- Adım
- Ferzan
- Cihazım
- Mi 9T Pro
- Konular
- 4
Vendor değiştiyse direk üzerine güncelleme olmaz o zaman. Sıfırdan kurulum lazım doğru mudur?
Android sürümü değiştiği için sıfırdan kurulum gerekir.Vendor değiştiyse direk üzerine güncelleme olmaz o zaman. Sıfırdan kurulum lazım doğru mudur?
Son sürümde (Android 11) Vendor kurmaya gerek yok hocam, zaten vendor gömülü geliyor. Kurulumu şu şekilde yapmak lazım.Vendor değiştiyse direk üzerine güncelleme olmaz o zaman. Sıfırdan kurulum lazım doğru mudur?
Format data maalesef uygulama data larını silmiyor, o nedenle format data dan sonra, eğer tam temiz bir kurulum yapılmak isteniyorsa, 4 wipe dediğimiz işlemdeki data yı da silmek gerekiyorUnlnViTeD Format data işleminden sonra 5. wipeyi (data) ben anlamıyorum ?
Format data zaten data'da yer alan tüm kişisel dosyaları siliyor,tekrardan datayı silmenin bir manası yok diye düşünüyorum...
Format data maalesef uygulama data larını silmiyor, o nedenle format data dan sonra, eğer tam temiz bir kurulum yapılmak isteniyorsa, 4 wipe dediğimiz işlemdeki data yı da silmek gerekiyor
Gesendet von meinem Schajomi Mi Max3 mit Tapatalk
Arkadaşımız Vendoru demiş 5 nci olarakDoğrudur hocam benim dediğim 5.wipe internal stroge oluyor o zaman..
Format data sonrası görselde yer alan 4 wipe yeterli zaten
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Son sürümde (Android 11) Vendor kurmaya gerek yok hocam, zaten vendor gömülü geliyor. Kurulumu şu şekilde yapmak lazım.
>> Format Data Yes
>> Reboot Recovery
>> 5 Wipe
(Dalvik Art Cache ~ Data ~ Vendor ~ Cache ~ System)
>> Rom kurulumu
>> DFE kurulumu (03.04.2020 sürümü)
>> Wipe Cache / Dalvik
>> Reboot System
>> Magisk kurulumu (Android 11 sürümü)
>> Reboot System
Hocam aslında şöyle bir durum var bazı rom geliştiricileri Rom flaşlama esnasında 2 satır fazladan kod yazıp wipe data komutunu otomatik uyguluyor, ardından romun kuruluma geçiyor. Örnek olarak OneOS. Bazı geliştiriciler ise Wipe ları bizim yapmamızı istiyor. Örnek olarak AwakenOS.UnlnViTeD Format data işleminden sonra 5. wipeyi (data) ben anlamıyorum ?
Format data zaten data'da yer alan tüm kişnisel dosyaları siliyor,tekrardan datayı silmenin bir manası yok diye düşünüyorum...
Hocam vendoru dememim sebebi, bahsettiğimiz AOSP rom sürümünün zaten OSS vendor ile (tıpkı bazı GSI romlar gibi) gelmesinden kaynaklanıyordu.Arkadaşımız Vendoru demiş 5 nci olarak
Gesendet von meinem Schajomi Mi Max3 mit Tapatalk
Hocam ne desem, en son ne zaman klasik TWRP kullandığımı hatırlamıyorum. Zamanında banada epeyi sıkıntı yaşatmıştı.
Orange Fox son sürüm stabil R11 kullanmanızı tavsiye ederim. Birde konudaki yükleme yöntemiyle dosyaları kullanırsanız sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.