Yardım AMOLED panelde Ghost Screen nasıl olabiliyor?

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
.
Telefon Modeli
Mi note 10 lite
Bootloader Kilidi
Açık
Sırf Ghost Screen yaşanmıyor diye ve LCD ekrandan iyi diye AMOLED tercih etmiştim cihaz alırken. Mi Note 10 Lite cihazımda Ghost Screen problemi var. Instagram'da 30-40 dakika keşfette dolaştım ve ısınma problemi yok. Alttaki menü ikonları tamamen ekranda kaldı. Bu nasıl olabiliyor?
Hiçbir şekilde oyun oynanmadı.

Son düzenleme:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Şimdi bir şey farkettim. Beyaz modda problem yok ama siyah modda oluşuyor, bu ne saçmalık? Pikseller siyah renkte kapanmıyor mu, nasıl olur da yanar?
Hocam olay şu, çalışan pikseller yoruluyor,siz siyah mod yaptığınız da sadece renk olan pikseller çalışıyor,birden tüm pikselleri çalıştırınca önceden çalışan pikseller zaten yorulduğu için yeni yanan piksellerle renk farkı oluşuyor ama beyaz modda zaten tüm pikseller full çalıştığı için hepsi aynı kondisyonda oluyor,renk farkı oluşmuyor yani ghost denen olay.en fazla gri arka plandan belli olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi bir şey farkettim. Beyaz modda problem yok ama siyah modda oluşuyor, bu ne saçmalık? Pikseller siyah renkte kapanmıyor mu, nasıl olur da yanar?

Ana ekranda bekliyorum, direkt olarak gri bir ekran açılırsa belli oluyor ama öncelikle siyah ekrana geçip sonra gri ekrana geçersem belli olmuyor. Bu sanırım farklı bir sorun.
sizin gözünüzde hassa sanırım hocam maşallah, başka amoled ekran varsa aynısı yapın onda da iz çıkacaktır.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Hocam olay şu, çalışan pikseller yoruluyor,siz siyah mod yaptığınız da sadece renk olan pikseller çalışıyor,birden tüm pikselleri çalıştırınca önceden çalışan pikseller zaten yorulduğu için yeni yanan piksellerle renk farkı oluşuyor ama beyaz modda zaten tüm pikseller full çalıştığı için hepsi aynı kondisyonda oluyor,renk farkı oluşmuyor yani ghost denen olay.en fazla gri arka plandan belli olur.

sizin gözünüzde hassa sanırım hocam maşallah, başka amoled ekran varsa aynısı yapın onda da iz çıkacaktır.

Keşke cihazı sıfırlamadan önce bilseydim bunu. Servise vermekten vazgeçtim şimdi, dediğiniz mantıklı geldi ve ghost screen meselesi beyaz ekranda da kalıyor diye biliyorum ama bunda kalmıyor, hiç gözükmüyor. Yarın arkadaşlarda da deneyeceğim bakalım ne olacak. Onlara ghost screen sorununuz var şakası da geçmiyor değil aklımdan. :D İçime öyle bir su serptiniz ki çok teşekkür ederim hocam.

Yeniden açtım, EU ROM'dan vazgeçemiyor insan. :)

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:
Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Keşke cihazı sıfırlamadan önce bilseydim bunu. Servise vermekten vazgeçtim şimdi, dediğiniz mantıklı geldi ve ghost screen meselesi beyaz ekranda da kalıyor diye biliyorum ama bunda kalmıyor, hiç gözükmüyor. Yarın arkadaşlarda da deneyeceğim bakalım ne olacak. Onlara ghost screen sorununuz var şakası da geçmiyor değil aklımdan. :D İçime öyle bir su serptiniz ki çok teşekkür ederim hocam.

Yeniden açtım, EU ROM'dan vazgeçemiyor insan. :)

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Rica ederim hocam, eğer rahatsız ediyorsa, servise vereceksiniz iade isteyin, değişim yaparsanız yine aynı telefon,yine aynı ekran gelecek :) dediğim gibi visionox Samsung kadar kaliteli uretememis ekranı,sizde iz 10'sa Samsung panelde 4 kadar anca olacaktır.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Rica ederim hocam, eğer rahatsız ediyorsa, servise vereceksiniz iade isteyin, değişim yaparsanız yine aynı telefon,yine aynı ekran gelecek

Bir problem olmadığı için vermeye gerek yok bence hocam. Şimdi döndüm dolaştım yine kurdum EU ROM'u, olan yine zamanıma oldu. Bilseydim böyle bir şey olduğunu hiç kafaya takmazdım. :D

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Bir problem olmadığı için vermeye gerek yok bence hocam. Şimdi döndüm dolaştım yine kurdum EU ROM'u, olan yine zamanıma oldu. Bilseydim böyle bir şey olduğunu hiç kafaya takmazdım. :D
Siz bilirsiniz tabi hocam,yüksek parlaklıkta kullanmadığıniz sürece izlerin sorun oluşturacağını düşünmüyorum, yüksek parlaklık ve sıcaklık da kalıcı olabilir,her amoled gibi.

Oyla:

Kadyr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kadir
Cihazım
mi6
Konular
2
Xiaomi'nin Türkiye garantisi yok diyebiliriz hocam zaten yurt dışı cihaz en mantıklısı xiaomi cihazlarda.
maalesef servisleri rezalet daha önce delta serviside tecrübe etmiştim mi 6 var iken. yurtdışı telefon pasaport kayıt falan yada imei klon ile uğraşak gerekiyor. o yüzden xiaomi dışında f/p cihazları tercih etmek durumunda kalacağım bir sonraki telefonu aldığımda

Oyla:

Troublesome

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Note 10 Lite
Konular
1
Şimdi şöyle bir durum var bende. Ana ekrandan WhatsApp'a geçtiğimde 2-3 saniye bile olsa iz kalıyor.

Değişim talebi versem aynısı olmayacağı ne mâlum. İade talebi versem onaylanmayabilir, onaylansa bile piyasada kafama esen cihaz yok ki mâlum doların eli kolu rahat durmuyor. Cihazın onarılmasını da istemiyorum. Şimdi çık çıkabilirsen işin içinden. :)
Hocam bende eşime redmi note 10 pro aldım aynı durum bu cihazda da var. Sonra burn in olayı bu olmamalı diyerek, mi note 10 lite telefonu da aynı teste tabi tuttum. Gri ekran ayarladım, sonrasında ayarlar kısmında 10 ar dakika telefonu beklettim. Bu güne kadar hiç dikkat etmediğim ve görmediğim burn in geçici olarak mi note 10 lite da da oluyor 14 aylık telefon ve sonrasında geçiyor. Durum böyle olunca redmi note 10 pro cihazını iade etmedim. Tüm amoled ekranlarda sanırım bu şekilde. Sizde durum nasıl?

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Amoled ekran bu konuda daha sabıkalı aslında. İyi bir LCD ekran amolede göre çok daha uzun ömürlü oluyor. Amoled ekranda uzun süre aynı görüntü, uzun süre yüksek parlaklık ciddi sorun yaratır.

Oyla:
Üst Alt