Rom [Android Q]Mi 8 SE - Xiaomi.eu AND 10 V11.0.1.0 Kararlı Rom İndirme Bağlantısı

Justman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
iyi
Cihazım
redmi 4A
Konular
23
Dostlar malumunuz MIUI 11 stabilin ekran süresi 5 saatlerde kalıyor cihazlarımızda. Bazı değişikliklerde bunu ortalama bir kullanımda 7.5 saat civarına çıkarmış gibiyim :) sizlerle de paylaşmak istedim. Stabil sürümü mi-globe rom builder üstünden ;tarayıcı, geri bildirim ve miui daemon(Sync Daemon) uygulamalarını silip, Magisk'te ekleyip ROM'u oluşturdum. Modül olarak FDE ve GMS Doze mevcut. MIUI da Greenify bence uygulamasına hiç gerek yok onu da belirtmek isterim. Daha sonra pil tasarrufuyla ilgili uygulamalara ayarlar yaptım. Örneğin sık kullandığım Outlook, WhatsApp, Instagram vb. uygulamaları MIUI Pil Tasarrufu seçeneğinde bıraktım. Sadece Push bildirimlerinin gelmesini istediğim uygulamaları "Arka planda uygulamaları kısıtla" seçeneğine aldım. Arka planda çalışmasını gereksiz gördüğüm (sistem uygulamaları dahil) uygulamaları da "Arka plan etkinliğini kısıtla" seçeneğine aldım. Bildirimlerine ihtiyacım olmayan uygulamaların da bildirimlerini kapattım. 3 gündür kullanıyorum. Ortalama bir kullanım ile pilin %20'si 1.5 saat ekran süresinde tükeniyor. Pil seviyemi %15-20 arasındayken ekran sürem 6 saatlere yaklaşmış oluyor. Eu Stabildeyken 4 saatte pil seviyem o civarlara düşüyordu :) Diğer ayarlardan bahsetmem de gerekirse; Hücresel veri hep açık. Otomatik parlaklık ve karanlık mod kapalı (karanlık modda gündüz ekranı görebilmek için parlaklığı sonuna kadar getirmek gerekiyor. Ne kadar AMOLED bile olsa bu ekstra güç harcaması demek) Wifi ve GPS'te kontrolümde. Gerekmedikçe kapalılar. Bugün de 7:50'den bu yana pil kullanımının görselini de ekliyorum :)

Miui 11 stabilin ekran süresi 5 saatse çok kötüymüş hiç geçmeyelim öyleyse miroom stable nasıl acaba ekran süresi..

Justman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
iyi
Cihazım
redmi 4A
Konular
23

HüseyinErkam

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyinerkam
Cihazım
Xiaomi Mi 8 Se
Konular
10
Miui 11 stabilin ekran süresi 5 saatse çok kötüymüş hiç geçmeyelim öyleyse miroom stable nasıl acaba ekran süresi..
Mi room 10.3.2 sadece Fde.al 6.3 ve gms doze kullanınca 7.30 - 8.00 saat ekran süresi alıyorum bide arkadaşın yaptığı ayarları yaparsak 8.30 saati rahat görürüz

omrfrkbyrk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
3
Yalnız önsöz birleşikangel~~ayrıca ilk satır da ekran süresi malum 5 saat demişsiniz neyse bu sayfada değişik bir durum var zaten..
Şayet geçmek isterseniz pilden yakınmayın diye tecrübemi paylaşmak istedim sadece :) "Satırda" olacak o birde :)

Justman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
iyi
Cihazım
redmi 4A
Konular
23
Mi room 10.3.2 sadece Fde.al 6.3 ve gms doze kullanınca 7.30 - 8.00 saat ekran süresi alıyorum bide arkadaşın yaptığı ayarları yaparsak 8.30 saati rahat görürüz

Teşekkürler, şu an Miui 10 eu 9.4.25 beta yüklü telefonda, bundan hangisine geçmemi önerirsiniz sorunsuz ve şarjı daha iyi giden..

cashflow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
P40Lite-Mi 9 SE
Meslek
Resepsiyonist
Konular
3
Gms doze modülü mi room 9.11.22 versiyonunda çalışmıyor. Ne yaptıysam Google Play hizmetlerinin pil optimizasyonu aktif olmuyor

HüseyinErkam

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyinerkam
Cihazım
Xiaomi Mi 8 Se
Konular
10
Teşekkürler, şu an Miui 10 eu 9.4.25 beta yüklü telefonda, bundan hangisine geçmemi önerirsiniz sorunsuz ve şarjı daha iyi giden..
Hocam mi globe harici bütün romları denedim şarj performansı şu anda en iyi rom mi room 10.3.2 stabil yanına birde Fde.al 'ın 6.3 sürümü ve gms doze modülleri kurun normal kullanımda minimum 7 saat ekran süresi veriyor. Ayrıca uygulamalara ekstra kısıtlamalar getirirseniz bu ekran süresini 8 saate çekebilirsiniz

Justman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
iyi
Cihazım
redmi 4A
Konular
23
Hocam mi globe harici bütün romları denedim şarj performansı şu anda en iyi rom mi room 10.3.2 stabil yanına birde Fde.al 'ın 6.3 sürümü ve gms doze modülleri kurun normal kullanımda minimum 7 saat ekran süresi veriyor. Ayrıca uygulamalara ekstra kısıtlamalar getirirseniz bu ekran süresini 8 saate çekebilirsiniz

Hocam telefon iki gündür elimde,fde ve modüllerden çok anlamıyorum, standart kullanıcı olarak, sadece mi room 10.3.2 stabili kursam nasıl olur ekran süresi..?

boruc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Konular
0

Neden ozellikle fde.al 6.3 ?
Son versiyonu şuan 7.1 sanırım bende o yüklü.

6.3 versiyonu daha mı verimli?

Üst Alt