Yardım Android 16 güncelleme sonrası klavye altında çıkan ok barı

ugurkrdmr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur Karadem
Cihazım
RNE-L01 HUAWEI
Konular
5
Android 15 ten 16 ya güncelleyen HyperOS 2.0.216.0 sürüm güncellemesini yaptıktan sonra kullandığım klavyenin altında ok ve dil değiştirme tuşlarını içeren bar çıktı. Gboard ve telefonun klavye ayarlarını kurcaladım fakat çözemedim. Forumda bu konuda daha önce konu açılmış fakat çözüm sunmadı o da eski konu diye hortlatmak istemedim yeni konu açıyorum.

Bu arada sistem navigasyonu ayarlarından tam ekran göstergesini gizle seçeneğini halihazırda açık kullanıyorum yani sorun ondan kaynaklı değil.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-08-10-14-46-05-580_com.whatsapp~2.jpg
    Screenshot_2025-08-10-14-46-05-580_com.whatsapp~2.jpg
    126,6 KB · Görüntüleme: 40

ugurkrdmr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur Karadem
Cihazım
RNE-L01 HUAWEI
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SwiftKey klavye kullanın, her türlü dertten kurtulun

2107113SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Olayın klavyeden değil telefona gelen bir özellikten kaynaklandığını kanıtlamak adına görsel atayım. Gördüğünüz üzere hala altta bar mevcut

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-08-12-11-32-07-658_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-08-12-11-32-07-658_com.android.chrome-edit.jpg
    226,8 KB · Görüntüleme: 29

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Olayın klavyeden değil telefona gelen bir özellikten kaynaklandığını kanıtlamak adına görsel atayım. Gördüğünüz üzere hala altta bar mevcut
Evet hocam, bende baktım, herhangi bir ayar yok, sanırım dediğiniz gibi HOS 2 den kaynaklı olma ihtimali çok yüksek.
SwiftKey i bi denermisiniz rica etsem, acaba HOS 2 de onda da çıkıyormu diye, bende 1 mevcut

ugurkrdmr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur Karadem
Cihazım
RNE-L01 HUAWEI
Konular
5
Evet hocam, bende baktım, herhangi bir ayar yok, sanırım dediğiniz gibi HOS 2 den kaynaklı olma ihtimali çok yüksek.
SwiftKey i bi denermisiniz rica etsem, acaba HOS 2 de onda da çıkıyormu diye, bende 1 mevcut
Şu mesajımda bahsettiğim;
Ek kısmındaki foto swiftkeye ait zaten.

Halen mevcut o yüzden gboard ı geri yükledim. Teşekkür ederim öneriniz için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Halen çözemedim günceldir.

teknocatlak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
alirıza
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
2
Android 15 ten 16 ya güncelleyen HyperOS 2.0.216.0 sürüm güncellemesini yaptıktan sonra kullandığım klavyenin altında ok ve dil değiştirme tuşlarını içeren bar çıktı. Gboard ve telefonun klavye ayarlarını kurcaladım fakat çözemedim. Forumda bu konuda daha önce konu açılmış fakat çözüm sunmadı o da eski konu diye hortlatmak istemedim yeni konu açıyorum.

Bu arada sistem navigasyonu ayarlarından tam ekran göstergesini gizle seçeneğini halihazırda açık kullanıyorum yani sorun ondan kaynaklı değil.
kardeşim ayarlar - ana ekran - sistem navigasyonu içerisinden tam ekran göstergesini gizle özelliğini aç o ok kaybolacaktır. bir zaman bende çok uğraşmıştım. meğerse çözüm çok basitmiş. ekstradan klavye falan yüklemeye gerek kalmadı

ugurkrdmr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur Karadem
Cihazım
RNE-L01 HUAWEI
Konular
5
kardeşim ayarlar - ana ekran - sistem navigasyonu içerisinden tam ekran göstergesini gizle özelliğini aç o ok kaybolacaktır. bir zaman bende çok uğraşmıştım. meğerse çözüm çok basitmiş. ekstradan klavye falan yüklemeye gerek kalmadı
sistem navigasyonunda tam ekran göstergesi zaten gizli konumda. Gizlemek istediğim şey tam ekran göstergesi olan alt ortadaki beyaz çizgi değil. Komple klavyenin altına eklenen o satır. Bu arada sistem navigasyonunu hareketler değil butonlar yaptığımda kayboluyor ama buton kullanmak istemiyorum.

teknocatlak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
alirıza
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
2
sistem navigasyonunda tam ekran göstergesi zaten gizli konumda. Gizlemek istediğim şey tam ekran göstergesi olan alt ortadaki beyaz çizgi değil. Komple klavyenin altına eklenen o satır. Bu arada sistem navigasyonunu hareketler değil butonlar yaptığımda kayboluyor ama buton kullanmak istemiyorum.
tamam butonlar kapalı olacak. Ekran altı tam ekran göstergesi kapatılınca o ok ve o satır gidiyor

alexmcrae

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alex
Cihazım
MI5S PLUS
Konular
0
ben de aynı dertten muzdaribim ve bahsettiklerinizi yaptıysam da düzelmedi. tamamen hOS 2.0.216.0 ile alakalı bir sorun bu bence. hayır anlatıyorsunuz ama sizde yok oldu mu? aynı hos sürümünde misiniz? rootlu ya da rootsuz musunuz? ben stock kullanıyorum ve ne yaptıysam gideremedim bu sorunu.

alexmcrae

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alex
Cihazım
MI5S PLUS
Konular
0
Android 16 güncellemesindeki bir bug bu. daha önceki sürümlerde de oldu. hatta soforladım bile telefonu o boşluk yüzünde zamanında ama düzelmemişti. küçük bir update gelene kadar beklemek zorundayız. malesef.

Üst Alt