Sohbet Asgari Ücret Belli Oldu 2019

WarLox

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mİ6
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı - Developer
Konular
1
Asgari ücret 1300 TL iken elinizde daha çok para kalıyordu, 1400 oldu eliniz kalan azaldı, 1600 oldu daha da azaldı, 2000 oldu daha da azalacak
Ayrıca bu zam, işverenin cebinden çıkıyor ve işten çıkarmalar çoğalacaktır.
Neden emekliye bu oranda yapılamıyor Zamlar devletten çıkıyor.
Müdahale edecek gücümüz yok, sadece seçimi iyi değerlendirin.

Dinimiz Ne diyor?

Fitre = Bu miktar ise bir miskin, fakirin bir günde yiyeceği iki öğün yemeğe denk gelmektedir.

2018 Fitre Miktarı 19 TL * 4 Kişilik aile Günlük 76 TL Aylık 2280 TL.
4 kişilik bir aile sadece 1 ay boyunca iki öğün yemeğini 2280 TL'ye yiyebilir diyor Diyanet Başkanlığı.(Diğer masraflar!?)

Devletimiz Ne diyor?

2018 de 1603 TL veriyordu ve 2018 fitre hesabına göre 2280-1603 = -677 açığımız var.

Mantığımın elverdiğine göre;
Devlete inanırsak Dinsiz,
Diyanete inanirsak Vatan Haini mi oluyoruz.

Diyanet ile devletimiz çelişiyor.

Dobroutro

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dobroutro
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Akademisyen
Konular
27
valla helal olsun hocam :) biz daha yolun başındayız, geç evlendik yaş 40, kızım var daha 6 yaşında :)
şafağımız uzun :)
Teşekkürler tabi bizim mesleğe başladığımız yıllardaki geçim standartı daha yüksekti genç yaşta birikim yapılabiliyordu şimdi çok zor bizim avantajımız bu oldu.Hayırlısı olsun sizde yolu Allah uzun sağlıklı ömür versin sıkıntısız aşarsınız inşallah Allah yavrunuzuda sizlere bağışlasın onunda yolu açık şansı bol olsun İnşallah...

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Emekli maaşım ile geçiniyorum tabi eşimde çalışıyor o da aynı meslekten 3 çocuk okuttuk Üniversıtede bazı zaman zorlandık.Ancak yinede başardık ..

Görev tamamlandı.......

Türkiye görevini başarılı bir şekilde bitirdiniz .

Simülasyon dan çıkabilirsiniz....

=))) ( işin şakası tabi )

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Benim babamda fabrika işçisi ve işçi düşmanı filan değilim ama zam faydadan çok zarar sağlayacak.
2018 yılında 5 kişi çalıştıran bir lokantada 1603 TL lik bir maaş 2384 liradan 11 bin lira civarı bir masrafa denk geliyordu.
Şuan ise 2bin TL lik bir maaş iş verene 3 bin liradan toplam maliyeti 15 bin lira. İş verene gelen ek gelir yok. İşten çıkartmalar başlayacak. Devletin cebinden çıkmayacak zammın iş vereni teğet geçerek yine işçiye vuracağı zam olacak. Zam o kadar basitse memur maaşları da aynı oranda zamlanırdı.
Güzelim ülkemize gereken ihracat. Ama ithalata bağlı ihracat değil Vestel gibi. Tam anlamıyla dışa bağımlılığı azaltıp ihracatı yükseltmek. O zaman belki muasır medeniyetler seviyesine yukselebiliriz.

alidenizz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
mi 8
Konular
9
Devletin işçiyi de işvereni de düşünmesi gerekir. Bence asgari ücretten hiç bir şekilde vergi alınmamalı. Tutar günümüz şartlarında 4 kişik bir ailenin açlık sınırını 1919 tl iken 2019 da bu tutar kaça çıkar bilenmez . Açıklanan rakam trajikomik facepalm~~

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Benim babamda fabrika işçisi ve işçi düşmanı filan değilim ama zam faydadan çok zarar sağlayacak.
2018 yılında 5 kişi çalıştıran bir lokantada 1603 TL lik bir maaş 2384 liradan 11 bin lira civarı bir masrafa denk geliyordu.
Şuan ise 2bin TL lik bir maaş iş verene 3 bin liradan toplam maliyeti 15 bin lira. İş verene gelen ek gelir yok. İşten çıkartmalar başlayacak. Devletin cebinden çıkmayacak zammın iş vereni teğet geçerek yine işçiye vuracağı zam olacak. Zam o kadar basitse memur maaşları da aynı oranda zamlanırdı.
Güzelim ülkemize gereken ihracat. Ama ithalata bağlı ihracat değil Vestel gibi. Tam anlamıyla dışa bağımlılığı azaltıp ihracatı yükseltmek. O zaman belki muasır medeniyetler seviyesine yukselebiliriz.

Öyle bir dertleri yok Hocam , olsa bakanın biri çıkıp paramız var ki alıyoruz diyecek kadar kibirli olamazdı.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
yani birçok sebep var tabi (siyasete girmeden) bu ülkede zamanında aselsan cep telefonu da üretmişti, nebileyim pancar motor falan vardı yani de; geldiğimiz nokta sıkıntılı.
buralara hiç girmek istemiyorum ama yazamadan da edemedim.
iş piyasalarını sürekli sıcak para üzerinden döndürmeye çalışınca geldiğimiz nokta bu işte.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Devletin işçiyi de işvereni de düşünmesi gerekir. Bence asgari ücretten hiç bir şekilde vergi alınmamalı. Tutar günümüz şartlarında 4 kişik bir ailenin açlık sınırını 1919 tl iken 2019 da bu tutar kaça çıkar bilenmez . Açıklanan rakam trajikomik facepalm~~
Ayrıca yoksulluk sınırınıda yazmak lazım buraya ki şudur.
Türk-İş'in araştırmasına göre, eylül ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı bin 893, yoksulluk sınırı 6 bin 167 lira olarak hesaplandı.

