Soru AOSP yüklenebilen cihazınızda neden MIUI kullanıyorsunuz?

symbuzzer

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali BEYAZ
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
30
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
AlphaDroid 13
Telefon Modeli
Mi 10T Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Elimde dimensity 1100'lü yurtiçi 0 Poco X3 GT varken. Satıp ikinci el Mi 10T Pro aldım sırf AOSP kurabileyim diye.

MIUI istemememin sebebi ise çok fazla bloatware olması ve sisteme kısıtlanamayan tam erişim yetkisi olan Güvenlik uygulamasının bile reklam gösteriyor oluşuydu. (Biliyorum ayarlardan kapanıyor)

Xiaomi.Eu rom biraz rahat ettirse de yine istediğim konforu elde edemedim ve cihazı satmak zorunda kaldım.

Şimdi ne güzel bütün AOSP romları tek tek denedim. Bir kaç aydır da çok çok memnun olduğum AlphaDroid romunu kullanıyorum. İyi ki bu telefonu almışım diyorum. Cihazın Google Pixel serisinden ve Oneplus gibi fazla abanılmamış rom'lara sahip cihazlardan hiç bir farkı kalmadı resmen.

Merak ettiğim şey şu: Neden AOSP rom yüklenebilen telefonlarda MIUI kullanılmaya devam ediliyor? İnsanları buna güdüleyen şey ne?

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Arayüz kullanışlılığı, görsellik, tam donanım desteği.

Xiaomi alan insanların çoğu zaten arayüzün estetik görünüşünden hoşlanıp alıyorlar, Android üzerinde bu kadar görsel anlamda başarılı bir arabirim daha yok bence. Android'in tüm anahatlarindan sıyrılmış bir arabirimden bahsediyoruz. Tonlarca farklı markanın kendi arabirimlerini inceledim, hepsinde bir yerde ya tam olmamışlık var ya da AOSP esintileri var. Bazıları sanki Google Play'de ki kişiselleştirme uygulamaları ile yapılmış gibi gözüküyor. Ama MIUI öyle değil, kendi cizgileri var. Evet İOS benzeri bir his yaratmak istiyor ancak kendi has cizgilerini de hiçe saymıyor.

Şahsen MIUI diye bir şey olmasa Xiaomi diye bir şey olmazdı benim için.

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
48
Çok saçma bir soru olmuş. Bir Xiaomi cihaz MIUI arayüzü için kullanılır. Hatta bu konuda sayın jokerinabisi nin miuiturkiye lügatına kazandırdığı Skorpi hocanın da geliştirdiği çok güzel bir slogan vardır...
" Mi candır MIUI canan, Eu beta cihazın damarlarında dolaşan kan.."
Bilmem anlatabildim mi? giggle~~

Oyla:

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
20
Görsel olarak güzel bir arayüzü var.
Çift uygulama (klon) desteği
Arama kaydetme
Kamera ve Galeri uygulaması da güzel. Aosp romlarda portları var ama orijinal gibi olmuyor bence.

Benim için elzem olan özellikler bunlar :)

Oyla:

symbuzzer

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali BEYAZ
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
30
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok saçma bir soru olmuş. Bir Xiaomi cihaz MIUI arayüzü için kullanılır. Hatta bu konuda sayın jokerinabisi nin miuiturkiye lügatına kazandırdığı Skorpi hocanın da geliştirdiği çok güzel bir slogan vardır...
" Mi candır MIUI canan, Eu beta cihazın damarlarında dolaşan kan.."
Bilmem anlatabildim mi? giggle~~
Saçma?

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
absürt bir yaklaşım "günümüzde görsellik işlevselliğin önüne geçmiş durumdadır 'boyu mu işlevimi ?' '' aslında cihazlardan beklentimiz aynı ios arayüzü gibi yazılım konusunda profesyonel olmaları ama bu kadar çok model ve farklı donanımla bunu yapmaları epeyce zor yani bunu yapacak yazılımcıları da işe alırlarsa telefonlar daha pahalı hale gelecektir. firma bunu istemiyor genel bir arayüz genel programlar arayüze koyacagı bazı reklamlarla gelir elde etmeye çalışıyor belki o geliri arayüzü daha iyi hale getirmek için kullanıyordur bilemeyiz bazı kullanıcılar olarak bunların farkındayız ve kullanmadığımız gereksinim görmediğimiz özellikleri değiştirip kullanıyoruz misal clone app,görsellikten vazgeçip saf arayüz vs kullanıyoruz misal benim kullanığım evolation x veya lineageos gibi çünkü yazılımlar daha saf daha az kaynak kullanıyor görsellik desen yok ama telefondan beklentim zaten çok güzel görünsün ekran canlı renklerle dolup taşsın bakınca ekrana kendimden geçeyim diye birşey yok hatta daha fazla pil süresi için renklerden ve çözünürlükten vazgeçebilirim :) hatta lte band 20 den daha düşük hıza sahip bir bant kullansalar daha iyi çekim gücü 'düşük ping kalırsa daha iyi olur '

