Soru Android 12 aosp rom

süvari2019

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaya
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
6
Herkese merhaba iyi pazarlar
Son zamanlarda Android Open Souce Project ve voltageos android 12 aosp rom yayınladı. Aramızda bu romları deneme fırsatı bulan oldu mu acaba?

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
AOSP 12 ilk yayınlandığında indirip denemiştim fakat parmak izi okuma çok kötü çalışıyordu, bazı ufak tefek problemleri de mevcuttu. Sanırım o yüzden hızlı şekilde güncellemesi yayınlanıyor. Fakat tasarımsal açıdan güzel duruyordu AOSP 12.

Sitesinde gördüğüm kadarıyla Crdroid'de Android 12'ye hazırlanıyor. ArrowOs yine Android 12'ye hazırlanıyor. Eğer ArrowOs Android 12'ye geçerse çok güzel olur.

OGSKY

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Lavender & 9S
Konular
8
Fluid OS yayınladı poco m3 için ama bilemiyorum denemek lazım

Ekli dosyalar

• IMG_20211017_180437_306.jpg
    IMG_20211017_180437_306.jpg
    49 KB · Görüntüleme: 65

süvari2019

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaya
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
LionKing17, bu aralar kaşınmaya başladım bayadir rom değiştirmiyorum😁 ben bir deneyeyim bakalım son sürümler nasıl çıkacak.

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
süvari2019 hocam, ArrowOS @kubersharma da yayınlamıştı, hatalar mevcut ama denemek isterseniz A11 Firmware ile yükleyebilirsiniz.

Hatalar:
Wi-Fi Direct
CTS
SeLinux durumu Permissive
(Genel A12 lerde var)

ArrowOS

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
LionKing17, bu aralar kaşınmaya başladım bayadir rom değiştirmiyorum😁 ben bir deneyeyim bakalım son sürümler nasıl çıkacak.
Bende CherishOS romundaydım. v2.10 daha gelmemişti hem de pili kontrol etmek için diğer romlara bir bakayım dedim. :D

PalladiumOS v1.5: Rom'un büyük bir bölümü İngilizce. Özellikler var ama asıl özellikleri Nusantara romuna bırakmışlar. Nusantara romunu geliştiren ile bu romu geliştiren kişi aynı.

SyberiaOS v4.9: Neredeyse %100 Türkçe. Özellikler kafi derecesinde ne çok fazla ne de az orta karar. Fakat bu rom diğer tüm romlara göre çok daha hızlı. Herhangi bir menüye tıklıyorsun tak tak tak diye seri bir şekilde açıyor. :D Data türünü F2FS şeklinde ayarlıyoruz ondan mıdır nedir bilemedim. Eğer sade bir rom yüklemek istersem PalladiumOS yerine SyberiaOS yüklerim kesinlikle.

NusantaraProject Official Rhun: Uzun kullanımda rom nasıl bir performans gösterir bilemem ama bu son sürümüyle enfes bir hal almış. Özellikler filan aşırı keyifli. Problem olarak Türkçeleştirmesi yeterli düzeyde değil. CherishOS romuna göre daha artıları olan bir rom.

LineageOS 18.1 UNOFFICIAL: %99 Türkçe bir rom. ArrowOS romundan da sade. Yazı tiplerinden, kilit ekranı saatlerine kadar hepsinden 4-5 tane var. Performansı nasıl bilemem ama bunun yerine hızlı güncelleme gönderen ve çok seri olan SyberiaOS romunu yüklerdim.

DotOS v5.2: Bu romunda büyük çoğunluğu Türkçe olmakla birlikte ben bir türlü bu romun menü tasarımına ısınamadım. Her yüklediğimde hortlak görmüş gibi uzaklaşıyorum bu romdan. 😀

CherishOS v2.10: Bu romla aramda gizli bir aşk var ama sanırım o aşkı Nusantara parçalayacak. 😀 Nusantara romundan şu an için en bariz artısı %99 Türkçe olması. Eğer Nusantara'da %99 Türkçe olsa o zaman hiç gözüm arkada kalmadan Nusantara romuna geçerim. Son sürümle birlikte volte/vowifi ikonlarını değiştirme, 2 tane yeni pil tasarımı ve hatırlayamadığım birkaç özellik daha eklemişler.

AbhiXROGEdition_K20ProMI9TPro_V12.5.5.0_v12-11: Bu rom uzun zamandır bizim telefona güncelleme getirmemişti ama yanılmıyorsam 4-5 gün önce bu sürümü yüklediler. Bende indirip şöyle bir baktım nedir ne değildir diye. İlk yüklemeden kaynaklı sanırım biraz kasılmalar vardı fakat güncellemeyi çok uzun aralıklı gönderdiği için daha çabuk güncelleme gönderen OneOS romunu indirip kurdum.

OneOS_HMK20ProMI9TPro_21.10.3_V125-11: Bu romunda ilk kurulumu Abhix ROG gibi uzun sürdü fakat telefon açıldığında bir problem yaratmadı. Galeri ile ilgili şimdilik ben bir hata almadım. Şu an tabii ki ilk gözüme çarpan AOSP Romlardaki gibi bir akıcılık söz konusu değil. Fakat tüm uygulamaların içerisinde olmasının artı bir güzelliği var. Birkaç gün bakacağım pil ve diğer özelliklerine tabii dayanabilirsem. 😀 Eğer olmazsa bekle beni NUSANTARA!