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
Asgari ücret 1300 TL iken elinizde daha çok para kalıyordu, 1400 oldu eliniz kalan azaldı, 1600 oldu daha da azaldı, 2000 oldu daha da azalacak
Ayrıca bu zam, işverenin cebinden çıkıyor ve işten çıkarmalar çoğalacaktır.
Neden emekliye bu oranda yapılamıyor Zamlar devletten çıkıyor.
Müdahale edecek gücümüz yok, sadece seçimi iyi değerlendirin.

Dinimiz Ne diyor?

Fitre = Bu miktar ise bir miskin, fakirin bir günde yiyeceği iki öğün yemeğe denk gelmektedir.

2018 Fitre Miktarı 19 TL * 4 Kişilik aile Günlük 76 TL Aylık 2280 TL.
4 kişilik bir aile sadece 1 ay boyunca iki öğün yemeğini 2280 TL'ye yiyebilir diyor Diyanet Başkanlığı.(Diğer masraflar!?)

Devletimiz Ne diyor?

2018 de 1603 TL veriyordu ve 2018 fitre hesabına göre 2280-1603 = -677 açığımız var.

Mantığımın elverdiğine göre;
Devlete inanırsak Dinsiz,
Diyanete inanirsak Vatan Haini mi oluyoruz.

Diyanet ile devletimiz çelişiyor.
bir ailenin günlük yiyeceği 19 TL olsa anca kurtarır hocam bu devirde

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
farklı bir yorum yapayım
ama bunu bir siyasi düşünceye çekmeye çalışmayın.. diğer ülkelerin Asgari Ücret karşılığında verdiği hizmetleri kıyaslayın diye yazıyorum (biliyorsanız)

Asgari Ücret dediğimiz ücret ... VASIFSIZ - İŞE YENİ BAŞLAYAN/ÇALIŞAN ücret değeridir. ülke genellemesi içerisinde veya çalışan grubu içinde en büyük dilime sahib çalışan grubu olup....
ne garibdir ki en çok çocuğa ve bakmak ile yükümlü kişi sayısına sahib grub yine aynı grubdur .
ve ne garibdir ki bir "ünv mezunu ve 25 yıllık bir çalışan olarak" ben ev sahibi olmak için çok uzun zaman DAHA çalışmam gerekiyor ve bir şekilde ünv mezunlarının genellemesi yapılınca da çoğu benle aynı kaderi paylaşıyor...
GÜYA... en büyük katkı sahibi bu dilim olması gerekirken... kendilerine olan katkı en düşük grubdur. çünkü ünv mezunları da çalıştıkları iş yerinde asgari ücretden sgk primleri ödenediği gibi resmi kayıtlarda malum dilimin yükselmesi ile sonuçlanmaktadır.

devlet veya siyasi grublar bu işin gayet bilincindeler.
yani asgari ücret ile primleri ödenen ama bu arada ev araba taksidi ödeyen sayısının çokluğundan gayet iyi biliyorlar ama bu konu üzerine gitmek her siyasi grub için bir öcü ve tabu oluyor. ve her seçim öncesinde her hrub bu dilimi kapabilmek için BOŞ VAADLER ile devame diyorlar

evet...
ülke ekonomik drubu ile Net 2.000 lira maal işe ev kirası vermek.. ev geçindirmek BEKAR için bile oldukça zor olduğunun gayet bilincindeyim
hatta kiralık oda tutmak istesen veya 3-5 kişi ile aynı dairede kalsan bile ortalama 500 den aşağı olmadığı gibi... yol, giyim bile karşılamak imkansız.. matematiksel olarak.

olayın devlet kısmına kimse bakmaz...
bir kişi çalışıyor.. 1 çocuk olsa sağlık hizmeti olarak çalışan dahil 3 kişi sağlık hizmeti alıyor. ana babasına da bakınca 1 kişi 5 kişilik sağlık hizmeti alıyor. ve kendisi vefatı sonucunda bu kişiler daha düşük rakam da olsa devletden maaş almaya devame diyor

peki size sormak isterim.

bu durumda.. devlet 20 veya 30 yıl çalışmış bir kişiye emekliliği ve kendisinin vefatı sonrasında BAKMAK İLE YÜKÜMLÜ Olduğu Kişilere daha ne kadar hizmet vermek zorunda ?

ülkemizde hamili kart yakinimdir uygulaması her siyasi görüş ve kültür seviyesinde YAYGINDIR

şuan maalesef... Yeşil Kart denen uygulamadan faydalanan sayı; SGK da kayıtlı asgari ücretli sayısından fazladır
devlet memuru - asker - işçi - emekli sayısını toplayın.. yanına da yeşil kartlı sayısını eklediğinizde nerdeyse ülke nüfusuna yakın bir rakam çıkıyor.. yani toplam çalışabilir veya 20-60 yaş arası kişi sayısından oldukça fazla değerlerde

hiçbir siyasi görüş, oy kaybetmemek için maalesef bu duruma reel bir midahelesi olmadı ve olmaz da..

TAKİİİİİİİİİİ bizler.... bu tür illegal işlemler için kendi hakkımızı aramadığımız sürece.

herkese, mesleğine - becerisine - tecrübesine göre ÜCRET Dileğim ile

Üst Alt