Rehber Batarya Kalibrasyonu

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
18
Emrespect Hocam şunu da gözlemledim bunu yaptığımdan beridir sanki telefonumun 33W şarj hızı daha da artmış gibi. Daha hızlı şarj almaya başlamış.

Bleedz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi note 13 p
Meslek
Öğrenci(maalesef)
Konular
1
Selamünaleyküm cihaz mi pad 5 ve 2023 yılında alındı ve video ödev ve hafif oyunlarda kullanıldı ve pili çok yormadın fakat son zamanlarda kullandığımda sanki biraz fazla pil bittiğinden şüphelendim ve sana danışmak istedim,sorum şu:
-pil kalibrasyonu sırasında batterystats.bin dosyasını silersek ve tekrar telefonu yeniden başlatırsak tablet yeniden bu dosyayı oluşturur mu? Ve twrpden sildiğimiz için(ben böyle yapacağım

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
18
Selamünaleyküm cihaz mi pad 5 ve 2023 yılında alındı ve video ödev ve hafif oyunlarda kullanıldı ve pili çok yormadın fakat son zamanlarda kullandığımda sanki biraz fazla pil bittiğinden şüphelendim ve sana danışmak istedim,sorum şu:
-pil kalibrasyonu sırasında batterystats.bin dosyasını silersek ve tekrar telefonu yeniden başlatırsak tablet yeniden bu dosyayı oluşturur mu? Ve twrpden sildiğimiz için(ben böyle yapacağım
Zaten TWRP'den dosya yöneticisinden siliyorsunuz. Bu durumda yeniden açıldığında yeniden o dosya oluşacaktır.

Bleedz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi note 13 p
Meslek
Öğrenci(maalesef)
Konular
1
Zaten TWRP'den dosya yöneticisinden siliyorsunuz. Bu durumda yeniden açıldığında yeniden o dosya oluşacaktır.
Pekii twrpde sildikten sonra hani şarjımız az ya twrp de iken kalibrasyon işlemi hâlâ yapabilir miyiz

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
18

Xiaomi user

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi note 8pro
Konular
0
Selamlar dün rehberdeki işlemleri aynen uyguladım(Bu arada twrp de kapandıktan sonra bende de direk açıldı cihaz 10dk bekletmedi) ekstra olarak şarjım yüzde yüz olduktan sonra telefonu açıp advanced battery calibrator(Google play de yok, root şart değil) uygulaması ile tekrar calibre edip telefon kapanınca bir süre daha %100'de bekledim. Gayet farkedilebilir bir ekran süresi artışı oldu. Bugün telefonum poco f2 pro ekran açık şarj azalma hızı yüzde 10 idi normalde bu kullanımımla 15 lere yaklaşırdı. Asıl fark %20 nin altında kendini gösterdi, eskiden hemen azalırken şimdi batarya gayet stabil bir şekilde düştü yüzde 1 e kadar, 30 saniye sayacı çıkmadı bu sefer ama telefon kapandığında hemen şarja taktım normalde telefon kapansa bile şarja takar Takmaz yüzde 7 8 den başlarken bu sefer yüzde 1 den şarj etmeye başladı.Accubattery verilerini sıfırlamıştım önceden batarya sağlığı yüzde 78 yazarken ilk şarjda 85 yazdı(şarj olurkenki miliamperi hesaplayıp bataryanın ne kadar enerji depoladığını ölçüyor) . Benzer sorunlar yaşayanlara yapmalarını öneririm, uzun vadede etkisi devam eder mi bilmiyorum. Bu deneyimi paylaşmak için hesap açtım sorunlarım tekrarlarsa yine yazarım .

Synx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Mi9t
Konular
88
Hocam 13u cihazında telefonun şarjı bitince ultra pil tasarruf moduna giriyor tekrardan cihazı başlatmam gerekiyor tamamen bitmesi için

En son twrp adımında batterystats.bin i twrp den siliyim mi yoksa kalsın mı ?

Üst Alt