Rom [Android 11] [MIUI12.5] Redmi Note 8 Mi-Globe 21.4.7

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
-Minimal adb fastboot kuruyoruz
-Ardindan kod ekranını açıyoruz
-Daha sonra telefonu USB kablosu ile pcye bağlayın
-Telefonu fastboot moda alın
-Kod ekranına fastboot erase userdata yazıp entera basın
-Twrp ye girip romunuzu kurun

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bunu yapmak yerine mi flash ile temiz kurulum daha mantıklı değil mi en nihayetinde tüm veriler siliniyor ?

rtabur

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
4 GB/64 GB
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Biyokimyager
Konular
11
bunu yapmak yerine mi flash ile temiz kurulum daha mantıklı değil mi en nihayetinde tüm veriler siliniyor ?
Miflashla twrp de siliniyor iş uzuyor yine de siz bilirsiniz

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Miflashla twrp de siliniyor iş uzuyor yine de siz bilirsiniz

tercih meselesi ama 2 sn sürüyor hocam twrp :)
ayrıca tamamen temizlik yapılıyor kurulacak romun düzgün çalışması için daha mantıklı olacaktır

rtabur

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
4 GB/64 GB
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Biyokimyager
Konular
11
tercih meselesi ama 2 sn sürüyor hocam twrp :)
ayrıca tamamen temizlik yapılıyor kurulacak romun düzgün çalışması için daha mantıklı olacaktır
Tercih meselesi nasıl içiniz rahat edecekse onu uygulayın

NıghtBlood

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
34
Günaydın hocam, kusura bakmayın uyuyordum. Cevaplayayım.

Doğru soyluyorsunuz, bizim yaptigimiz Dalvik Art Cache işini görüyor Clear Cache. Fakat ben her ihtimale karşı Twrp üzerinden Cache silinmesi taraftarıyım. En sağlıklısı o. Twrp uzerinden secmeyip buradan seçim yaparak da kurulum yapabilirsiniz.
Cihaz redmi yazısında kalıp twrpye atarsa Cache temizleyebilir cihazı tekrar baslatabilirsiniz.

Mixplorerdan uzak durun derim. Gerçekten hiç işlevi yok. Normal dosya yöneticisi ondan bin kat daha iyi. Root system gizli dosya vb. ekstra bir dosya yöneticisi isterseniz Es File Manager mükemmel işinizi gorur.

Magisk Dev geliştirici sürümü Stable ise normal sürümü fakat ne kadar seçti isem de Magiski hiçbir kurulumda goremedim. Magisk seçili kurulum yaptım. O sorunu da internetten Magisk Manager indirip kurdum (internetten sadece indirdim twrp üzerinden flashlamadim.) Sonrasında magisk manager içerisinden magisk zip dosyasını kurup sürüm güncellemesi yaptım. O şekilde kullaniyorumSorun yok.

Yani bu indirme kısımlarında Magisk dışında bir sorun yok. Diğer tüm programları indirip kaldırabiliyorsunuz. Ama dedigim gibi Mixplorer beş para etmez. :))
Çok teşekkür ederim.

Okolyigit

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Oz
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
0
Deneyip konu anlatımını buradan veya özelden yazarsanız bütün eu tabanlı rom paylaşımlarımda sizi etiketleyerek eklerim hocam. bilginize
TWRP sorununun çözümü gayet basitmiş. Format Data yapmadan sadece Wipe yaparak bu konuda bahsedilen romu flaşladım. Romun ardından (Magisk gerektirir.) Disable Force Encrypt flaşladım. Rom kurulumunu yaptım. Tekrar OrangeFoxa girdim. Wipe Cache yaptım. Hiç bir sorun olmadı. Biraz önce de yine Full wipe yaparak başka roma sorunsuz bir şekilde geçtim. Siz sade bir şekilde anlatım yazabilirseniz herkes faydalanır. Benim adımı yazmanıza gerek yok. Teşekkür ederim.

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
TWRP sorununun çözümü gayet basitmiş. Format Data yapmadan sadece Wipe yaparak bu konuda bahsedilen romu flaşladım. Romun ardından (Magisk gerektirir.) Disable Force Encrypt flaşladım. Rom kurulumunu yaptım. Tekrar OrangeFoxa girdim. Wipe Cache yaptım. Hiç bir sorun olmadı. Biraz önce de yine Full wipe yaparak başka roma sorunsuz bir şekilde geçtim. Siz sade bir şekilde anlatım yazabilirseniz herkes faydalanır. Benim adımı yazmanıza gerek yok. Teşekkür ederim.
Teşekkür ederiz hocam

LaurenceBarnes

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
0
Arkadaşlar ben kurdum herhangi bir sorun yok şuana kadar

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
TWRP sorununun sebebini anladım. Eu beta ilk kurduğumda Dfe (Disable Force Encrypt) kullandım ve format data yapmadım. Başka roma geçerken sıkıntı olmadı. Tekrar eu roma temiz geçeyim dedim ve format data yaptım. Dfe kullanmadığım için TWRP sıkıntı çıkardı. Format data yapsak bile Dfe flaşlarsak bu sorun yaşanmaz diye düşünüyorum.
Ben yıllardır dfe kullanıyorum hiç format data yapmam. Yeni sürümü kurup geçen haftaki sürüme döndüm sonradan. Onu da beğenmeyip 1 ay oncekine dönmeye çalıştığımda romu yüklemedi. Miroom 20.3.26 üzerinde denedim sonra, o surume de hata verdi. Eski romlara dönemedim

MUR55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
11
21.1.6 sürümü sorunlu Hellas twrp ile bile system okunamadi deyip yeniden başlatın diyor.Belki bende sıkıntı vardır ama 5-6 farklı şekilde denedim hep aynı hatayı verdi

Üst Alt