Yardım Arkadaşlardan rica...

tfnylmz90

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tufan
Cihazım
Resmi 5 Plus
Konular
14
Arkadaşlar yanlış yazdıysam veya yanlış bir konu açtıysam postu kapatabilirsiniz. Fakat bu durumun artık bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Note 8 pro'ya TWRP atabilen arkadaşlar var. Atamayanlar da var(ki bende atamadım:)) Konuyu açmamdaki sebep ise ne kadar twrp atarken işlemler yazılsa da yanlış yaptığımız bişiyler var. Bu sonuçta da telefonlar kullanılamaz hale geliyor. Ki bu benim için ciddi bir sorun. Çoğu arkadaşlar ise şanslı yanlış bi işlem yapsada fastboota girerek kurtulabiliyor bu durumdan. Peki ya kurtulamayanlar? Mecbur tamir ettiriyoruz. Sorun tamir ettirmek de değil aslında.
Bir paylaşım forumunda TWRP atabilen arkadaşlar "TWRP kurdum. Rootladım. veya Yaptım hallettim. Ya da düzelttimn kurdum halloldu" diyerek sorunu nasıl çözdüklerine dair bi açıklama vs yapmayı gerek duymuyorlr. Ya da " Arkadaşlar atarken sakınşunu yapmayın brick olur" demekten acizler.

Ben bir kere brick yaptıktan sonra TWRP kurmaya korkuyorum şuan. Çünkü aynı sorun ile karşılaşırım korkusu var.

ATabilen arkadaşlardan ricam şu. Tek tek iişlemleri metodları yazmaları. Ya da uyarı da bulunmları. "Şu şekilde ilerleyin" demeleri. Ya da "TWRP ekranı geldkten sonra sakın wipe dalvik cache falan yapmayın vs" demeleri.

Ben Zenex sayesinde hindistan rom kurdurtmuştum. miui 11 çıktı TWRP kuramadığım için geçemiyorum. EU rom kurmak istiyorum geçemiyorum. Çünkü kurarken yine brick olur korkusu var.
Yardımlarınızı beklemekteyiz.

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Hocam twrp kurmanın zor bir yolu yok ki . Trabzonlu hocam gayet anlaşılır şekilde konu aciyor. Siz sadece driver kurup .bat dosyasını çalıştırıyorsunuz. Gerisini CMD hallediyor zaten . Eğer takildiginiz bir sry olursa konu altına yazın . Deneyim sahibi arkadaşlar yardımcı olur .

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Hocam nereyi anlamadiginizi soyleyin. Nereyi yapmaktan çekindiğinizi söyleyin yardımci olalim :)

Oyla:

tfnylmz90

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tufan
Cihazım
Resmi 5 Plus
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam twrp kurmanın zor bir yolu yok ki . Trabzonlu hocam gayet anlaşılır şekilde konu aciyor. Siz sadece driver kurup .bat dosyasını çalıştırıyorsunuz. Gerisini CMD hallediyor zaten . Eğer takildiginiz bir sry olursa konu altına yazın . Deneyim sahibi arkadaşlar yardımcı olur .
Trabzonlu hocamın yaptığı gibi aynı şekilde yaptım sonra rom yüklemek istedim. wiper dalvik cache falan yaptım. TWRP'ye döndüğümde karman çorman olmuştu. tekrar twrp kurma işlemleri yaptığımda na fastboota ne twrp ye falan girmedi brick oldu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam nereyi anlamadiginizi soyleyin. Nereyi yapmaktan çekindiğinizi söyleyin yardımci olalim :)
Ben sadece TERP kurup EU rom atmak istiyorum aslında. Bu işi defalarca da yaptım. ama bu telefonda bir kere brick yapınca korkuyoruz. yukardaki mesajda da anlattığım gibi. Yolu denedim ama sıkıntı oldu :)

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Trabzonlu hocamın yaptığı gibi aynı şekilde yaptım sonra rom yüklemek istedim. wiper dalvik cache falan yaptım. TWRP'ye döndüğümde karman çorman olmuştu. tekrar twrp kurma işlemleri yaptığımda na fastboota ne twrp ye falan girmedi brick oldu.

Ben sadece TERP kurup EU rom atmak istiyorum aslında. Bu işi defalarca da yaptım. ama bu telefonda bir kere brick yapınca korkuyoruz. yukardaki mesajda da anlattığım gibi. Yolu denedim ama sıkıntı oldu :)
Nedenini soyleyeyim size :)

Twrp yaptiniz sonra wipe data yapip temizlediniz cihazi actiginiz an twrp'yi de silmiş oldunuz. Çünkü bunu ben de yaptim :)
Halbuki yapmaniz gereken twrpyi kurdunuz. Ayrica MAGİSK isimli dosyayi indirip , cihazin twrp doyasinin icine atip ( bunu pc uzerinden yapacaksiniz çünkü tel pc ye kablo ile zaten bagli o anda) neyse twrpden cikmadan magiski'de install diyip yuklemeniz gerek. Bu sefer yeniden baslatinca artik twrp gitmeyecektir :)

Oyla:

tfnylmz90

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tufan
Cihazım
Resmi 5 Plus
Konular
14
Nedenini soyleyeyim size :)

Twrp yaptiniz sonra wipe data yapip temizlediniz cihazi actiginiz an twrp'yi de silmiş oldunuz. Çünkü bunu ben de yaptim :)
Halbuki yapmaniz gereken twrpyi kurdunuz. Ayrica MAGİSK isimli dosyayi indirip , cihazin twrp doyasinin icine atip ( bunu pc uzerinden yapacaksiniz çünkü tel pc ye kablo ile zaten bagli o anda) neyse twrpden cikmadan magiski'de install diyip yuklemeniz gerek. Bu sefer yeniden baslatinca artik twrp gitmeyecektir :)
Peki şöyle birşey yapamaz mıyız. Twrpyi kurduk. Wipe vs yapmadan direk eu rom kuramiyormuyuz magisk falan yüklemek istemiyorum çünkü ben.

Oyla:

RezzNar

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
8
Magisk'i Twrp nin silinmemesi için kuruyoruz genelde gerçi benim kullandığım modüllerde var işime yarıyor ama siz Eu Rom'a geçtikten sonra Magisk'i kaldırabilirsiniz. Şart değil bu durumda geçiş işlemi için kurun ama.

Oyla:

tfnylmz90

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tufan
Cihazım
Resmi 5 Plus
Konular
14
Magisk'i Twrp nin silinmemesi için kuruyoruz genelde gerçi benim kullandığım modüllerde var işime yarıyor ama siz Eu Rom'a geçtikten sonra Magisk'i kaldırabilirsiniz.
Anladım o zaman twrpyi kurduk sonra magisk kuracağız bu şart. Eu romu kurduktan sonra mı wipe cache dalvik yapacağız. Yoksa wipe cache dalvik yaptıktan sonra mı eu rom kuracagiz

Oyla:

RezzNar

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
8
Anladım o zaman twrpyi kurduk sonra magisk kuracağız bu şart. Eu romu kurduktan sonra mı wipe cache dalvik yapacağız. Yoksa wipe cache dalvik yaptıktan sonra mı eu rom kuracagiz

Rom'u kurduktan sonra yapabilirsiniz. Yalnız temiz kurulum yapacaksanız gerek yok zaten bu işlemi biz mevcut romu Twrp üzerinden güncellemeden önce yapıyoruz örneğin haftalık romlarda üzeine güncellemek için zaten önbelleği temizlemekte bu işlem.

Oyla:
Üst Alt