarja takın; 2 saat şarjda tutun telefonu yaklaşık olarak. 90-100 dk. arasında %100 doluma ulaşır; fakat %100 yazdıktan sonra da 15 dk. civarında şarj olmaya devam eder. Bu yüzden 2 saat şarjda durması mantıklı olur. İlk birkaç şarjı bu şekilde yapın, sonrasında ise duruma göre şarja ihtiyaç olduğunda takarsınız. Fakat genel olarak %10'un altına düşürmemeye çalışın; ayda 1 kez de %10'un altına düştükten sonra tam dolum yapmaya özen gösterin.

Oyla:

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.302
Hocam İlk şarj diye birşey mazide kaldı. Pilin ismi derken; Pil Lityum Polimer (Li-PO). Lityum İyonun geliştirilmiş hali.

Lopus hocamın söylediği gibi, Pil %20-%10 arasındayken şarja takın; 2 saat şarjda tutun telefonu yaklaşık olarak. 90-100 dk. arasında %100 doluma ulaşır; fakat %100 yazdıktan sonra da 15 dk. civarında şarj olmaya devam eder. Bu yüzden 2 saat şarjda durması mantıklı olur. İlk birkaç şarjı bu şekilde yapın, sonrasında ise duruma göre şarja ihtiyaç olduğunda takarsınız. Fakat genel olarak %10'un altına düşürmemeye çalışın; ayda 1 kez de %10'un altına düştükten sonra tam dolum yapmaya özen gösterin.

Güzel cevap olmuş gayet açıklayıcı teşekkürler

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Güzel cevap olmuş gayet açıklayıcı teşekkürler

Rica ederim hocam, beğendiğiniz için ben teşekkür ederim :) Şarj aletleri ve Kablolar ile haşır neşir olunca biraz, cihaz ne durumda nasıl şarj oluyor az çok öğrenmeye başlıyor insan.

Bu arada Mi6 için QC 3.0 şarj cihazı ile şarj başlangıcı (%20 şarj ve altında) 6.67 volt - 2.58-2.6 Amper ile başlıyor USB Tester ile ölçümlerine göre. Sonrasında Batarya ısındıkça 5 volt ve 0.5 Ampere kadar düşüyor cihazın beslenimi. Bu yüzden Kaliteli Minimum 3 Amper destekli Type-C kablo kullanılması tavsiye edilir Hızlı Şarj ile kullanım için.

Yavaş şarj ile (5 volt - 2.4 Amper destekli Şarj cihazı ile) Şarj başlangıcı ise 5 volt - 1.67-1.68 Amper ile şarja başlıyor. Yine Yavaş şarj 5 volt - 0.5 Amper civarına kadar düşüyor cihazın beslenimi. Yavaş Şarj ile şarj edecekseniz de 2 Amper destekli kaliteli bir kablo yeterli olur.

Son düzenleme:
Oyla:

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.302
buraoca2 bir de şunu ekliyim bir cihaz %10 da iken 2A çekebilirken şarj dolmaya başladıkça bu miktar azalır ve %90 civarlarında 0.5A ya kadar düşer bu durum normaldir.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
buraoca2 bir de şunu ekliyim bir cihaz %10 da iken 2A çekebilirken şarj dolmaya başladıkça bu miktar azalır ve %90 civarlarında 0.5A ya kadar düşer bu durum normaldir.

Evet hocam, bu arada henüz Mi6 ile 5 Volt - 3 Amper çıkışlı Normal (Yavaş Şarj) Şarj cihazı ile denemedim ama, yine maksimum 2 Amper çekeceğini düşünüyorum Mi6'nın Şarj cihazından.

Bazı kişiler Yavaş Şarj ile sanki cihazın sürekli Aynı Amperle güç çekeceğini düşündükleri için, Yavaş şarj kısmını da eklemiştim yazıya :)

Oyla:

Dijinorm

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ömer
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
2
Ayda bir cihazın şarjını tam bitirip doldurma nın sebebini anlayamadım

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Ayda bir cihazın şarjını tam bitirip doldurma nın sebebini anlayamadım

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bunu bende anlamadım.... Ayda bir kere 15 dakikalığına cihazı kapatmak iyidir diye biliyorum ve uyguluyorum da

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

Oyla:

Codered

to be or not to be..
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
IT Professional
Konular
52
Bunu bende anlamadım.... Ayda bir kere 15 dakikalığına cihazı kapatmak iyidir diye biliyorum ve uyguluyorum da

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk
Hocam lithium ion pillerde uzun şarj döngülerinden sonra pil göstergesi doğruluğu azaldığından dolayı 30-40 şarj döngüsünden sonra pili tamamen boşaltıp şarj etmek kalibrasyon doğruluğu adına faydalı bir eylemdir ;)

Oyla:
Üst Alt