İpucu Batarya Kalibrasyonu [Yeni Yöntem] RooT Gerektirir

tanertuna2687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taner
Cihazım
Poco f5 pro
Meslek
Yönetici
Konular
28
Buradaki konuda batterystats.bin dosyasının silinmesi talimatı işlem sonrasında batarya yüzdesini gösteren arayüzde meydana gelebilecek uyumsuzlukların giderilmesi amacıyla verilmiş. Eğer gerçekte var olan batarya doluluk oranı ile arayüzde gösterilen oran arasında bir uyumsuzluk varsa bahsedilen batterystats.bin dosyası üzerinde değişiklik yapılır. Yukarıda vermiş olduğum açıklamada zaten yazılı...

Sizin konunuzda ise sadece bu dosyayı silerek batarya süresinde artış yaşanacağı yazılmış... Konunuzun başlığı "Batarya kullanım süresi arttırma yöntemi hk (yapılacak işlem root gerektirir)"

"It has no impact on your battery life." Bu cümleyi kuran kişi Android sistemine bu dosyayı ekleyen yazılım mühendisi ve dosyanın yaratıcısı. Bu kişi böyle bir işlevi olmadığını, konu başlığınızın yanlış olduğunu söylüyor... İlk elden, en yetkili isimden kaynak veriyorum, neyi tartışıyoruz?
Bu konuda benim açtığım konu içeriğine ek olarak kapalı ve açık olarak telefonun şarj edilmesi anlatılmış ve başlığa batarya kalibrasyonu başlığı atılmış. sizin paylaştığınız bilgilere göre bununda plasebo etkisinden öteye geçmemesi gerekir. ayrıca tartıştığımız kanısına nasıl vardınız? cantara

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
ClassiCTR hocam bende bununla ilgili konu açtım plasebo etkisidir bir işe yaramıyor diye açtığım konuyu çöpe taşımışlardi.
Hocam burada cantara hocamın da dediği gibi amaç bataryayı sistem ile kalibre edebilmek. Yani batarya aslında %80 dolu ama sistem üzerinde %75 görünüyor.%5 lik bir kaybımız oluyor. Burada amaç batarya ömrünü uzatmak değil. Ama batarya kalibrasyonu yaptığımız için ve %5 lik kısmı tekrar kazandığımızdan dolayı batarya süresi uzuyormuş gibi görünse de aslında uzamıyor. Sadece % değerleri gözünüzün önünde hızlıca eriyip gitmiyor. Ben tecrübe ettiğimde de bunu gördüm. Yukarıda da yazdım. %100 den %85 lere çok hızlı düşen bataryam şuan daha yavaş düşüyor

tanertuna2687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taner
Cihazım
Poco f5 pro
Meslek
Yönetici
Konular
28
Hocam burada cantara hocamın da dediği gibi amaç bataryayı sistem ile kalibre edebilmek. Yani batarya aslında %80 dolu ama sistem üzerinde %75 görünüyor.%5 lik bir kaybımız oluyor. Burada amaç batarya ömrünü uzatmak değil. Ama batarya kalibrasyonu yaptığımız için ve %5 lik kısmı tekrar kazandığımızdan dolayı batarya süresi uzuyormuş gibi görünse de aslında uzamıyor. Sadece % değerleri gözünüzün önünde hızlıca eriyip gitmiyor. Ben tecrübe ettiğimde de bunu gördüm. Yukarıda da yazdım. %100 den %85 lere çok hızlı düşen bataryam şuan daha yavaş düşüyor
Bilgilendirmen için teşekkür ederim bahsettigim olay şahsın ile ilgili bir durum değil lütfen yanlış anlama ClassiCTR hocam. Benim tam anlamıyla hakim olmadığım hiçbir konuda iddiam yok! cantara hocanın art niyetli olduğunu düşünmüyorum ben sadece kafamdaki bazı taşları oturtmak adına sorguluyorum ki neticeye varabileyim

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Bilgilendirmen için teşekkür ederim bahsettigim olay şahsın ile ilgili bir durum değil lütfen yanlış anlama ClassiCTR hocam. Benim tam anlamıyla hakim olmadığım hiçbir konuda iddiam yok! cantara hocanın art niyetli olduğunu düşünmüyorum ben sadece kafamdaki bazı taşları oturtmak adına sorguluyorum ki neticeye varabileyim
Eyvallah hocam yanlış anlaşılacak bir durum yok. Forumun amacı tartışma ortamında en doğruya ulaşmak. Sizin açtığınız konuyu görmediğim için yorum yapmadım. Bu konuyuda tecrübe edecekler işe yaramadığını söylerlerse bu da çöp olup gidecek sonuçta. Ben tecrübe etmediğim hiç birşeyi paylaşmadım forumda. Bu yöntemle bu kadar geniş olmamak şartıyla eski bir telefonun %40larda kapanma sorununu çözmüştüm. O yüzden paylaşmak istedim

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
hocam %100 de bayadır şarj oluyor yazıyor programda. hala bekleyeyim mi?
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
tamam hocam ampere onayı verdi ben aceleci davranmışım :)

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

by_hector

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilal
Cihazım
Mi9T
Meslek
Topoğraf
Konular
60
3- Telefonunuzu kabloya bağlı tutmak, dosya gezgini ve ardından "/ data / system" e gidin ve "batterystats.bin", "batterystats-checkin.bin" ve "batterystats-daily.xml" sözcüklerini silin.
hocam bunun nerde oldugunu bulamıyorum es dosya yöneticisinden bakıyorum bulamıyorum telefon Mi 6

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
3- Telefonunuzu kabloya bağlı tutmak, dosya gezgini ve ardından "/ data / system" e gidin ve "batterystats.bin", "batterystats-checkin.bin" ve "batterystats-daily.xml" sözcüklerini silin.
hocam bunun nerde oldugunu bulamıyorum es dosya yöneticisinden bakıyorum bulamıyorum telefon Mi 6
root izni vermeniz gerek. yoksa data klasörünün içi boş gözükür

by_hector

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilal
Cihazım
Mi9T
Meslek
Topoğraf
Konular
60
root izni vermeniz gerek. yoksa data klasörünün içi boş gözükür

cihaz zaten rootlu neye yetki vermem gerekiyor Android klasörünün içinde var data onun dışında ana dizinde bulamadım

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
cihaz zaten rootlu neye yetki vermem gerekiyor Android klasörünün içinde var data onun dışında ana dizinde bulamadım
es dosya yöneticisinde sol menüyü açıp aşağı sürükleyin. root gezgini olacak. aktif edin

Üst Alt