Ben deneyimimi yazayım. Öncelikle geçen hafta telefonumu wipe data yaparak formatlamıştım. Diğer taraftan da telefonu alalı 1 yıl 5 ay oldu. Şimdiye kadar telefonda hemen hemen hiç oyun oynamayan, telefonu yormayan, şarjda iken kullanmayan, %15'e düştüğünde şarja takıp %90-100 arası şarjdan çeken biri olarak genel anlamda telefonu bilinçli kullandığımı düşünüyorum. Bataryam o kadar kötüleşmiş olmamalıdır. Genelde YouTube, WhatsApp, Google Chrome arada da Instagram kullanan, uzun telefon görüşmeleri yapmayan biriyim. Telefonu aldığımdan beri 2. android sürümünü ve 3. arayüzü kullanıyorum. Bunları özellikle belirtmek isterim.
Dün gece saat 12'yi biraz geçiyordu. Şarj %99 iken fişten çekip (telefonu hiç kurcalamadan) yattım. Sabah 6 buçuk 7 arası baktım (Aod açık) şarj %88'di. Yukarda arkadaşlar (saygı duyuyorum) betadan çok şarj performansı beklemememiz gerektiğini belirtmişler. Ama miui 11 yüklü iken gece en fazla %3 gidiyordu. Hatta ilk haftasında yüklediğimde miui 10'dan daha uzun gittiğini görüp çok beğenmiştim. Ben açıkçası bu sürümü öyle yenilikçi falan da bulmadım. Bana bu animasyonlar gereksiz geliyor. Bence Xiaomi top çeviriyor. Görsel düzenlemelerden çok kullanıcıya daha çok hitap eden uygulamalar tasarlamaları gerektiğini düşünüyorum. Mesela yapay zekalı işlemcimiz var ama arayüzde hala bunun bir nimetini (kamera hariç) göremiyoruz. Benim gözümde sadece işi görsel şova dönüştürüp yeni arayüz diye piyasaya sürmek hem insanları kandırmak oluyor, hem de onlar açısından da boşa harcanan emek oluyor. Belki yazdıklarım gibi düşünmeyen çok kişi olacaktır, saygı duyuyorum. Sadece deneyimlerimi ilk kez burada bu şekilde burada belirtmek istedim. Lg G3'ten bu telefona geçmiştim. 2013'yılında piyasaya çıkmış o telefonda bile daha fazla inovatif diyebileceğimiz ugulamalar ve özellikler vardı. Şu gün daha fazlasını değil de eşdeğer şeyleri bile görmek beni memnun ederdi açıkçası.