Sohbet Araç için 18W şarj aleti önerir misiniz?

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
Note 8 pro için 18w araç şarj aleti önerir misiniz ? Fiyat performans ürünü olursa sevinirim :D bi sarj aletine 100 lira vermeyelim

solanercan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ercan solan
Cihazım
note 9
Konular
5
Note 8 pro için 18w araç şarj aleti önerir misiniz ? Fiyat performans ürünü olursa sevinirim :D bi sarj aletine 100 lira vermeyelim
Maalesef o parayı vereceksiniz. :)
Xiaomi şarj aleti yaklaşık o fiyata.
Daha ucuz bir aparat ile 18 w alsanız bile amper değerinin 2.2 olmasıda gerektiğinden bunu verebileceğini zannetmiyorum. Kaldı ki xiaomi bile 15 w anca üretir. 12 voltluk bir aküden bahsediyoruz.

mystico

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Fizyoterapist
Konular
15
Araç içinde 220 volt priz yoksa boşuna şarj cihazı almayın.

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
Araç içinde 220 volt priz yoksa boşuna şarj cihazı almayın.
Mesajınızda ki 220v ile ilişkisini tam anlamadım. Önemli olan volt amper değeri değil midir ? Watt dediğimiz şey güç buda V*I sonuçta 18w için 9V/2A de sağlar 6V/3A de. 12 v dan da bu güçler çok rahat şekilde elde edilebilir tabi ki teoride de pratikte de mümkün olan bir şey diye düşünüyorum. 220 şart olsaydı Basit bir powerbank de 18w veremezdi. Yahut 220 gerekli olsa şarj aletlerinin içinde voltaj regülatör devresi ile bunun voltajını düşürmezlerdi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Maalesef o parayı vereceksiniz. :)
Xiaomi şarj aleti yaklaşık o fiyata.
Daha ucuz bir aparat ile 18 w alsanız bile amper değerinin 2.2 olmasıda gerektiğinden bunu verebileceğini zannetmiyorum. Kaldı ki xiaomi bile 15 w anca üretir. 12 voltluk bir aküden bahsediyoruz.
Herkes aynı soruna takılmış :D. Gayet mümkün olan bir şey 12v ile bu gücü elde etmek hali hazırda piyasada tonlarca 2.1A +1A şeklinde marketlerde dahi satılıyor. basit bir smd lm317 ve 2 adet kondansatör bu değeri 12v de vermeye yeterli ben sadece kullanıp memnun olduğunuz yada bilmediğimiz kaliteli F/P oranı yüksek bir alet bilen vardır diye sormak istemiştim.

Son düzenleme:

mystico

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Fizyoterapist
Konular
15
Hocam ben mevzuyu yanlış anlamışım. Klasik prize takılan şarj aletlerini sorsuyorsunuz sandım. Baseus marka şarj aletlerine bakabilirsiniz. Fiyat performans ürünleri çokça mevcut

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
Hocam ben mevzuyu yanlış anlamışım. Klasik prize takılan şarj aletlerini sorsuyorsunuz sandım. Baseus marka şarj aletlerine bakabilirsiniz. Fiyat performans ürünleri çokça mevcut
spigen ve ttec bakmıştım baseusta bakayım basit bir alete bile 100 120 lira diyorlar baya şaşkınım :D

mystico

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Fizyoterapist
Konular
15

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
Hocam blitzpower da öneririm. Bunada bakın isterseniz

baseusta qc3 yazıyor ama bir soru sormak istiyorum. Note 8 pro mtk 18w maksimum sarj destekliyor. Priz adaptöründede QC 3.0 ibaresi var direk böyle bir şey alsak kullanan yada bilen var mıdır forumda