Oyla:

symbuzzer

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali BEYAZ
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
30
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
absürt bir yaklaşım "günümüzde görsellik işlevselliğin önüne geçmiş durumdadır 'boyu mu işlevimi ?' '' aslında cihazlardan beklentimiz aynı ios arayüzü gibi yazılım konusunda profesyonel olmaları ama bu kadar çok model ve farklı donanımla bunu yapmaları epeyce zor yani bunu yapacak yazılımcıları da işe alırlarsa telefonlar daha pahalı hale gelecektir. firma bunu istemiyor genel bir arayüz genel programlar arayüze koyacagı bazı reklamlarla gelir elde etmeye çalışıyor belki o geliri arayüzü daha iyi hale getirmek için kullanıyordur bilemeyiz bazı kullanıcılar olarak bunların farkındayız ve kullanmadığımız gereksinim görmediğimiz özellikleri değiştirip kullanıyoruz misal clone app,görsellikten vazgeçip saf arayüz vs kullanıyoruz misal benim kullanığım evolation x veya lineageos gibi çünkü yazılımlar daha saf daha az kaynak kullanıyor görsellik desen yok ama telefondan beklentim zaten çok güzel görünsün ekran canlı renklerle dolup taşsın bakınca ekrana kendimden geçeyim diye birşey yok hatta daha fazla pil süresi için renklerden ve çözünürlükten vazgeçebilirim :)
Ben de benzer bir yaklaşım içerisindeyim

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
daha çoğuna ihtiyacımız yok daha az ve daha stabil olanla çok daha iyi hale gelebiliriz :) yazımı güncelledim hocam birde şu şebeke işini çözseler mobil baglantı eskiye nazaran daha çok enerji tüketiyor keşke dediğim gibi lte band 20 den daha düşük bir band kullanıp daha uzun mesafe ve daha az enerji tüketimiyle akıllı cihazları uzun süre kullanabilsek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

konu farklı bir yere gelecek ama hayalimdeki telefon
snapdragon 4 gen 2 işlemci
8 gb ram ama az enerji tüketen olsun :)
amoled veya led tabanlı en az enerji tüketen bir ekran oled vs de olabilir
full hd ekran öyle 2k 4k ekrana hiç gerek yok hd ekran da olabilir
6000 mah batarya
saf android veya android go arayüzü olabilir wp insta basit uygulamalar kurulsun oyunlarla işimiz yok
kamera 3-4 tane kameraya ihtiyaç yok ois i düzgün çalışan gece performası iyi olan 1 tane kamera koysunlar yeter
aşırı büyük ekrana ihtiyacımız yok 7-8 inç falan gerek yok 6.64 vb ekran boyutlarında olabilir
dış kasası alüminyum olursa iyi olur olmazsa sorun degil ve saglam olması çok iyi olur
telefon yere düşünce banamısın demeyecek ekranı tuz buz olmayacak
skorpi hocam bu özelliklered bir telefon bulsun kredi çekip 20 tane alır :D

Son düzenleme:
Oyla:

MetinTR

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
RN 10 Pro
Konular
5
daha çoğuna ihtiyacımız yok daha az ve daha stabil olanla çok daha iyi hale gelebiliriz :) yazımı güncelledim hocam birde şu şebeke işini çözseler mobil baglantı eskiye nazaran daha çok enerji tüketiyor keşke dediğim gibi lte band 20 den daha düşük bir band kullanıp daha uzun mesafe ve daha az enerji tüketimiyle akıllı cihazları uzun süre kullanabilsek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

konu farklı bir yere gelecek ama hayalimdeki telefon
snapdragon 4 gen 2 işlemci
8 gb ram ama az enerji tüketen olsun :)
amoled veya led tabanlı en az enerji tüketen bir ekran oled vs de olabilir
full hd ekran öyle 2k 4k ekrana hiç gerek yok hd ekran da olabilir
6000 mah batarya
saf android veya android go arayüzü olabilir wp insta basit uygulamalar kurulsun oyunlarla işimiz yok
kamera 3-4 tane kameraya ihtiyaç yok ois i düzgün çalışan gece performası iyi olan 1 tane kamera koysunlar yeter
aşırı büyük ekrana ihtiyacımız yok 7-8 inç falan gerek yok 6.64 vb ekran boyutlarında olabilir
dış kasası alüminyum olursa iyi olur olmazsa sorun degil ve saglam olması çok iyi olur
telefon yere düşünce banamısın demeyecek ekranı tuz buz olmayacak
skorpi hocam bu özelliklered bir telefon bulsun kredi çekip 20 tane alır :D
Hocam sizin kapı Reeder'a çıkıyor :)

Oyla:
Üst Alt