Diğer Babalar gününüz kutlu olsun

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Maalesef babam hayatta olmadığı için (yaşıyor, benim için hayatta değil) bu gün benim için pek anlamsiz.

Baba demek güven demektir, saygı demektir. Korku demektir, mutluluk demektir. Sahiplenilmenin en güzel yanıdır insanın babası olması. Benim babam yok işte. Herkes icin baba demek doğru degildir zaten. daha iyi hayat şartı sağlamak için kendinden kisan, emek veren babalarınızın kıymetini bilin.

Babam yok ama hayatımda çok baba adamlar tanıdım. Babaligini gördüğüm çok insan oldu.
Başta Skorpi hocam olmak üzere, forumda babaligini gördüğüm nadide Koçara hocam, ZENGİN hocam, casibao hocam, DOBERDEN hocam, cantara hocam, joker80 hocam, tasamek hocam, Muallim45 hocam, agit77 hocam , sayamadığım baba ve baba adayı olan değerli hocalarim.
Gününüz kutlu olsun. İyi ki varsınız.
Ünlü yazar Anatole France' ın, " Bir babanın fazileti çocuklarının en büyük servetidir." sözü sizin için nasıl bir mana ifade ediyor acaba diye düşündüm. Sonra aklıma şöyle bir mesel geldi..
Hani birisini öldürüp toprağın altına gömersin ya....Uzaktan bakınca kimse farkına varmaz ama sen bilirsin orada birinin yattığını... Sevdiğin insandan vazgeçmek te işte böyle bir şeydir. Vazgeçtim sevmiyorum artık dersin ama kimse bilmez içinde çürüyen cesedin kime ait olduğunu...

Yaşananlar elbette ki kişiye özeldir Buse S. Yıldız hocam. Lâkin baba dediğiniz çınar ağacı gibidir, meyvesi olmasa bile gölgesi yeter...

Çünkü biz atamızdan böyle duyduk, böyle gördük...

joker80

Why so seriously?
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Red mi note 10
Konular
6
Bazi arkadaşlar babaları ile iyi kötü anılarını yazmış bende yazayım,

Babam rahatsızlığı yani şeker, Parkinson ve buna bağlı düşme sonucunda kaburga ve kalçasını kırması sebebiyle ameliyat olmuştu ve ameliyata girmeden yani o kapı kapandıktan sonrası beni çağırdı ve bana "ben ölürsem sabah mi gömersiniz akşam mı" dedi bende ne ölmesi sadece bir ameliyat dedim.Ameliyati oldu bir gün yoğun bakim kabinde 5 gün serviste yattı tâbi bende yanında kaldım. Ameliyatı iyi geçti lakin sıkıntı vardı. Parkinson ve diğer hastalıkları ve ameliyat korkusu nedeniyle deliryum denilen bir duruma düştü. Beni arada sırada tanıyordu gece hiç uyumuyordu geçmişle konuşuyordu doğal olarak beni de uyutmuyordu. Yemesinin kesilmesi ve alttan almalar da cabası. Babam tabiki en iyi sekilde baktım. Daha sonra kendisini özel bakım evine yatırmak durumunda kaldım.kaldim diyorum çünkü işim sebebiyle evde bakma durumum yoktu çünkü alttan alma durumu eşimin Yeni doğum yapmış olması ve kendinde olmaması sürekli geçmiş hatırlamasi ve küfür.. ha şimdi olsa gelsin istediğini yapsın amenna.
Neyse maddi duruma göre iyi bir özel bakım evine yatırdım. Ama aklı gidip geldiği için gideceğinden haberi yoktu. Yerleştirdikten sonra yani yaninda bakıcılari varken yanına gittim beni görünce yanı yabancı yerde olduğunu anlayınca o an en azından o anlık tanıdığı kişi olaraktan beni görünce oğlum sen buradamisin demesini unutmam hala kulağımda dir. Neyse uzatmayayım
Bakım evinde 15 gün kaldı durumu kötüleştigini söylediler ve yoğun bakıma zar zor yer bulup yatırdık. Hiç uyanmadigi söylendi, söylendi diyorum çünkü telefonla irtibat halinde idim. Gidemiyordum elimde değildi.
Dr ile görüştüm vücutta enfeksiyon olduğunu söyledi. Ağır antibiyotik ler denendi olmadı. Dr en sonunda babanızın bir hafta kadar yaşar dedi. Yine gidemedim...

Ölmesinden 2gun kadar önce gittim yanına. Yatıyordu öylesine ağzında nefes alması için cihaz vardı. Ben dokununca sanki kıpırdandi. Konuştum beni duymasada daha sonra ise ayrıldım.
2 gün sonra bulunduğu il alan kodundan Sabah bir numara aradı kalktim baktım ve babamın öldüğünü anladım. Kalbî durdu dediler ben öldüğünü anladım.
En son yıkanırken gördüm. O koca adam küçücük kalmış gözleri açık halde. Yıkayamadim ağlamaktan.
Daha önce halamı ,annemi mezara ben indirmiştim babamı da indirmek yine bana nasip oldu.

Niye gidemedin yada yanına almadın diyen olabilir lakin o anki özel şartlar bunu gerektirdi mazur görün.
İyi adamdı babam. Çok çekti hayatta umarım hakkını helall etmiştir.
Bu olayı atlatamadan kısa süre sonra kayınbabayida kaybettik iyi mi...

