Soru Arka kameralar ve işlevleri

Didaskalia

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
10
Merhaba. Mi 9t pro sahibiyim. Arkada 3 adet kamera var bildiğiniz üzere. Lâkin ana kameranın hangisi olduğunu hâlâ çözebilmiş değilim. En üstteki, kırmızı yuvarlak çerçeveli, solunda 48mp yazan kameranın olduğunu düşünüyordum bugüne kadar. Ancak bugün yapyığım test sonucu öyle olmadığını gördüm. Kamerayı açtıktan sonra 48m moduna bastım ve arkadan en üst kamerayı elle kapattım ama çekimi yapan ortadaki kameraymış. Fotoğraf moduna bastığımda 1x ve 2x açılarında da aynı kamerayı kullandığını gördüm. 0.6x'te ise en altaki kamerayı kullanıyor. Sadece portrede en üsttekini kullanıyor. Benim anlamadığım fotoğraf modundayken kullandığı kamerayı 48m moduna basınca da kullanması. Anlayan beri gelsin de bir aydınlatsın bizi. |(

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
Merhaba. Mi 9t pro sahibiyim. Arkada 3 adet kamera var bildiğiniz üzere. Lâkin ana kameranın hangisi olduğunu hâlâ çözebilmiş değilim. En üstteki, kırmızı yuvarlak çerçeveli, solunda 48mp yazan kameranın olduğunu düşünüyordum bugüne kadar. Ancak bugün yapyığım test sonucu öyle olmadığını gördüm. Kamerayı açtıktan sonra 48m moduna bastım ve arkadan en üst kamerayı elle kapattım ama çekimi yapan ortadaki kameraymış. Fotoğraf moduna bastığımda 1x ve 2x açılarında da aynı kamerayı kullandığını gördüm. 0.6x'te ise en altaki kamerayı kullanıyor. Sadece portrede en üsttekini kullanıyor. Benim anlamadığım fotoğraf modundayken kullandığı kamerayı 48m moduna basınca da kullanması. Anlayan beri gelsin de bir aydınlatsın bizi. |(

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Telefonun arkasında Sony IMX 586 sensörlü 48 Megapiksel çözünürlüğe sahip ana kamera bulunuyor. Bu ana kameraya 8 Megapiksel çözünürlüğünde telefoto lens ve 13 Megapiksel çözünürlüğünde geniş açı lens eşlik ediyor. Ana kamera f/1.75 diyafram değerine sahipken, telefoto kamera f/2.4 diyafram değerine sahip. 13 Megapiksel çözünürlüğündeki kameranın diyafram değeri ise f/2.5.

Nasıl bir bilgiye ihtiyacınız var hocam ?

Oyla:

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
Kendiniz yazmışsınız hocam cevabı (:
En üstteki portre (tele kamera),
Ortadaki normal ana kamera,
En alttaki ultra geniş açılı kamera

Veri tasarrufu için ana kameranın MP değerini (standart veya 48) biz belirliyoruz. Ana kamera her fotoyu 48 MP ile çekseydi hem depolama, hem paylaşım, hem batarya kullanımı, hem de performans olarak işin içinden çıkamazdık (:

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75

Telefonun arkasında Sony IMX 586 sensörlü 48 Megapiksel çözünürlüğe sahip ana kamera bulunuyor. Bu ana kameraya 8 Megapiksel çözünürlüğünde telefoto lens ve 13 Megapiksel çözünürlüğünde geniş açı lens eşlik ediyor. Ana kamera f/1.75 diyafram değerine sahipken, telefoto kamera f/2.4 diyafram değerine sahip. 13 Megapiksel çözünürlüğündeki kameranın diyafram değeri ise f/2.5.

Nasıl bir bilgiye ihtiyacınız var hocam ?
IMX 586 değil hocam.IMX 582 var.IMX 586 MI 9 ve MI 9 SE'de mevcut.

Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Hocam arka kamera da Sony IMX586 Sensörü kullanılmaktadır.

Epey de yazıyordu hocam.Kimsede yanlış felan dememiş yorumlarda.Youtube da birisi de 582 diyordu ama tam olarak bilmiyorum.

Oyla:

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
Epey de yazıyordu hocam.Kimsede yanlış felan dememiş yorumlarda.Youtube da birisi de 582 diyordu ama tam olarak bilmiyorum.

Epey sitesindede herhangi bir hata yok.

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Epey sitesindede herhangi bir hata yok.

Aga ben MI 9T den bahsediyorsunuz sanıyorum.Pardon :D MI 9T Pro olduğunu sen atınca gördüm.

Oyla:

tioma

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
tayfun
Cihazım
Mi 9T PRO
Konular
4
belki alakasız olacak ama foto çektikten sonra sol alta mı falan fıstık yazıp 3 noktadan biri dolu diğerleri boş olan bir obje varya orada aslında hangi kamera kullanılmışsa o noktanın dolu olması gerekmiyor mu? arka hangi kamerayla çekerseniz çekin hep baştaki nokta dolu oluyor bilgisi olan?

Mi 9T Pro ile gönderildi ...

Oyla:

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
belki alakasız olacak ama foto çektikten sonra sol alta mı falan fıstık yazıp 3 noktadan biri dolu diğerleri boş olan bir obje varya orada aslında hangi kamera kullanılmışsa o noktanın dolu olması gerekmiyor mu? arka hangi kamerayla çekerseniz çekin hep baştaki nokta dolu oluyor bilgisi olan?

Mi 9T Pro ile gönderildi ...

O filigran simgesi sabit. Yalnızca metin değişiyor hocam.

Oyla:
Üst Alt