Yardım AMOLED panelde Ghost Screen nasıl olabiliyor?

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
.
Telefon Modeli
Mi note 10 lite
Bootloader Kilidi
Açık
Sırf Ghost Screen yaşanmıyor diye ve LCD ekrandan iyi diye AMOLED tercih etmiştim cihaz alırken. Mi Note 10 Lite cihazımda Ghost Screen problemi var. Instagram'da 30-40 dakika keşfette dolaştım ve ısınma problemi yok. Alttaki menü ikonları tamamen ekranda kaldı. Bu nasıl olabiliyor?
Hiçbir şekilde oyun oynanmadı.

Son düzenleme:

mm33

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi 11 ultra
Meslek
Personal trainer
Konular
53
Mi note 10 lite'da da çok denk gelinen bi sorun değil açıkcası sizin teknolojik şansızlığınız olmuş hocam geçmiş olsun.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Mi note 10 lite'da da çok denk gelinen bi sorun değil açıkcası sizin teknolojik şansızlığınız olmuş hocam geçmiş olsun.

Teşekkür ederim. Bende beklemiyordum böyle bir şey olacağını. Piyasada adam akıllı bir telefon yok sanırım Iphone'dan başka, gerçi Iphone'da bu sorun var mı bilmiyorum.

Oyla:

mm33

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi 11 ultra
Meslek
Personal trainer
Konular
53
Teşekkür ederim. Bende beklemiyordum böyle bir şey olacağını. Piyasada adam akıllı bir telefon yok sanırım Iphone'dan başka, gerçi Iphone'da bu sorun var mı bilmiyorum.
Hocam iphone'nunda kendine has sorunları var her teknolojik eşyada var bi kusur yapacak bişey yok.

Oyla:

Kadyr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kadir
Cihazım
mi6
Konular
2
İphone un kendine has sorunları olsada servisi diğer firmalar gibi vasat değil. Xiaomi kvk telefonu batarya 1 seneyi geçmiş diye fiyat çıkardılar garsntili telefona. Apple ın gözünü seveyim ama artık ulaşılamaz oldu

Oyla:

mm33

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi 11 ultra
Meslek
Personal trainer
Konular
53
İphone un kendine has sorunları olsada servisi diğer firmalar gibi vasat değil. Xiaomi kvk telefonu batarya 1 seneyi geçmiş diye fiyat çıkardılar garsntili telefona. Apple ın gözünü seveyim ama artık ulaşılamaz oldu
Xiaomi'nin Türkiye garantisi yok diyebiliriz hocam zaten yurt dışı cihaz en mantıklısı xiaomi cihazlarda.

Oyla:

yusaozdemir

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yuşa
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
20
Bende de aynı problem var telefonu alalı 1 ay olmadı hemen başladı, özellikle Amazon mobil uygulamasında acayip bir şekilde yanma oluyor kullanamıyorum uygulamayı, Ben zaten bu fiyatta amoled ekran olduğu için yanma olacağını tahmin ediyordum ama en az bir yıl gider diye düşünüyordum, bir yılın sonunda da garantiye gönderirim diye planlıyordum ama şimdiden başlamış olması gerçekten üzücü, bu arada ablamda galaxy note 8 var ve onun ekranı da yanmış durumda yani bunun samsungu xiaomi si yok maalesef

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Bende de aynı problem var telefonu alalı 1 ay olmadı hemen başladı, özellikle Amazon mobil uygulamasında acayip bir şekilde yanma oluyor kullanamıyorum uygulamayı, Ben zaten bu fiyatta amoled ekran olduğu için yanma olacağını tahmin ediyordum ama en az bir yıl gider diye düşünüyordum, bir yılın sonunda da garantiye gönderirim diye planlıyordum ama şimdiden başlamış olması gerçekten üzücü, bu arada ablamda galaxy note 8 var ve onun ekranı da yanmış durumda yani bunun samsungu xiaomi si yok maalesef

Sizinki yine 1 ay dayanmış. Benimki 14. gün akşamı belirtti kendisini çok emin olamadım, inanamadım. Çünkü AMOLED panelde ghost screen yok diye biliyordum. Şimdi ise açtığım kilidi geri kapatıp, stock ROM'u yükleyip yarın ya da sonraki gün servise teslim edeceğim. Bakalım ne olacak, gelişmelerden haberdar ederim burayı.

Oyla:

yusaozdemir

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yuşa
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
20
Sizinki yine 1 ay dayanmış. Benimki 14. gün akşamı belirtti kendisini çok emin olamadım, inanamadım. Çünkü AMOLED panelde ghost screen yok diye biliyordum. Şimdi ise açtığım kilidi geri kapatıp, stock ROM'u yükleyip yarın ya da sonraki gün servise teslim edeceğim. Bakalım ne olacak, gelişmelerden haberdar ederim burayı.
Ghost screen değil zaten hocam burn-in diye geçiyor Türkiyede amoled yanığı diye geçiyor, piksellerin yanmasıyla ilgili

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Kilidi açmanız hiç iyi olmamış hocam.Sistemden görüp garanti dışı bırakabilirler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aslında iz oluşma tüm amoledlerde var,bizzat mi 9 se ve mi 9t pro'da denedim,full parlaklıkta ortaya renkli birşey koydum etrafını kararttım,1 dk bekledim sonra anında gri arka plana geçtim ve ikisinde de koyduğum renkli şeyin izi çıktı,10-15 sn'ye geçti yani tüm amoledler bu şekilde ama mi note 10 ve lite'da bu olay daha belirgin.uretici Samsung yerine visionox olduğu için de olabilir bilmiyorum.(denedim bende olmadı yazmayın,herkes göremez çok dikkatli bakmanız lazım:) )

Son düzenleme:
Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Ghost screen değil zaten hocam burn-in diye geçiyor Türkiyede amoled yanığı diye geçiyor, piksellerin yanmasıyla ilgili
Kilidi açmanız hiç iyi olmamış hocam.Sistemden görüp garanti dışı bırakabilirler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aslında iz oluşma tüm amoledlerde var,bizzat mi 9 se ve mi 9t pro'da denedim,full parlaklıkta ortaya renkli birşey koydum etrafını kararttım,1 dk bekledim sonra anında gri arka plana geçtim ve ikisinde de koyduğum renkli şeyin izi çıktı,10-15 sn'ye geçti yani tüm amoledler bu şekilde ama mi note 10 ve lite'da bu olay daha belirgin.uretici Samsung yerine visionox olduğu için de olabilir bilmiyorum.(denedim bende olmadı yazmayın,herkes göremez çok dikkatli bakmanız lazım:) )

Şimdi bir şey farkettim. Beyaz modda problem yok ama siyah modda oluşuyor, bu ne saçmalık? Pikseller siyah renkte kapanmıyor mu, nasıl olur da yanar?

Ana ekranda bekliyorum, direkt olarak gri bir ekran açılırsa belli oluyor ama öncelikle siyah ekrana geçip sonra gri ekrana geçersem belli olmuyor. Bu sanırım farklı bir sorun.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt