Sohbet Asgari Ücret Belli Oldu 2019

Dobroutro

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dobroutro
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Akademisyen
Konular
27
farklı bir yorum yapayım
ama bunu bir siyasi düşünceye çekmeye çalışmayın.. diğer ülkelerin Asgari Ücret karşılığında verdiği hizmetleri kıyaslayın diye yazıyorum (biliyorsanız)

Asgari Ücret dediğimiz ücret ... VASIFSIZ - İŞE YENİ BAŞLAYAN/ÇALIŞAN ücret değeridir. ülke genellemesi içerisinde veya çalışan grubu içinde en büyük dilime sahib çalışan grubu olup....
ne garibdir ki en çok çocuğa ve bakmak ile yükümlü kişi sayısına sahib grub yine aynı grubdur .
ve ne garibdir ki bir "ünv mezunu ve 25 yıllık bir çalışan olarak" ben ev sahibi olmak için çok uzun zaman DAHA çalışmam gerekiyor ve bir şekilde ünv mezunlarının genellemesi yapılınca da çoğu benle aynı kaderi paylaşıyor...
GÜYA... en büyük katkı sahibi bu dilim olması gerekirken... kendilerine olan katkı en düşük grubdur. çünkü ünv mezunları da çalıştıkları iş yerinde asgari ücretden sgk primleri ödenediği gibi resmi kayıtlarda malum dilimin yükselmesi ile sonuçlanmaktadır.

devlet veya siyasi grublar bu işin gayet bilincindeler.
yani asgari ücret ile primleri ödenen ama bu arada ev araba taksidi ödeyen sayısının çokluğundan gayet iyi biliyorlar ama bu konu üzerine gitmek her siyasi grub için bir öcü ve tabu oluyor. ve her seçim öncesinde her hrub bu dilimi kapabilmek için BOŞ VAADLER ile devame diyorlar

evet...
ülke ekonomik drubu ile Net 2.000 lira maal işe ev kirası vermek.. ev geçindirmek BEKAR için bile oldukça zor olduğunun gayet bilincindeyim
hatta kiralık oda tutmak istesen veya 3-5 kişi ile aynı dairede kalsan bile ortalama 500 den aşağı olmadığı gibi... yol, giyim bile karşılamak imkansız.. matematiksel olarak.

olayın devlet kısmına kimse bakmaz...
bir kişi çalışıyor.. 1 çocuk olsa sağlık hizmeti olarak çalışan dahil 3 kişi sağlık hizmeti alıyor. ana babasına da bakınca 1 kişi 5 kişilik sağlık hizmeti alıyor. ve kendisi vefatı sonucunda bu kişiler daha düşük rakam da olsa devletden maaş almaya devame diyor

peki size sormak isterim.

bu durumda.. devlet 20 veya 30 yıl çalışmış bir kişiye emekliliği ve kendisinin vefatı sonrasında BAKMAK İLE YÜKÜMLÜ Olduğu Kişilere daha ne kadar hizmet vermek zorunda ?

ülkemizde hamili kart yakinimdir uygulaması her siyasi görüş ve kültür seviyesinde YAYGINDIR

şuan maalesef... Yeşil Kart denen uygulamadan faydalanan sayı; SGK da kayıtlı asgari ücretli sayısından fazladır
devlet memuru - asker - işçi - emekli sayısını toplayın.. yanına da yeşil kartlı sayısını eklediğinizde nerdeyse ülke nüfusuna yakın bir rakam çıkıyor.. yani toplam çalışabilir veya 20-60 yaş arası kişi sayısından oldukça fazla değerlerde

hiçbir siyasi görüş, oy kaybetmemek için maalesef bu duruma reel bir midahelesi olmadı ve olmaz da..

TAKİİİİİİİİİİ bizler.... bu tür illegal işlemler için kendi hakkımızı aramadığımız sürece.

herkese, mesleğine - becerisine - tecrübesine göre ÜCRET Dileğim ile
Evet yazdiklariniza katılmamak.mümkun değil ancak her yıl bu sorun yıllardır devam etmekte değişen bir oluşum maalesef yoktur.Herkes Eğitim ile ilgili olarak.Ekonomik.yapiyida içselleştirir ancak iş pratiğe döküldüğü zamanda hiç bir yenilik.ve düzelme görülmez .Reel anlamda Eğitim Devlet politikası içinde yeniden.bir daha oynanmak üzere yapilandirilmalı ve Gelişen yeniliklere uygun geliştirilmelidir .Ve artık bu politika sadece "OY" Avciliğíndan izale edilmelidir.Bir Akademisyen olarak Binlerce öğrencimin yetistirdim Şükürler olsun hepside bugün çok çok iyi konumda ve topluma yararlı hizmetler ifa etmektedirler..Umarım bu Güzel.Ulkemiz gelecek nesillerle bundan daha iyi.konuma getirilip bu Ülkenin.iŞcisi,memuru ve emeklisi daha iyi koşullarda yaşar ..Bu duygu ve.düşuncelerle tekrar Asgari ücretin çalışanlarımıza bir parça da olsa mutlu etmesini diliyorum
Sevgi ve saygılar...

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
DOBERDEN
şimdi olayın şuan çalışan kısmı ayrı
sana yaşanmış bir örnek vereyim

1200 lira ile asgari ücretden işe başlayıp 1 yıl içinde maaşı 1400 oldu ve arkasına da asgari ücret 1600 oldu... ve yeni işe giren 1600 den maaş almaya başlarken... 1400 veya o an için 1600 olan kişilerin maaş ları yükselmedi.. yükseltilmedi.. doğal olarak insanlar işten çıktı.
aynı durum ocak ayında da gerçekleşecek ve insanlar çıkacaklar işyerinden... yeni işe girenler ise 2000 lira maaş ile işe başlayacak..

bu mantıksızlık tamamen her bölge ve her iş grubunda bu oluyor. bu mantıkda olunduğu sürece de olacak.
sarı ceket konusu kasıtlı bir olayın ülke siyasetine amerikanın müdahelesi aynen bizim gezi olayı gibi.. ağaçları kestirmeyiz deyip parkdaki ağaçları ezen ve taksim esnafının dükkanlarını yağmayanlar... evi arabası yakılıp yıkılanlar..

sağlıkcıların - öğretmenlerin yaptığı gibi gayet güzel ve nezih bir muhalefet yapılarak bu sorun çözülmeli

sokakta muhalefet yapıyor iken yanınızda taş ve monotof kokteyli götürmek veya getiren ile yanyana yürümek ??????
sırf muhalefet ediyor diye eli silahlı devlet - millet düşmanı ile yanyana yürümek.....!!!!

burada sorun kaynağı biziz. Hamili Kart Yakinimdir olayı bitmedikçe bu konuşma veya muhalefet bitmezzzzzzzzzzzzzzzzz

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
farklı bir yorum yapayım
ama bunu bir siyasi düşünceye çekmeye çalışmayın.. diğer ülkelerin Asgari Ücret karşılığında verdiği hizmetleri kıyaslayın diye yazıyorum (biliyorsanız)

Asgari Ücret dediğimiz ücret ... VASIFSIZ - İŞE YENİ BAŞLAYAN/ÇALIŞAN ücret değeridir. ülke genellemesi içerisinde veya çalışan grubu içinde en büyük dilime sahib çalışan grubu olup....
ne garibdir ki en çok çocuğa ve bakmak ile yükümlü kişi sayısına sahib grub yine aynı grubdur .
ve ne garibdir ki bir "ünv mezunu ve 25 yıllık bir çalışan olarak" ben ev sahibi olmak için çok uzun zaman DAHA çalışmam gerekiyor ve bir şekilde ünv mezunlarının genellemesi yapılınca da çoğu benle aynı kaderi paylaşıyor...
GÜYA... en büyük katkı sahibi bu dilim olması gerekirken... kendilerine olan katkı en düşük grubdur. çünkü ünv mezunları da çalıştıkları iş yerinde asgari ücretden sgk primleri ödenediği gibi resmi kayıtlarda malum dilimin yükselmesi ile sonuçlanmaktadır.

devlet veya siyasi grublar bu işin gayet bilincindeler.
yani asgari ücret ile primleri ödenen ama bu arada ev araba taksidi ödeyen sayısının çokluğundan gayet iyi biliyorlar ama bu konu üzerine gitmek her siyasi grub için bir öcü ve tabu oluyor. ve her seçim öncesinde her hrub bu dilimi kapabilmek için BOŞ VAADLER ile devame diyorlar

evet...
ülke ekonomik drubu ile Net 2.000 lira maal işe ev kirası vermek.. ev geçindirmek BEKAR için bile oldukça zor olduğunun gayet bilincindeyim
hatta kiralık oda tutmak istesen veya 3-5 kişi ile aynı dairede kalsan bile ortalama 500 den aşağı olmadığı gibi... yol, giyim bile karşılamak imkansız.. matematiksel olarak.

olayın devlet kısmına kimse bakmaz...
bir kişi çalışıyor.. 1 çocuk olsa sağlık hizmeti olarak çalışan dahil 3 kişi sağlık hizmeti alıyor. ana babasına da bakınca 1 kişi 5 kişilik sağlık hizmeti alıyor. ve kendisi vefatı sonucunda bu kişiler daha düşük rakam da olsa devletden maaş almaya devame diyor

peki size sormak isterim.

bu durumda.. devlet 20 veya 30 yıl çalışmış bir kişiye emekliliği ve kendisinin vefatı sonrasında BAKMAK İLE YÜKÜMLÜ Olduğu Kişilere daha ne kadar hizmet vermek zorunda ?

ülkemizde hamili kart yakinimdir uygulaması her siyasi görüş ve kültür seviyesinde YAYGINDIR

şuan maalesef... Yeşil Kart denen uygulamadan faydalanan sayı; SGK da kayıtlı asgari ücretli sayısından fazladır
devlet memuru - asker - işçi - emekli sayısını toplayın.. yanına da yeşil kartlı sayısını eklediğinizde nerdeyse ülke nüfusuna yakın bir rakam çıkıyor.. yani toplam çalışabilir veya 20-60 yaş arası kişi sayısından oldukça fazla değerlerde

hiçbir siyasi görüş, oy kaybetmemek için maalesef bu duruma reel bir midahelesi olmadı ve olmaz da..

TAKİİİİİİİİİİ bizler.... bu tür illegal işlemler için kendi hakkımızı aramadığımız sürece.

herkese, mesleğine - becerisine - tecrübesine göre ÜCRET Dileğim ile
yazınınızın çoğunluğuna katılmakla beraber ek olarak şunuda yazmak lazım.
kanunlar akıllıca yapılmaz ise (ki bence bilinçli olarak yapılmaz) oy avcılığı için açık bırakılan yamaları her siyasi parti dünde olduğu gibi, bugünde yarında kullanacak malesef. :(

Dobroutro

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dobroutro
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Akademisyen
Konular
27
DOBERDEN
şimdi olayın şuan çalışan kısmı ayrı
sana yaşanmış bir örnek vereyim

1200 lira ile asgari ücretden işe başlayıp 1 yıl içinde maaşı 1400 oldu ve arkasına da asgari ücret 1600 oldu... ve yeni işe giren 1600 den maaş almaya başlarken... 1400 veya o an için 1600 olan kişilerin maaş ları yükselmedi.. yükseltilmedi.. doğal olarak insanlar işten çıktı.
aynı durum ocak ayında da gerçekleşecek ve insanlar çıkacaklar işyerinden... yeni işe girenler ise 2000 lira maaş ile işe başlayacak..

bu mantıksızlık tamamen her bölge ve her iş grubunda bu oluyor. bu mantıkda olunduğu sürece de olacak.
sarı ceket konusu kasıtlı bir olayın ülke siyasetine amerikanın müdahelesi aynen bizim gezi olayı gibi.. ağaçları kestirmeyiz deyip parkdaki ağaçları ezen ve taksim esnafının dükkanlarını yağmayanlar... evi arabası yakılıp yıkılanlar..

sağlıkcıların - öğretmenlerin yaptığı gibi gayet güzel ve nezih bir muhalefet yapılarak bu sorun çözülmeli

sokakta muhalefet yapıyor iken yanınızda taş ve monotof kokteyli götürmek veya getiren ile yanyana yürümek ??????
sırf muhalefet ediyor diye eli silahlı devlet - millet düşmanı ile yanyana yürümek.....!!!!

burada sorun kaynağı biziz. Hamili Kart Yakinimdir olayı bitmedikçe bu konuşma veya muhalefet bitmezzzzzzzzzzzzzzzzz
Aynen katılıyorum size ve bunun adı Özgürluk ve Demokraside olamaz ..Dileğimiz bu kısır döngüden.bir an önce Úlkemizin kurtulmasıdır..

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Aynen katılıyorum size ve bunun adı Özgürluk ve Demokraside olamaz ..Dileğimiz bu kısır döngüden.bir an önce Úlkemizin kurtulmasıdır..

ONu kurtaracak adama kişiye bu ülkede oy veren de olmaz , Ülkenin Kurucusu bile gelse şu an oy verilmez ... Doğru sadece cebine girerne endeksli bu ülkede artık dibi görmeden de yukarı çıkamaz

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Şuradaki yorumları görünce aslında siyasi partilerin çıkar kavgası içinde olduğunun açıkça bilindiğini görmek oldukça sevindirici. Ancak toplumun tümünün bu bilince ulaşıp kendi haklarını koruma ve yüceltme adına siyasi, iktisadi, ve bilimum enstrümanları kullanabilme seviyesine gelmesini canı gönülden diliyorum.
inşallah Allah halkımıza bu bilinci tez zamanda verir diyorum.
Saygılar.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Forum Kurallarımız 'ı bir defa daha hatırlatmak istiyorum. Yorumlarınızı yazarken kuralarımızı göz önünde bulundurmanızı rica edeceğim.
  • 2.4. Kişisel Saldırılar, Dini, Politik ve/veya Irksal Tartışmalar : Her ne kadar özgür bir ortamda paylaşım yapmak için var olsak da; forumumuz özel olarak android cihazlar hakkında konuşulması için vardır ve mobil cihazlar dışındaki sohbetlerin tartışmaya dönüşmesine izin verilmeyecektir.

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Dediğiniz gibi Asgari ücrete yapılan zammın asgari ücretten yüksek alan mavi yakalılar için hiç bir anlam ifade etmiyor. Babam 19 senedir çalıştığı bir fabrikada aldığı maaş 1800 tlydi. Ama şuan işe giren birisi 2 bin lira ile işe başlayacak. Yani babamın 19 sene boyunca emek harcadığı işi şuan beş para etmiyor. Yine de babam 4 oğlunu da okuttu.Babama gıpta ile bakıyorum ve büyük saygı duyuyorum. Ama bir yandan da açıyorum. Emekli olmasına rağmen çalışmaya devam ediyor.Boyle olmamalıydı. Bu maaşla hiç bir işçi eşiyle tatile çıkamaz. Onu geçtim hayatında bir kere sinemaya gittiğinden emin değilim ben. Yaşamaksa herkes için yaşam olmalı. Ama köle gibi değil hür ve kardeşçe..

Son düzenleme:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Forum Kurallarımız 'ı bir defa daha hatırlatmak istiyorum. Yorumlarınızı yazarken kuralarımızı göz önünde bulundurmanızı rica edeceğim.
  • 2.4. Kişisel Saldırılar, Dini, Politik ve/veya Irksal Tartışmalar : Her ne kadar özgür bir ortamda paylaşım yapmak için var olsak da; forumumuz özel olarak android cihazlar hakkında konuşulması için vardır ve mobil cihazlar dışındaki sohbetlerin tartışmaya dönüşmesine izin verilmeyecektir.
tartışma yok hocam, kapışmada yok şu anda, gayet saygılı olarak devam ediyoruz diye düşünüyorum.
Tabi sadece cihaz konuşmak konusu elbetteki baştaki kuraldır.

Üst Alt