- Adım
- mesut
- Cihazım
- Mİ 9T Pro
- Konular
- 618
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhabalar,
Xiaomi Mi9t cihazıma uzaktan TWRP aracılığı ile format data yapılıp recoveryden Xioami.eu 10.3.15 Stabil versiyonu kuruldu. Şimdi telefonumun içerisinde yer alan Sistem Güncelleme uygulamasında baktığım zaman V11.0.3.0.PFJCNXM versiyonu geldiğini görüyorum. Bunu indirip direk kurma şansım var mı yoksa tekrardan farklı bir linkten aynı sürümü bulup bilgisayara indirdikten sonra telefonuma atıp TWRP aracılığı ile mi kurmam gerekiyor? Ayrıca ben uygulamalarımın ve dosyalarımın silinmesini istemiyorum lakin birçok arkadaş TWRP'de güncellemeden önce format data, wipe cache yapılması gerektiğinden bahsetmiş. Böyle bir durum sözkonusu mudur?
Yardımlarınızı rica ederim.
Merhabalar,
Twrp versiyonunuzu kontrol ediniz. Güncel değilse güncelleyiniz. Magisk kurulu değil ise magisk kurunuz.
İki şekilde de yapabilirsiniz hocam. Telefon üzerinden Güncelle yaptığınız da otomatik olarak twrp ekranına yönlendirecek ve güncelleyecektir.
Manuel olarak indirdiğiniz de,
Telefonunuzda TWRP i başlatınız.
Sırası ile Wipe -> Advanced Wipe. Açılan kısımdan Sadece Dalvik / ART Cache yi işaretleyip (Diğerleri işaretli olmayacak, dikkat ediniz! ) Swipe to Wipe düğmesini sağa kaydırınız.
Geri gelip TWRP in ana sayfasından INSTALL düğmesine basıp telefona attığımız yeni ROM dosyasını seçiyor ve aşağıdaki Install Image düğmesini Tıklıyor ve ROM u kuruyoruz.
5- Kurulum bittikten sonra, Ana ekrana gelip sırası ile Reboot -> System düğmelerini tıklıyor ve yeni güncellemeyi kurmuş oluyorsunuz.
-Android sürümü 9 dan 10 a geçeceği için temiz kurulum yapmanız da var.
Yedeklerinizi Aldıktan sonra ( Bilgisayara veya Usb belleğe)
Twrp e giriş yapınız.
-Wipe - Format data / yes yapınız. (Tüm bilgileriniz sıfırlanır)
-Reboot - Recovery yapınız.
Telefon tekrar Twrp ekranın da açılacaktır,
-Wipe - 4 wipe işlemini yapınız ( dalvik /art cache, cache, vendor, data)
-Telefon hafızasına romu ve magisk sürümünü kopyalayınız,
-Twrp ekranından Install kısımından, kopyaladığınız rom zip dosyasını seçip kurulumunu yapınız. Geri gelip,
-Magisk zip kurulumunu yapınız. Kurulum tamamlandıktan sonra alt tarafta yer alan dalvik /art cache seçip onaylayınız.
-Geri gelip Reboot - System yapınız.