NOT: Şu MIUI Romlarda Xiaomi Sim Etkinleştirme servisi diye bir olayı var. Bu servis beni hep geriyor. Bazı kişilere zamanında yüklü faturalar çıkmasına sebep olmuştu. O yüzden MIUI rom yüklerken sim kartı çıkarıp Stoya hocamın paylaştığı şuradaki konuda anlatılanları yaptıktan sonra sim kartı takıyorum. ☺️

ArrowOS
Link sizde açılıyor mu yoksa sadece bende mi açılmıyor? angel~~ Ben bu linki ArrowOS telegram sayfasında da indirmeye çalıştım fakat olmadı.

Son düzenleme:

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
Link sizde açılıyor mu yoksa sadece bende mi açılmıyor? angel~~ Ben bu linki ArrowOS telegram sayfasında da indirmeye çalıştım fakat olmadı.
Açılıyor hocam, kullandığınız tarayıcı kaynaklı olabilir. Firefox Focus ve ya indirme yönetici (loaderdroid) ile deneyebilirsiniz.

süvari2019

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaya
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
UnlnViTeD, hocam arrowda yayınlandığını görmemiştim,experiment olarak yayınlanmış dediğiniz gibi.bu aralar boşken bir denemek istiyorum.düşüncem kalıcı olmaktansa romları görmek maksatlı 1-2 saatlik kullanım yapmak.bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

LionKing17, hocam maşallah hızlısınız. ben de bir liste yapmıştım bakalım sırayla deneyeceğim. siz son durak oneosta durmuşsunuz(şimdilik) bakalım bizim son durak neresi olacak.

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
süvari2019 hocam, rica ederim ne demek.
Deneyimlerinizi paylaşmanızı bekleriz.

LionKing17 hocam, Nusantara'yı bir hafta kadar kullanın derim. İngilizce ayarları önemseyin, kurulum ve gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra işi bitiyor. F2FS konusunda bir yorumunuz vardı, onunla ilgili bir patch dosyası mevcut, şimdiye kadar denediğim tüm romlarda sorunsuz bir şekilde çalışmıştı. Telegram rom gruplarında desteğin olup olmadığı bilgisi genelde paylaşılmıştır.

Bu arada bende bir kaç gündür SyberiaOS v4.8 i kullanıyorum. Kullanım alışkanlığıma göre ArrowOS'tan pil konusunda biraz geride diyebilirim. Performans yönünden ise özelleştirilmiş çekirdeğinde katkısıyla iyi sevilere gelmiş.

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
LionKing17, hocam maşallah hızlısınız. ben de bir liste yapmıştım bakalım sırayla deneyeceğim. siz son durak oneosta durmuşsunuz(şimdilik) bakalım bizim son durak neresi olacak.
Hocam benim hız değil de dudak tiryakiliği. 😀 Romu yükledikten sonra şöyle bir genel manada bakıyorum içime sinerse o romu kullanıyorum fakat tabii ki böyle olunca rom iyi mi kötü mü anlaşılmıyor. Sadece istediğim özellikler var mı? Varsa diğer romlarda durum ne? Onlarda da bu ekstra özellikler var mı? şeklinde inceliyorum ve karar veriyorum.
Fakat tabii ki bir romu tam anlamıyla test etmek için biraz romu kullanmak gerekiyor. Mesela ben hep CherishOs romundaydım fakat v2.9'da bazı hatalar almaya başladım uzun kullanımda. (Kilit ekranı saati ortam ekranı saatinden geri kalıyor, 1-2 kez ana ekranda google arama&mesajlaşma uygulamaları vardı bunları açmaya çalışmama rağmen uygulamalar donup kaldı. Açma/Kapama tuşuna basarak düzeldi. Evde modem ve router var. Normalde olması gereken telefon hangi ağa yakınsa ona bağlanması gerekirken bu işlemi yapamıyordu vb. Şuan OneOs romundayım seri bir şekilde geçişleri yapıyor. Acaba bu problem AOSP romlarda mı diye düşünmüyor değilim.)

Şu an OnesOs romundayım beni şaşırtan kısım şu oldu %100 şarjdan %10'a 24 saat toplam kullanım/ 8 saat 15 dakika açık ekran kullanımı verdi. AOSP romdan daha uzun süre verdi çözemedim durumu. Acaba CherishOs arka planda pili mi tüketiyordu?
LionKing17 hocam, Nusantara'yı bir hafta kadar kullanın derim. İngilizce ayarları önemseyin, kurulum ve gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra işi bitiyor.
Nusantara kesinlikle aklımda çok beğendim romu. Nasıl bir performans sergiler bilmiyorum ama keyifli duruyordu. Dediğiniz gibi İngilizce ayar kısımları problem çıkarmaz onu hallederiz. ☺️
F2FS konusunda bir yorumunuz vardı, onunla ilgili bir patch dosyası mevcut, şimdiye kadar denediğim tüm romlarda sorunsuz bir şekilde çalışmıştı. Telegram rom gruplarında desteğin olup olmadığı bilgisi genelde paylaşılmıştır.
F2FS için patch dosyası nedir, ne işe yarıyor?
Bu arada bende bir kaç gündür SyberiaOS v4.8 i kullanıyorum. Kullanım alışkanlığıma göre ArrowOS'tan pil konusunda biraz geride diyebilirim. Performans yönünden ise özelleştirilmiş çekirdeğinde katkısıyla iyi sevilere gelmiş.
Emin değilim ama LineageOs 18.1 Unofficial romu ArrowOs romundan daha performanslı olabilir pil konusunda. ArrowOs romundan da sade bir rom.
Ben SyberiaOS v4.9 sürümünü yükledim şaşırdım. Rom adeta AOSP'nin de AOSP'si olmuş o kadar seri. :D

Üst Alt