Neyse ,tüm iyi babaların babalar günü kutlu olsun. Benim günümü kutlayan arkadaşlara da teşekkür ederim.

Biraz uzun kusura bakmayın.

Çveneburi

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 14 Pro
Meslek
Private Driver
Konular
41
Bugün babamı kaybedeli 1 yıl 3 ay 2 gün oldu. Ne doya doya baba diyebildim ona ne de en çok ihtiyacı olduğu anlarda yanında olabildim. Kader her birimizi bir yerlere savurduğu için bu serzenişim. Meğer ne kıymetli şeymiş Baba, diyebilmek. Meğer ne zormuş burnunun direğinin sızlaması, içine akıttığın göz yaşlarını saklamak da babalıktanmış aslında. Varlığı yetenmiş baba meğer. Siz siz olun babanızın kıymetini sağlığında bilin, keşkelerle başbaşa kalmayın.

Tüm babaların, babasına hasret kalanların babalar günü kutlu olsun.

Kalın sağlıcakla...

MI 9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

agit77

Tema Ekibi
Yönetici
Tema Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Xiaomi 11 Lite
Meslek
Grafiker
Konular
593
Allah rahmet eylesin hocam. Ben de babamı 4 yaşımda kaybettim hep bir eksik yaşadım :(:(
Aynı dileklerimle hocam ;(. Tüm sevdiklerine sabır versin. Çok zor bir durum yıllarca o eksikliği yaşamak. Bende en çok o eksikliği annemi 15 yaşında yaşadım.
Aşağıdaki şiirde dediği gibi sol yanım da sağ yanımda açıyor ve bu acı dinmiyor.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

joker80

Why so seriously?
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Red mi note 10
Konular
6
Aynı dileklerimle hocam ;(. Tüm sevdiklerine sabır versin. Çok zor bir durum yıllarca o eksikliği yaşamak. Bende en çok o eksikliği annemi 15 yaşında yaşadım.
Aşağıdaki şiirde dediği gibi sol yanım da sağ yanımda açıyor ve bu acı dinmiyor.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Yapma hocam,
bak bu adamın babam diye şiiri de var. Bende onu dinlerim

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Bizi dünyaya getiren, besleyen, büyüten, okutan, iş sahibi yapan, hayatta ne zaman darbe yesek yine kucak açan, cebinden parasını alsak ses etmeyen, hastanelere düşsek imdadımıza koşan, gözümüzden akan göz yaşını silen, yere düşsek kaldıran ve bunları hiç karşılık beklemeden yapan bir insan düşünün.... İşte bu insanın adıdır BABA. Yabancı bir adam tek iyilik etse baba adam deriz. Oysa hepimizin elinde ömrümüzü ve yaşamımızı çevreleyen bir adam var ki onlara canımız feda. Tüm babalarımızın günü sadece bugün değil her gün kutlu olsun. Evlatlarımızı sevelim, babalarımızı başımızın üstünde tutalım, vefat eden baba ve ogullarımıza bol bol dua edelim. Sevgilerle...

Dobroutro

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dobroutro
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Akademisyen
Konular
27
Maalesef babam hayatta olmadığı için (yaşıyor, benim için hayatta değil) bu gün benim için pek anlamsiz.

Baba demek güven demektir, saygı demektir. Korku demektir, mutluluk demektir. Sahiplenilmenin en güzel yanıdır insanın babası olması. Benim babam yok işte. Herkes icin baba demek doğru degildir zaten. daha iyi hayat şartı sağlamak için kendinden kisan, emek veren babalarınızın kıymetini bilin.

Babam yok ama hayatımda çok baba adamlar tanıdım. Babaligini gördüğüm çok insan oldu.
Başta Skorpi hocam olmak üzere, forumda babaligini gördüğüm nadide Koçara hocam, ZENGİN hocam, casibao hocam, DOBERDEN hocam, cantara hocam, joker80 hocam, tasamek hocam, Muallim45 hocam, agit77 hocam , sayamadığım baba ve baba adayı olan değerli hocalarim.
Gününüz kutlu olsun. İyi ki varsınız.
Çok teşekkürler..Allah sizlere sağlıklı.huzurlu ve başarılı tüm güzelliklerin olduğu uzun bir yaşam nasip etsin...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Başta, bugüne kadar 100 lerce genci yetiştirmiş olan Sayın DOBERDEN , Koçara , Muallim45 ve diğer hocalarım olmak üzere, tüm Baba'ların Babalar gününü canı gönülden kutlar, büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
Hocam.çok teşekkürler..Allah sizlere de sağlıklı.,huzurlu.ve tüm güzelliklerin var olduğu yaşamı aileniz ve torunlarınızla
Yaşamayı nasip etsin ...

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
Forumdaki Tüm Babaların Babalar günü Kutlu olsun. Bir babanın mutluluğu Çocuklarının Ailesinin Sağlığıdır. Yanında güle oyniya büyümesidir. Allah ailelerimize can sağlığı ve mutluluk huzur versin. AMİN.

Lovelesss

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlyas
Cihazım
Mİ 14 Ultra
Meslek
Şöför
Konular