solanercan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ercan solan
Cihazım
note 9
Konular
5
Mesajınızda ki 220v ile ilişkisini tam anlamadım. Önemli olan volt amper değeri değil midir ? Watt dediğimiz şey güç buda V*I sonuçta 18w için 9V/2A de sağlar 6V/3A de. 12 v dan da bu güçler çok rahat şekilde elde edilebilir tabi ki teoride de pratikte de mümkün olan bir şey diye düşünüyorum. 220 şart olsaydı Basit bir powerbank de 18w veremezdi. Yahut 220 gerekli olsa şarj aletlerinin içinde voltaj regülatör devresi ile bunun voltajını düşürmezlerdi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Herkes aynı soruna takılmış :D. Gayet mümkün olan bir şey 12v ile bu gücü elde etmek hali hazırda piyasada tonlarca 2.1A +1A şeklinde marketlerde dahi satılıyor. basit bir smd lm317 ve 2 adet kondansatör bu değeri 12v de vermeye yeterli ben sadece kullanıp memnun olduğunuz yada bilmediğimiz kaliteli F/P oranı yüksek bir alet bilen vardır diye sormak istemiştim.
VxI wat hesabı alternatif akım için geçerlidir, araba aküsü dc yani doğru akımdır. Wat ile ilgili sorun yok zaten mesele amper değerinde.
Marketlerede satılan seylerin üzerinde ne yazdığının önemi varmı? Yada hepsi gerçekmi?
Ona bakarsan 1000 w yazan araba hoparlörüde var. Oysa elektronikten anlayan birisi bilirki 100 w hoparlörün kon genişliği 50 santim kadardır 1000 watı siz hesaplayın artık :)
Yeni jenerasyon bir araç değilse cakmak girişinden alacağınız akım maksimun 2 amper olur. Tabi bunda cakmak ile akü arasında kaç metre kablo oldugu bile önemlidir.
Ama dediğim gibi yeni araçlarda böyle sorunlar yok.
Bilmişlik taslamak için yazmadım, xiaomi için gercekten hızlı sarj olduğu geri dönüşleri icin yazdım. Para sizin keyf sizin ama ne yapacağınızı burda sorarsanız elbet bir cevap veren çıkacaktır.

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
VxI wat hesabı alternatif akım için geçerlidir, araba aküsü dc yani doğru akımdır. Wat ile ilgili sorun yok zaten mesele amper değerinde.
Marketlerede satılan seylerin üzerinde ne yazdığının önemi varmı? Yada hepsi gerçekmi?
Ona bakarsan 1000 w yazan araba hoparlörüde var. Oysa elektronikten anlayan birisi bilirki 100 w hoparlörün kon genişliği 50 santim kadardır 1000 watı siz hesaplayın artık :)
Yeni jenerasyon bir araç değilse cakmak girişinden alacağınız akım maksimun 2 amper olur. Tabi bunda cakmak ile akü arasında kaç metre kablo oldugu bile önemlidir.
Ama dediğim gibi yeni araçlarda böyle sorunlar yok.
Bilmişlik taslamak için yazmadım, xiaomi için gercekten hızlı sarj olduğu geri dönüşleri icin yazdım. Para sizin keyf sizin ama ne yapacağınızı burda sorarsanız elbet bir cevap veren çıkacaktır.
Estağfurullah bilmişlik yaptınız demedim yada amacım tartışmak değil. Tam tersi anlayan birisi ile konuşmak beni sevindirir. Ben bilmişlik yaptıysam kusura bakmayın. Dediğiniz şeylerin doğruluk payıda yanlışlığıda var. Markası belli merdiven altı olmayan ürünlerde yazan değerler doğru olmak zorunda. Belirli tolerans aralıklarının altındaysa zaten onay için imza alamaz. Zira Biz elektrik elektronik mühendisleri bu tolerans değerlerini kurtarmayan işlere imza atmıyoruz. Buna göre onay alınıyor.

Sizin doğru değil dediğiniz örnekte ise hoparlörlerde nominal 1000w yada Peak 1000W yazar hoparlör RMS değeri gerçek gücü altında küçük şekilde yazar Araç teyipleride böyledir 4* 55W yazar lakin RMS olarak 11 ila 18 RMS verebilir . Haklısınız 100 RMS bir hoparlör gücünü karşılamak için 12V ile mosfett amfilikatör devresi gerekir. Lakin AC yada DC Güç dediğimiz şey belli dir V*I yada I^2*R DC de olmaz diyemeyiz diye biliyorum . Amper ölçerekte dediğime ulaşırsınız zaten Max 2 Amper veriyor olsa 2.1A 2.4A ölçümleri alamak lazım elimdeki 10 TL lik başlıkla. 12V luk bir Dc aküden 2-3 adet LM317 regülatörü bir transistör 2 direnç yardımı ile 3-4,5 A kadar alınabilmesi lazım. Zaten bu yüzden içlerinde pcb kartlar var. gelenle oynamadan direk verecek olsalar heralde maliyet arttırıp pcb ve kompenand koymazlar. Bir 2. si Sarj aletlerinde bu yüzden akım ve voltaj oynaya biliyor üzerlerinde yazan değerlere dikkat ederseniz. 9*2 de 6*3 de 12*1,37 gibi. sebebi ihtiyac duyulan gücü karşılayabilmek.

Üst Alt