Haber Başkasının Pasaportuna Telefon Kaydettirme Dönemi Kapandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Resmi Gazete'de yayınlanan yeni bir kararla birlikte yurtdışından getirtilen akıllı telefonlar yalnızca pasaportuna kayıtlı olduğu kişiye ait hatlarla kullanılabilecek.

Şu ana kadar yurtdışından getirtilen akıllı telefonlar, pasaporta kaydettirilerek yurt içinde satın alınmış gibi kullanılabiliyordu. Hiç yurtdışına çıkmamış kişiler ise yurtdışından getirttikleri cihazları yurtdışına çıkmak bir yakınlarının pasaportuna kaydettirerek aynı şekilde kullanmaya devam edebiliyorlardı.

Resmi Gazete’de yayınlanan ‘4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’da yer alan ‘yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarda kullanmak’ ifadesi, şu ana kadar pek çok kişinin kullandığı bu uygulamanın geçerliliğini ortadan kaldırıyor.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.


‘Yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarda kullanmak’ ifadesi, yurtdışından getirtilen akıllı telefonların yalnızca IMEI numarasının pasaportuna kayıtlı olduğu kişi tarafından kullanılabileceği anlamına geliyor. Dolayısı ile artık yurtdışından telefon getirtip herhangi birinin pasaportuna kaydettirme devri sona eriyor.

Kaynak:
 

Mesutkeles65

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mesut
Cihazım
Mi9
Yaş
31
Konum
İstanbul
Katılım
17 Mayıs 2019
Konular
9
Mesajlar
26
Tepkime puanı
5
Puanları
3
31 mayıs a kadar yapan yapana sonra son
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt