Dostlar malumunuz MIUI 11 stabilin ekran süresi 5 saatlerde kalıyor cihazlarımızda. Bazı değişikliklerde bunu ortalama bir kullanımda 7.5 saat civarına çıkarmış gibiyim
sizlerle de paylaşmak istedim. Stabil sürümü mi-globe rom builder üstünden ;tarayıcı, geri bildirim ve miui daemon(Sync Daemon) uygulamalarını silip, Magisk'te ekleyip ROM'u oluşturdum. Modül olarak FDE ve GMS Doze mevcut. MIUI da Greenify bence uygulamasına hiç gerek yok onu da belirtmek isterim. Daha sonra pil tasarrufuyla ilgili uygulamalara ayarlar yaptım. Örneğin sık kullandığım Outlook, WhatsApp, Instagram vb. uygulamaları MIUI Pil Tasarrufu seçeneğinde bıraktım. Sadece Push bildirimlerinin gelmesini istediğim uygulamaları "Arka planda uygulamaları kısıtla" seçeneğine aldım. Arka planda çalışmasını gereksiz gördüğüm (sistem uygulamaları dahil) uygulamaları da "Arka plan etkinliğini kısıtla" seçeneğine aldım. Bildirimlerine ihtiyacım olmayan uygulamaların da bildirimlerini kapattım. 3 gündür kullanıyorum. Ortalama bir kullanım ile pilin %20'si 1.5 saat ekran süresinde tükeniyor. Pil seviyemi %15-20 arasındayken ekran sürem 6 saatlere yaklaşmış oluyor. Eu Stabildeyken 4 saatte pil seviyem o civarlara düşüyordu
Diğer ayarlardan bahsetmem de gerekirse; Hücresel veri hep açık. Otomatik parlaklık ve karanlık mod kapalı (karanlık modda gündüz ekranı görebilmek için parlaklığı sonuna kadar getirmek gerekiyor. Ne kadar AMOLED bile olsa bu ekstra güç harcaması demek) Wifi ve GPS'te kontrolümde. Gerekmedikçe kapalılar. Bugün de 7:50'den bu yana pil kullanımının görselini de ekliyorum